ervaringen

Gezond eten zie ik niet meer als straf


Geplaatst op 29 december 2017 in categorie ervaringen

Anne van Dijck, 24 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik was tijdens mijn zwangerschap 32kg aangekomen. Na de geboorte van mijn zoontje zat ik ineens in een lijf dat ik niet kende; ik was zoveel zwaarder dan ik gewend was. En ik had nog zoveel leuke kleren die ik niet meer paste. Ik heb zelf eerst een aantal pogingen ondernomen om af te vallen, maar die mislukte allemaal of ik hield het niet vol. Toen mijn zoontje 2 jaar werd, maar de kilo’s er nog steeds aanzaten, was het tijd voor actie. Die week nog belde ik In Shape Afslankstudio.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Ik wilde 20kg afvallen en afslankcoach Sandra adviseerde mij Slinc. dus op haar advies ben ik dat programma gaan volgen. En daar ben ik nu heel blij mee! Ze adviseerde mij Slinc. omdat het mij zou leren om een goed eetprogramma aan te houden. Niet alleen tijdens het afvallen, maar ook om op gewicht te blijven.

 

Hoe bevalt Slinc.?

Ontzettend goed! Wat me vooral zo goed bevalt, is dat ik helemaal geen honger heb.  Je kunt van alle producten op de Slinc. voedingslijst echt lekkere recepten maken. Maar je kunt ook heel makkelijk een recept omtoveren tot een Slinc. recept. Er zijn namelijk altijd wel ingrediënten die je kunt vervangen door iets uit de Slinc. voedingslijst. Ik heb geen honger, eet gevarieerd en lekker. Dat voelt niet als diëten. En Slinc. heeft me inderdaad inzicht gegeven wat een goed eetprogramma is. Ik dacht dat ik het al goed deed, maar ik zie nu dat regelmaat over de dag (om de 2,5 uur eten) belangrijk is en de juiste porties aanhouden. Schepte ik eerst vooral aardappelen op en een beetje groente, is dat nu andersom. En ik vind het nog lekker ook! En de bewustwording van goed en slecht eten. Mensen hebben geen idee van hoeveel slechte dingen ze eten, dat valt me nu pas op. 

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik hou van bewegen, dus dat was voor mij duidelijk dat het de Powerfit infraroodcabine werd. Daar train ik al mijn spieren en kan ik oefeningen doen waardoor ik plaatselijk afval. Het afvallen en bewegen heeft mij alleen maar meer gestimuleerd om meer te gaan bewegen. Ik heb het hardlopen naast de beweging bij In Shape weer helemaal opgepakt en dat voelt heerlijk!  

 

Hoe vond je de begeleiding?

Heel fijn. Als ik een vraag had en het even niet wist, belde ik tussendoor gewoon even snel. Zo heb ik zelfs gebeld of ik de beschuit met muisjes op kraamvisite mocht hebben haha. Ik wilde het gewoon heel goed volgen.

Maar ik heb ook echt wel een dip gehad! Ik stond even stil in afvallen en was echt gedemotiveerd. Als ik er alleen voor stond, was ik op dat punt zeker afgehaakt! Ik was tenslotte ook al 12kg afgevallen op dat moment. Maar afslankcoach Rachel heeft mij er toen echt doorheen geholpen. Met haar tips kon ik meteen aan de slag en dat had wierp z’n vruchten af, mijn gewicht ging weer naar beneden.

 

Wat is je mooiste compliment?

Hahaha dat ik nu gewoon iets kan kopen wat op de paspop zit!! Als ik de stad in ga en ik zie iets op een paspop hangen wat ik leuk vind, dan denk ik: wat die pop leuk staat, staat mij ook leuk! Haha.

 

En nu?

Slinc. beviel mij zo goed, dat ik zelfs besloot om nog meer af te vallen dan 20kg en te gaan voor mijn ideale gewicht. Er is inmiddels 25kg af! Slinc. heeft me inzicht gegeven van goed en slecht eten, ritme en porties. Ik voel me prettig bij deze manier van eten en het kost me weinig moeite, juist omdat ik er een goed gevoel door krijg. Ik krijg een goed gevoel van hoe ik er nu uitzie, maar ook van deze manier van eten. Ik vind het ook echt allemaal lekker. Ik zie gezond eten niet meer als straf of lijnen, maar als een way of life die me fantastisch bevalt!

Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder ben begonnen. Welke vrouw herkent het niet: “Ik probeer het eerst zelf nog wel even.” Tijd vliegt zo snel voorbij, voor je het weet zijn er weer 3 maanden voorbij. En met 3 maanden Slinc., dan ben je gewoon 12kg lichter! 

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Anne was haar oude ik kwijt. Ze herkende haarzelf niet meer in haar lichaam en dat haalde haar naar beneden, ook als persoon. Naarmate de kilo’s eraf gingen, hoe meer strijdbaar Anne werd, gedreven en doelgericht. “Ik wil mijn streefgewicht eigenlijk bijstellen Rachel, kan dat?” Ze vroeg het bijna verontschuldigend.

Ik vind dat fantastisch! Dat mensen het uiterste uit zichzelf halen. Dat je vertrouwen groeit in wat je kunt en wie je kunt zijn. Maar ze bleef wel realistisch. Anne snapte wat er voor nodig was. Ze ging meer sporten en ze nam onze tips serieus en ging ermee aan de slag. En dat kostte haar geen moeite, ze vond het niet vervelend, want zij vond het plezier in ‘voor zichzelf zorgen’. En dat is rule number 1 als je op gewicht wil blijven. Plezier hebben en een goed gevoel krijgen van zorgen voor jezelf.

Ik heb daarom alle vertrouwen dat Anne goed op gewicht blijft!

 Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief