Ik wil afvallen maar heb altijd honger

Zo doe je dat

Afvallen zonder honger

Het continu hebben van honger terwijl je wilt afvallen is erg vervelend. Dit hongergevoel kan ervoor zorgen dat je minder concentratievermogen hebt of je onwennig voelt. Uiteindelijk kan honger tijdens het afvallen er zelfs voor zorgen dat je je doel niet bereikt. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren waarmee je ervoor zorgt dat dit hongergevoel verdwijnt. In deze blog geven we je 5 praktische tips. Mocht je vragen hebben of meer info willen over afvallen kun je altijd bij ons terecht.

In Shape is een afslankstudio voor alle vrouwen, van jong tot oud. Wij bieden een totaalpakket aan bestaande uit beweging, voeding en begeleiding van een afslankcoach.

Tips voor afvallen zonder honger

Afvallen is al moeilijk genoeg zonder het hebben van trek, laat staan als je continu honger hebt. Gelukkig is het hebben van honger niet altijd een signaal dat je te weinig eet. Vaak zijn er andere oorzaken in het spel die makkelijk aan te pakken zijn. Met deze praktische tips verminder je het hongergevoel.

1. Hydratatie

Het is erg gemakkelijk om honger te verwarren met dorst. Soms kan dorst hebben namelijk zorgen voor een hongergevoel. Wij raden iedereen die probeert af te vallen daarom aan om veel te drinken. Dit geeft je een voller gevoel en voorkomt de verwarring tussen trek en dorst. Kies voor drankjes zonder calorieën zoals water, thee of koolzuurhoudend water met een smaakje.

2. Eet minder bewerkt voedsel

Bewerkt voedsel bevat vaak veel ongezonde toevoegingen en suikers. Deze suikers zorgen voor een suikerpiek wat na afloop resulteert in onbedwingbare trek. Door je suikerspiegel te controleren kun je deze honger verminderen. Kies daarom voor voedsel dat iets voor je lichaam doet. Het vinden van onbewerkt voedsel is niet lastig. Je koopt zo wat extra fruit of groente in de winkel.

3. Kies voor hoog-volume voedsel

Als je merkt dat drie maaltijden op een dag ervoor zorgen dat je tussendoor nog wilt snacken, hebben wij dé gouden tip. Zorg ervoor dat je gedurende de gehele dag vezelrijk en hoog-volume voedsel eet. Voeg extra groentes en fruit toe aan je maaltijden. Denk hierbij aan broccoli, sla, komkommers, tomaatjes, bessen en nog veel meer. Door de vezels en het volume van deze soorten groenten en fruit zit jij langer vol. Zo val je snel en makkelijk af zonder honger. Weet je niet welke producten je helpen bij het afvallen? Kijk dan eens naar Slinc, hier bepaal je aan de hand van een vooraf samengestelde productenlijst zelf wat je eet.

4. Eet meer eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent. Voeg daarom elke maaltijd een bron van eiwitten toe om langer vol te zitten. Denk hierbij aan plantaardige eiwitten zoals vlees, vis, melk, kaas en eieren. Eet je plantaardig? Kies dan bijvoorbeeld voor bonen, pinda’s, tofu of linzen. Door middel van eiwitten dieet jij zonder honger.

5. Neem de tijd

Ben jij iemand die je maaltijd altijd als een van de eerste op heeft? Dan is deze tip voor jou. Door rustiger te eten en vaker te kauwen, kun je de signalen van je lichaam beter opvangen. Het kost namelijk tijd voor je hersenen om een seintje te geven dat je vol zit. Gun je lichaam deze tijd. Leg je bestek tussen de happen neer en kauw extra vaak op je voedsel. Hiermee anticipeer je beter op je hongergevoel en is overeten verleden tijd.

Vraag om hulp

Wij hopen dat je met onze tips makkelijker afvalt zonder honger. Mocht je nog extra hulp nodig hebben bij het afvallen, staat In Shape Afvalstudio voor je klaar. Als je honger blijft houden na het toepassen van de tips, kunnen ervaren coaches je helpen. Bij In Shape Afslankstudio werken we met een team van ervaren afvalcoaches die je van A tot Z kunnen begeleiden. Samen met jou kijken we waar het hebben van honger tijdens het afvallen vandaan komt. Daarnaast kunnen we ook begeleiding bieden op andere vlakken van afvallen zoals beweging. Je staat er niet alleen voor! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken samen hoe we jou kunnen helpen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief