ervaringen

Gezond eten zie ik niet meer als straf


Geplaatst op 29 december 2017 in categorie ervaringen

Anne van Dijck, 24 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik was tijdens mijn zwangerschap 32kg aangekomen. Na de geboorte van mijn zoontje zat ik ineens in een lijf dat ik niet kende; ik was zoveel zwaarder dan ik gewend was. En ik had nog zoveel leuke kleren die ik niet meer paste. Ik heb zelf eerst een aantal pogingen ondernomen om af te vallen, maar die mislukte allemaal of ik hield het niet vol. Toen mijn zoontje 2 jaar werd, maar de kilo’s er nog steeds aanzaten, was het tijd voor actie. Die week nog belde ik In Shape Afslankstudio.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Ik wilde 20kg afvallen en afslankcoach Sandra adviseerde mij Slinc. dus op haar advies ben ik dat programma gaan volgen. En daar ben ik nu heel blij mee! Ze adviseerde mij Slinc. omdat het mij zou leren om een goed eetprogramma aan te houden. Niet alleen tijdens het afvallen, maar ook om op gewicht te blijven.

 

Hoe bevalt Slinc.?

Ontzettend goed! Wat me vooral zo goed bevalt, is dat ik helemaal geen honger heb.  Je kunt van alle producten op de Slinc. voedingslijst echt lekkere recepten maken. Maar je kunt ook heel makkelijk een recept omtoveren tot een Slinc. recept. Er zijn namelijk altijd wel ingrediënten die je kunt vervangen door iets uit de Slinc. voedingslijst. Ik heb geen honger, eet gevarieerd en lekker. Dat voelt niet als diëten. En Slinc. heeft me inderdaad inzicht gegeven wat een goed eetprogramma is. Ik dacht dat ik het al goed deed, maar ik zie nu dat regelmaat over de dag (om de 2,5 uur eten) belangrijk is en de juiste porties aanhouden. Schepte ik eerst vooral aardappelen op en een beetje groente, is dat nu andersom. En ik vind het nog lekker ook! En de bewustwording van goed en slecht eten. Mensen hebben geen idee van hoeveel slechte dingen ze eten, dat valt me nu pas op. 

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik hou van bewegen, dus dat was voor mij duidelijk dat het de Powerfit infraroodcabine werd. Daar train ik al mijn spieren en kan ik oefeningen doen waardoor ik plaatselijk afval. Het afvallen en bewegen heeft mij alleen maar meer gestimuleerd om meer te gaan bewegen. Ik heb het hardlopen naast de beweging bij In Shape weer helemaal opgepakt en dat voelt heerlijk!  

 

Hoe vond je de begeleiding?

Heel fijn. Als ik een vraag had en het even niet wist, belde ik tussendoor gewoon even snel. Zo heb ik zelfs gebeld of ik de beschuit met muisjes op kraamvisite mocht hebben haha. Ik wilde het gewoon heel goed volgen.

Maar ik heb ook echt wel een dip gehad! Ik stond even stil in afvallen en was echt gedemotiveerd. Als ik er alleen voor stond, was ik op dat punt zeker afgehaakt! Ik was tenslotte ook al 12kg afgevallen op dat moment. Maar afslankcoach Rachel heeft mij er toen echt doorheen geholpen. Met haar tips kon ik meteen aan de slag en dat had wierp z’n vruchten af, mijn gewicht ging weer naar beneden.

 

Wat is je mooiste compliment?

Hahaha dat ik nu gewoon iets kan kopen wat op de paspop zit!! Als ik de stad in ga en ik zie iets op een paspop hangen wat ik leuk vind, dan denk ik: wat die pop leuk staat, staat mij ook leuk! Haha.

 

En nu?

Slinc. beviel mij zo goed, dat ik zelfs besloot om nog meer af te vallen dan 20kg en te gaan voor mijn ideale gewicht. Er is inmiddels 25kg af! Slinc. heeft me inzicht gegeven van goed en slecht eten, ritme en porties. Ik voel me prettig bij deze manier van eten en het kost me weinig moeite, juist omdat ik er een goed gevoel door krijg. Ik krijg een goed gevoel van hoe ik er nu uitzie, maar ook van deze manier van eten. Ik vind het ook echt allemaal lekker. Ik zie gezond eten niet meer als straf of lijnen, maar als een way of life die me fantastisch bevalt!

Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder ben begonnen. Welke vrouw herkent het niet: “Ik probeer het eerst zelf nog wel even.” Tijd vliegt zo snel voorbij, voor je het weet zijn er weer 3 maanden voorbij. En met 3 maanden Slinc., dan ben je gewoon 12kg lichter! 

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Anne was haar oude ik kwijt. Ze herkende haarzelf niet meer in haar lichaam en dat haalde haar naar beneden, ook als persoon. Naarmate de kilo’s eraf gingen, hoe meer strijdbaar Anne werd, gedreven en doelgericht. “Ik wil mijn streefgewicht eigenlijk bijstellen Rachel, kan dat?” Ze vroeg het bijna verontschuldigend.

Ik vind dat fantastisch! Dat mensen het uiterste uit zichzelf halen. Dat je vertrouwen groeit in wat je kunt en wie je kunt zijn. Maar ze bleef wel realistisch. Anne snapte wat er voor nodig was. Ze ging meer sporten en ze nam onze tips serieus en ging ermee aan de slag. En dat kostte haar geen moeite, ze vond het niet vervelend, want zij vond het plezier in ‘voor zichzelf zorgen’. En dat is rule number 1 als je op gewicht wil blijven. Plezier hebben en een goed gevoel krijgen van zorgen voor jezelf.

Ik heb daarom alle vertrouwen dat Anne goed op gewicht blijft!

 Reageer op dit bericht

Lees ook

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Geplaatst op 01 december 2020 in categorie ervaringen

Michelle van Buuren: “Ik ben 27 jaar en ik vond dat mijn gewicht niet bij me paste voor mijn leeftijd en lengte. In mijn jeugd ben ik eigenlijk altijd heel slank geweest. Ik voetbalde 2 tot 5 keer per week in 2 voetbalteams. Daarnaast werkte ik als bijbaan in de horeca. Altijd druk bezig dus.

Van die bijbaan heb ik mijn beroep gemaakt. Ik run samen met mijn vriend een restaurant in Rosmalen. Ik als gastvrouw en mijn vriend als chef-kok. Mijn leven staat daardoor eigenlijk altijd in teken van lekker eten en drinken. Soms eet je even snel iets makkelijks en dan weer aan het werk en aan het einde van je dienst een lekker wijntje met een hapje. Het afgelopen jaar was ik niet meer tevreden met mijn lichaam omdat ik veel kleding niet meer aankon of me niet meer lekker zat.”

Slinc. ervaring Diana Mulderij voor en na

Geplaatst op 24 november 2020 in categorie ervaringen

Diana Mulderij viel 22 kilo af met Slinc. in combinatie met de Vacushaper bij In Shape Afslankstudio in Meerhoven. “Ik ben altijd slank geweest tot mijn tweede zwangerschap. Ik dacht dat ik best gezond at en probeerde nog meer op te letten. Maar het hielp niet, ik viel niet af. Toen Virginia me tijdens de intake vertelde wat Slinc. inhield, was ik eerlijk gezegd best een beetje huiverig. Ik had echt last van ‘cravings’; ik kon goed ‘s avonds net voor het eten nog een boterham met pindakaas eten.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief