Start met wandelen

10000 stappen afvallen

10000 stappen per dag afvallen

Afvallen 10000 stappen

Wist je dat je jouw afslanktraject een boost kan geven met gewoon wandelen? Maak ongeveer 10000 stappen per dag om het afvallen te ondersteunen. Je kunt dit makkelijk bijhouden met een stappenteller, smartwatch of een app op je telefoon.

Beweging zorgt voor een betere gezondheid, maar die 10000 stappen per dag dragen ook zeker bij als je wilt afvallen. Met het zetten van 10000 stappen per dag zou je gemiddeld 500 calorieën extra verbranden.

Elke dag 10.000 stappen afvallen

Sneller afvallen, lekker in je vel? Een leeg hoofd en een fitter lichaam? Ja hoor, dat kan. En het is niet eens zo moeilijk. Probeer per dag zo’n 10000 stappen te zetten. 10000 stappen staat gelijk aan zo’n 7 tot 8 km.

Dat 10000 stappen per dag bijdraagt aan afvallen, blijkt ook uit onderzoek. Tijdens een periode van 12 weken zetten 30 deelnemers met overgewicht 10.000 stappen per dag. Ze waren na het onderzoek niet alleen aanzienlijk afgevallen, maar ze hadden ook minder last van stress, depressieve gevoelens en voelde zich minder moe. Hun vetpercentage was verbeterd en ze hadden een kleinere middelomtrek.

Beweging voor gezondheid

Beweging zorgt dus niet alleen voor meer gewichtsafname. Het draagt bij aan je algehele gezondheid. Het is gezond voor je lichaam en geest om iedere dag minstens een half uur te bewegen. Wanneer je voldoende beweegt blijf je fit en slank en verklein je de kans op hart- en vaatziekten. Beweging zorgt ook voor:

 • Het versterkt je immuunsysteem. Het draagt bij aan een gezonde darmflora wat van invloed is op een sterke weerstand.
 • Wandelen helpt tegen stress. Je hebt tijd om even te onthaasten en je hoofd leeg te maken. Lichamelijk gaat het ook letterlijk stress tegen: het stress hormoon cortisol verlaagt als je wandelt.
 • Hoe meer je beweegt, hoe minder vrije radicalen er in je lichaam opstapelen. Dat zorgt voor vermindering van oxidatieve stress.

10000 stappen per dag afvallen

In beweging komen, is altijd een goede keuze. Als jij graag wilt afvallen, zal  10.000 stappen zeker positief bijdragen in je resultaat op de weegschaal. Wil jij je stofwisseling goed aanzwengelen? Start dan met een wandeling in de ochtend.

Als je de dag start met een (stevige) wandeling komt je metabolisme op gang en verbrand je de rest van de dag meer calorieën. Je begint de dag ook meteen met meer energie en een positieve mindset. Er staan ook meteen al heel wat stappen op je stappenteller, leuk begin van de dag. Je bent ook meer gemotiveerd op vervolgens gezond te eten.

Je kunt in de ochtend een wandeling maken voor je ontbijt of erna. Als je een wandeling erna maakt, ondersteun je het lichaam in de vertering van je ontbijt. Daarom is ook na de avondmaal zo goed om even een blokje om te gaan.

afvallen 10000 stappen

10000 stappen afvallen

Maar 10000 stappen per dag alleen is niet voldoende als je graag wilt afvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wetenschappers van de Exercise Science Department en de Nutrition, Dietetics and Food Science Department van de Brigham Young University in Utah. Zij onderzochten zes maanden lang 120 studenten. Ze lieten de studenten zes dagen van de week 10.000, 12.500 of 15.000 stappen per dag zetten.

Zij pasten alleen niet hun voeding aan en wat bleek? De meesten studenten waren alsnog 1,5kg aangekomen. Zelfs als ze 15.000 stappen per dag zetten. Een normaal beeld voor studenten volgens eerdere studies.

Hieruit blijkt dus dat beweging alléén niet de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen. Belangrijk is de combinatie van beweging én voeding. Daarom werken wij bij In Shape Afslankstudio ook met een totaal afslankprogramma. Dat geeft het beste resultaat in afvallen.

Maar elke dag 10000 stappen zetten om af te vallen, zal zeker bijdragen aan een positief resultaat op de weegschaal. Maar alleen als je ook een combinatie maakt met gezonde voeding. Bij In Shape Afslankstudio doen we dat met het makkelijke voedingsprogramma Slinc.

Hoeveel stappen zet jij per dag?

 • 0 – 5000 stappen per dag: je zit veel en hebt een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Probeer meer te bewegen per dag.
 • 5000 – 7500 stappen per dag: je beweegt matig. Belangrijk is om actiever te zijn per dag.
 • 7500 – 10000 per dag: je beweegt al voldoende maar nog niet genoeg om echt een gezonde levensstijl te hebben.
 • 10000 stappen per dag: dit is een perfecte richtlijn voor een gezonde en actieve levensstijl! Ga zo door.

Tips voor meer stappen per dag

Het kan een opgave zijn om iedere dag minimaal 10000 stappen te zetten. Maar met een aantal handige trucjes zul je merken dat je dit doel toch vrij snel kunt behalen. Bijvoorbeeld:

 • Maak tijdens de lunch een wandeling
 • Parkeer de auto expres wat verder weg of stap een halte eerder uit
 • Ga op een andere verdieping naar het toilet
 • Kies de langste weg in plaats van de kortste
 • Als je een zittend beroep hebt: loop naar een collega toe in plaats van te mailen of bellen
 • Neem de trap in plaats van de lift
 • Of daag iemand uit!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief