ervaringen

30 kilo afvallen


30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

30 kilo afvallen voor en na

Paula, 51 jaar –  ‘Wat een verschil hè? Zo ziet 30 kilo afvallen eruit.’ Hoe Paula dat voor elkaar heeft gekregen deelt ze graag, maar wel anoniem. Het is natuurlijk best spannend om jezelf zo bloot te geven op internet. ‘Die 30 kilo afvallen heeft me zoveel meer opgeleverd.’

Vorig jaar wilde ik de Nijmeegse 4-daagse lopen. Een voetblessure maakte dat ik de eerste dag, nadat ik 40 kilometer had gelopen, moest opgeven. Maar na 30 kilo afvallen, voel ik me weer zo fit en krachtig! Het heeft me het vertrouwen gegeven om weer te gaan lopen. Ik heb dit jaar de Nijmeegse 4-daagse daarom ook als doel gesteld. Lopen in zo’n geweldige sfeer met alles erop en eraan geeft een kick, dat is fantastisch.

Mijn enthousiasme voor het lopen en trainen voor de 4-daagse is weer volledig terug. Ik dacht dat ik er nooit meer aan zou beginnen… En nu heb ik er zoveel zin in!

Afvallen 30 kilo

Ja, het is nogal een doelstelling: 30 kilo afvallen. Dat is niet iets wat ik zelf van tevoren had bedacht. In september 2023 ging ik op gesprek bij afslankcoach Virginia van In Shape Meerhoven. Zodra ik de eerste stap binnen zette in de studio, kreeg ik een goed gevoel. Het gesprek met Virginia was een heel fijn, open en eerlijk contact. Daarnaast had ze een goed en overtuigend verhaal. Ik besloot ervoor te gaan en een maximaal resultaat neer te gaan zetten.

Vlak voordat ik ging starten, ben ik nog een heerlijk weekje naar de zon geweest in Zuid Spanje waar mijn dochter woonde voor haar studie. Optimaal nog genoten van de heerlijke wijntjes met tapas, maar toch al wel met een bewust gevoel.

Slinc en sport voor 30kg afvallen

Ik weet mijn eerste les in de warmtecabine nog goed. Het zag er simpeler uit dan het is. Uiteindelijk heb ik geen enkele les gemist en ben altijd met veel plezier gegaan. Terwijl ik van nature nooit echt dol geweest ben op sporten. Door de begeleiding voelde ik me thuis en heb ik leuke gesprekken gehad.

Naast het sporten, startte ik met afvallen met Slinc. Wat een fantastisch programma! Zeer goed vol te houden. In het begin is het even wennen om alles goed op uur en tijd te doen, maar daar werd ik snel handiger in. De recepten uit de kookboekjes zijn geweldig. Daar heb ik, maar ook mijn gezin, iedere avond met zeer veel smaak van genoten.

Toen mijn eerste potjes supplementen leeg waren, heb ik deze dagelijks gebruikt om de magere zuivelproducten in te doen en zo mee te nemen naar het werk. 150 ml past er in, ideaal!

afvallen 30 kilo

Doorbreken van patronen

Ik ben een persoon van alles of niets, knop om en gaan met die banaan. Met oud en nieuw besloot ik bewust een uitzondering te maken. In overleg met Virginia heb ik besproken wat ik dan ga pakken en hoe de draad daarna weer op te pakken.

In het verleden sloeg ik dan volledig door naar de ‘verkeerde kant’ en haalde alle ‘schade’ in.

Nu genoot ik van de uitzondering en kon mezelf direct weer herpakken. Tuurlijk had dit effect op de weegschaal. Maar wel veelal vocht, dat zagen ze tijdens de wekelijkse weging bij In Shape Meerhoven. Na twee weken maakte ik weer een flinke kiloknaller en ging weer volledig gemotiveerd verder met het programma.

30 kilo afvallen

Ik ben in totaal niet alleen 30 kilo afgevallen, maar ook in totaal 176 cm in omvang afgenomen. En ik voel me fantastisch! Zo onwerkelijk nog steeds, maar ook enorm trots. Ook heb ik veel nieuwe kleding gekocht. Niet omdat het past, maar omdat ik mezelf super mooi vind. Daarnaast was het een heerlijke beloning voor mezelf.

Ik voel me super in m’n vel. Echt de kracht van binnenuit. Alsof puzzelstukjes op z’n plek zijn gevallen. Ik heb veel geleerd van dit proces en van Slinc. Ik weet goed wat mijn voorkeuren zijn, maar ook mijn valkuilen. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige en weet het toe te passen. Daarom ga ik voor het stabiliseren van mijn gewicht Fase 2 en 3 van Slinc nog vervolgen. Deze fasen begeleiden mij in het op gewicht blijven. Mocht dat niet lukken dan weet ik In Shape Meerhoven zeker weer te vinden.

Op gewicht blijven na afvallen 30 kilo

In oktober heb ik nog een vervolgafspraak ingepland bij afslankcoach Virginia in Meerhoven. Zo fijn, dat voelt nog wel als een stok achter de deur. Het geeft de gelegenheid om het proces nog eens te evalueren en te bespreken. En hoe ik er fysiek en mentaal in sta.

Maar eerst de Nijmeegse 4-daagse en een geweldige rondreis in september. Dat zijn vooruitzichten die mij helpen om de balans aan te brengen en te houden.

Dank je wel Virginia, Franka, Nicole en Suzanne voor de geweldige support. Jullie zijn altijd in voor een praatje, interesse voor de ander en zeker ook heerlijk samen gelachen. Bedankt daarvoor! Dikke kus! Oh nee.. Dunne kus!

Voedingscoach Virginia van der Made, In Shape Meerhoven in Veldhoven

‘Paula is weer een geweldig voorbeeld van iemand die laat zien dat je zoveel resultaat kunt behalen als je zelf wilt. Natuurlijk kijken wij of het doel realistisch is en haalbaar, maar je kunt enorm veel bereiken. Waar een wil is, is een weg zeg ik altijd.

30 kilo afvallen voor en na

Ik kan er enorm van genieten als ik iemand steeds krachtiger en gelukkiger zie worden, en alles uit zichzelf weet te halen. Heel fijn om Paula in oktober nog een keer te spreken, zodat we van beide kanten kunnen zien waar ze dan staat. Maar dat is meer vanuit interesse en nieuwsgierigheid dan dat ik denk dat ze het nodig gaat hebben.

Geniet van je resultaat Paula, je straalt en hebt jezelf weer helemaal gevonden. Dat is toch het mooiste cadeau dat je aan jezelf kunt geven.’

Gratis intake gesprek

Heeft Paula jou geïnspireerd om ook jouw kilo’s aan te pakken? Twijfel dan niet en vraag gerust een afspraak bij In Shape Meerhoven. Afslankcoach Virginia en haar team van In Shape Afslankstudio Meerhoven staan voor je klaar. De gratis intake is zonder verplichtingen, je zit nergens aan vast. Het geeft je ook meteen de gelegenheid om een kijkje te nemen in onze studio. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Veldhoven, Eindhoven, Valkenswaard of Rosmalen.Reageer op dit bericht

Lees ook

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief