ervaringen

Hanneke verloor een record van 40kg met Slinc.


Ervaring In Shape klant voor en na foto

Geplaatst op 11 december 2018 in categorie ervaringen

Hanneke Jansen, 39 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Het zat me echt letterlijk in de weg, ik ondervond er ongemak van. Het belemmerde me in mijn bewegingsvrijheid. En dan al in de meest simpele dingen als traplopen, opstaan als ik op de grond zat, veters strikken. Maar ik zat ook gewoon helemaal niet lekker in mijn vel. Ik kon geen leuke kleding meer aan. Ik zag de weegschaal ook alleen nog maar omhoog gaan. Ik dacht: “Dit kan echt niet Hanneke, ik ben nog geen 40 jaar. Als ik er iets aan wil doen, moet het echt nu.”

Hoe kwam je bij ons terecht?

Ik wilde in ieder geval iets aan sport gaan doen. Maar een sportschool was voor mij echt een drempel. Ik schaamde me ook gewoon in sportkleding. Ik hoorde van moeders op school dat ze goede ervaringen hadden met jullie. Ik heb nog zolang gewacht voordat ik In Shape gebeld heb. Ik bleef het maar voor mezelf uitstellen. Ook omdat ik dacht: ‘Wíe kan mij nou nog helpen?’ Ik was zo wanhopig. Ik dacht zelfs aan een maagverkleining, terwijl ik tegelijkertijd wist dat dat voor mij niet de oplossing was. Ik geloofde niet dat er nog iets of iemand was die mij kon helpen. Ik had al eindeloos zoveel dingen geprobeerd. Van fanatiek sporten, bootcamps tot hulp van een diëtiste. En nu dìt weer. Alsof dit dan wèl zou gaan lukken.

Maar toen zei een van de moeders: ‘Waarom maak je niet gewoon een afspraak voor een intake gesprek. Dan kun je altijd kijken wat je wil gaan doen.’ Ik kon het wel blijven uitstellen, maar ik dacht: ‘Wat heb ik eigenlijk te verliezen?’ Toen heb ik een afspraak ingepland.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd. Dat was voor mij heel duidelijk, want ik wilde voor mijn gezin blijven koken. Gewoon samen hetzelfde eten. Ik vind dat ook belangrijk als voorbeeld voor mijn kinderen. Ik heb vanaf het begin geen honger gehad en er zit enorm veel afwisseling in. Ik knapte lichamelijk ook helemaal op. Mijn hoofdpijnen namen enorm af. Ik had altijd veel last van migraine, maar sinds Slinc. heb ik nog maar heel weinig migraine. En ook mijn buikklachten zijn helemaal weg.

Hoe beviel Slinc.?

Ik dacht echt dat ik alles al wist over voeding. Dat dàcht ik, want wat heb ik veel bijgeleerd. Hoe het echt zit met voeden, hoe je lichaam reageert, waarom het belangrijk is om regelmatig te eten. Slinc. is niet zomaar een dieet volgen. Het geeft een stuk verdieping in hoe, wat, waar en waarom. Waarom moet je regelmatig eten? Tegelijk laat het je ook ervaren wat het met je doet. Maar wat ik vooral heel fijn vond, is de echte inhoudelijke invulling. Niet alleen maar handvaten, algemene richtlijnen, maar inhoudelijk aangegeven wat je allemaal mag. Zoals bijvoorbeeld de recepten. Daar heb ik zoveel aan gehad en ik kook nog steeds dagelijks de Slinc. recepten.

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Op advies van Rachel heb ik voor de Vacushaper gekozen. Ik vond dat ook fijn, omdat ik zo heel rustig een begin kon maken in beweging. Ik loop een halfuur op rustig tempo in de vacuumcabine. En zo kon mijn lichaam ook rustig wennen. Ik had in het begin nog weleens spierpijn in mijn benen, maar nu niet meer. En ja, ik zag mijn lichaam in een rap tempo veranderen, dat werkte natuurlijk ook heel motiverend.

Hoe vond je de begeleiding?

Ik ben me er wel bewust van dat het bij mij erg voorbeeldig verliep. Dus ik maakte het de afslankcoaches wel erg makkelijk haha. Natuurlijk had ik soms ook even mijn moeilijke momenten of frustraties. En dan is het wel fijn dat je even je verhaal kwijt kan. En dat ik altijd extra informatie kan krijgen als ik vragen had. Ik voel me heel erg op me gemak en welkom bij In Shape. Er komen alleen vrouwen en er hangt echt een huiskamergevoel.

Wat is je mooiste compliment?

Hanneke lacht: “Ik moet denken aan vorige week. Toen zei een oudere dame die mij al even niet gezien had dat ik wel model zou kunnen lopen. Dat was heel schattig, maar toch doet het me heel goed. Ik ben 40kg afgevallen, dus uiteraard krijg ik veel opmerkingen als ‘Je lijkt wel 10 jaar jonger’ ‘Ik herken je bijna niet meer’ ‘Wat knap dat je zoveel bent afgevallen’. En dat is natuurlijk super fijn om te horen. Maar wat me écht heel veel doet, is dat mensen zeggen: ‘Wat ben je mooi.’ Dat is toch het mooiste compliment dat je kunt krijgen.

En nu?

Ik blijf ‘in onderhoud’ bij In Shape. Dat betekent dat ik nog 1x per week bij In Shape ben om te leren hoe ik op gewicht kan blijven. Tot nu toe had ik echt alle vertrouwen dat ik het nooit meer zover laat komen. Maar ik moet toegeven nu ik steeds dichterbij kom; ik het steeds spannender vind. Dus het is goed dat ik nog even blijf. Want ja, ‘ik weet het allemaal wel’, dat dacht ik natuurlijk eerst ook. Ik heb bij In Shape geleerd hoe ik goed moet afvallen. Ik wil nu bij hun leren hoe ik goed op gewicht moet blijven.

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio in Blixembosch

Ik realiseerde me dat ik nog nooit een vrouw heb begeleid met Slinc. die zóveel is afgevallen. Hanneke heeft echt een record gezet. En wat voor één: ze is 40 kg afgevallen! Ik adviseerde haar tijdens de intake juist om maaltijdvervangers te gebruiken. Want veel kilo’s afvallen, is zelfs met Slinc. echt wel een uitdaging. Dat vraagt veel discipline en doorzetting. Maar ze heeft het programma met zoveel gemak en enthousiasme gevolgd. En ze zegt het zelf al: ze heeft het ons inderdaad heel gemakkelijk gemaakt. Het waren voor haar voornamelijk alleen maar enorme pluimen en schouderklopjes ;-)) Slinc. heeft Hanneke zoveel meer opgeleverd dan alleen gewichtsverlies. Ze staat zelfverzekerd in haar schoenen en ze straalt weer! En was zij die moeder die zich op het schoolplein liet inspireren door anderen. Is het nu Hanneke zelf die anderen inspireert om hun doel te halen. Want Hanneke laat zien: het kan wél.

Het. Kan. Wél.Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief