ervaringen

Gezond eten en bewegen is mijn nieuwe leefstijl!


Geplaatst op 29 december 2017 in categorie ervaringen

Eefje Velzeboer, 25 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik weet hoe het is om slanker te zijn, ik ben al eerder afgevallen. Ik voelde niet alleen dat mijn kleren veel te strak zaten, maar ik voelde mijn onderkin letterlijk hangen als een zwaar gewicht. Ik was ook gewoon niet vooruit te branden. Mijn energie was zo laag. Ik was snel moe, had nergens zin in. Ik werd er ook gewoon onzeker van. Ik wilde mijn energie terug, weer lekker gaan bewegen, me weer goed voelen. En die kin, die moest gewoon weg! 

Welk dieet heb je gevolgd?

Een proteïnedeet gaat wel snel, maar ik houd dat maar kort vol. Normaal blijven eten met Slinc., dat werkt voor mij op langere termijn toch het beste. En het is met mijn sociaal leven goed te combineren. Je kunt ook eindeloos variëren waardoor het ook leuk blijft. 

Hoe beviel Slinc.?

Ik woon sinds een jaar op mezelf en ineens moet je voor jezelf koken. Slinc. heeft mij geleerd hoe je gezond kunt eten én het lekker kunt maken. Er staat heel duidelijk aangegeven wat je wel en niet mag binnen een gezond eetpatroon. Ik kook niets meer uit pakjes en zakjes, maar maak alles op smaak met verse specerijen en kruiden. Ik vind het ook echt leuk om te doen. Ik heb recepten boeken gekocht waar ik uit kook. Heel toepasselijk kook ik veel uit ‘Het grote koken zonder pakjes en zakjes kookboek’ haha!

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Sporten is voor mij echt een uitlaatklep, dus ik wilde wel lekker aan de slag. Dus de keuze voor de Powerfit waar je al je spieren mee kunt trainen was voor mij duidelijk. Ik sport 4x per week in de sportschool 1,5 uur, maar dat halfuurtje in de Powerfit cabine geeft dezelfde voldoening. Echt bizar, want het is maar zo kort. Maar je traint echt al je spieren en dat voél je en zié je!

Hoe vond je de begeleiding?

Het is zo fijn dat je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat. Dat er iemand met je meedenkt en meekijkt op de weegschaal. Dat werkt toch als een stok achter de deur. En zeker als het wat minder gaat. Thuis op de weegschaal zakt de moed je in de schoenen, maar zij leggen uit wat er is gebeurd en wat je kunt doen om weer goed af te vallen. Ze voelen mij ook echt goed aan, dus ik voel me ook echt op me gemakt.

Wat is je mooiste compliment?

Voor Kerst ging ik een jurk kopen. Ik kwam uit het pashokje en naast mij stond ook een vrouw haar jurk te bekijken in de spiegel. Ze had mijn ‘oude’ lichaam en ik dacht nog: “Dat was ik vorig jaar en ik weet precies hoe verschrikkelijk jij je voelt.” Tot haar vriendin zei: “Wauw, als ik zo’n lichaam zou hebben, zou ik ook voor dat jurkje kiezen.” Ze had het over mij! Ik had het gewoon eerst niet eens door. Wat een omgekeerde wereld ineens. Ik was echt flabbergasted!

En nu?

Ik heb al eens eerder een afslankstraject gevolgd. Ik wil écht niet meer terugvallen. Daarom blijf ik uit zelfbescherming nog in een onderhoudsprogramma bij In Shape. Ik wil ook niet ineens van een intensief traject naar niks. Ik blijf dus nog 1x per week hier komen ter controle. Vorige keer heb ik dat niet gedaan en is het uiteindelijk dus toch fout gegaan. Dat wil ik niet meer. Ik wil ook niet doorslaan in dat ik níks mag!! Er valt dus echt nog wat te leren.

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Eefje is echt een voorbeeld uit het boekje. Ze heeft het zo stipt en streng gevolgd zonder dat het haar ook maar enige moeite heeft gekost. Ze volgde Slinc. namelijk niet alleen om haar streefgewicht te halen, maar ook echt om te leren om gezond te leven. Haar insteek was dus niet alleen met een doelstelling op korte termijn, maar voor de rest van haar leven. Hoe kan ik gezond voor mezelf zorgen én er plezier in hebben? En als je ergens plezier in hebt, dan kost het je geen moeite. Dus ik heb echt alle vertrouwen in het vervolgtraject. Eefje doet het niet uit discipline of om een eindstreep te halen. Ze heeft er plezier in en ze ziet gezond eten niet als straf, maar juist als een uitdaging. En dat is de toon voor de rest van een gezond leven!

 Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief