ervaringen

Ik at me compleet suf met Slinc. en viel gewoon af!


Meer eten en afvallen

Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie ervaringen

Meer eten om af te vallen

Agnes Craenen, 45 jaar: ‘Dat ik meer moest gaan eten om af te vallen, was echt een shock voor mij. Ik ben eigenlijk al 14 jaar bezig om mijn overtollige kilo’s kwijt te raken. Dieetpillen hier, shakes daar, maar niks hielp. Ik viel gewoon niet af! Ik ben 14 jaar geleden tijdens mijn zwangerschap 20kg aangekomen en die kreeg ik er gewoon niet af.

Vorig jaar zag ik op een feestje iemand die hier veel was afgevallen en zij zag er fantastisch uit. Mijn vriendin Danielle zei: ‘Ik ga dat ook doen, ga je mee?’ Ik vond het zelf veel te duur, maar mijn man zei: ‘Ga gewoon op gesprek.’ En ja.. toen was ik verkocht! Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik kan afvallen door meer te eten! Maar het is me gelukt.’

Afvallen met Slinc. door meer te eten

Voedingscoach Rachel van In Shape Afslankstudio Blixembosch zei dat ik veel te weinig at. Ik moest hartstikke veel gaan eten om af te vallen. Ik vond het dood-eng! Ik kon het gewoon niet geloven dat ik zoveel moest eten en dat ik dan toch zou afvallen?!? Ik dacht: ‘Als ik 5x per dag ga eten, dan word ik nog dikker!’ Maar Rachel overtuigde mij met het dieet Slinc., en de weegschaal ook. Ik was de eerste week 3,5kg afgevallen en week 2 2,5kg! Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik at me compleet suf en ik viel gewoon ontzettend veel af!

Kleine porties over de dag

Ik had gewoon totaal geen ritme op de dag. Door Slinc. eet ik heel regelmatig en daardoor voel ik me ontzettend goed. Rachel zei dat ik me energieker zou voelen, maar zo topfit als ik me nu voel, dat had ik nooit durven dromen. Al dat vele eten kwam de eerste weken wel echt de oren uit, maar ik zag tegelijk op de weegschaal wat het deed, dat was wel echt motiverend! Wie had dat gedacht? Dat je meer moet eten om af te vallen!

Afvallen door meer te eten

Dieet en sport

Ik volgde Slinc. in combinatie met sporten in de Powerfit warmtecabine. Jaaaa ik leef er echt elke keer naartoe, het geeft enorme voldoening. Mijn buik en billen heb ik zo goed getraind, de programma’s wisselen elke keer, dus mijn spieren blijven getriggerd. Ik vind niet alle programma’s allemaal even leuk, maar als ik zie wat het doet, heb ik het ervoor over. En wat een power ik kan geven in een halfuur, fantastisch! En omdat het op afspraak is, werkt het echt als stok achter de deur.

Coaching tijdens het meer eten om af te vallen

Ik heb nooit eerder iets onder begeleiding gevolgd, maar ik zie nu ook dat al mijn eerdere lijnpogingen juist daarom zijn mislukt. De dames van In Shape zijn er als het moeilijk gaat, komen met oplossingen, handvaten en tips. Zelfs als ik een tegenvallend resultaat had, kregen die meiden het voor elkaar dat ik hier met een goed gevoel de deur uit ging! Ze zijn er voor controle, vragen, motivatie en advies. En ik durfde me ook kwetsbaar op te stellen; en zo ben ik helemaal niet! Dat ik mezelf zo bloot geef, dat zegt ook iets over die dames, hoe op me gemak ik me hier voel.

Meer eten en afvallen

Wat is je mooiste compliment?

Zal ik eens heel eerlijk zeggen: dat was hier! Ik kwam binnenlopen en Annemiek en Juul zeiden alletwee tegelijk: ‘OMG wat zie jij er goed uit Agnes, wat zie je het goed!’ Dat was een van de eerste keren dat ik niks wijds of langs aan had. Want ik heb mijn kilo’s al die jaren verdoezeld met lange en wijde kleding. Ik droeg áltijd iets over mijn (te dikke) kont en het liefst altijd mijn jas dicht, dat mensen zo min mogelijk konden zien. Een legging aanhebben zonder iets over mijn billen heen, dat voelde voor mij als ‘naakt’! Ik had het idee dat iedereen dan naar mijn dikke kont zat te kijken. Ik draag nu een broek met een kort jasje erop, nou dat had ik eerder écht niet gedaan! Dat heb ik nooit gedurfd.

Meer eten om af te vallen, ben je overtuigd?

Jazeker, nu wel! haha. Maar ik wil nog even door met afvallen. Ik heb mijn eerste streven dat ik samen met Rachel heb gesteld al gehaald. Maar nu ik zie dat dit kan, dat ik dit kan bereiken, kan ik dus eigenlijk alles bereiken wat ik wil! Dus ik ga echt voor mijn ideale gewicht. Ik voel me beter dan ooit, echt een machtig gevoel is dit. Dus dat betekent dat ik nog even door moet gaan met meer eten om af te vallen.

Meer eten om af te vallen

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio

Rachel: ‘Als iemand geen geloof meer had in diëten of afvallen, dan was het Agnes wel. Ze kon gewoon niet geloven dat dit echt zou gaan gebeuren. Ze zat me met grote ongelovige ogen aan te kijken toen ik zei hoeveel ze moest gaan eten. Het ging compleet tegen haar gevoel, maar ze durfde op mij te vertrouwen en ze ging dus eten, veel eten.

Maar ze zag het elke week waarheid worden op de weegschaal, dus haar ongeloof maakte snel plaats voor motivatie, enthousiasme en trots! Agnes steeg boven zichzelf uit, zo goed deed dit haar. Ze kreeg controle terug over haar lichaam en dat voelt machtig zoals ze zelf zegt. En dat zie je Agnes; ze straalt van zelfvertrouwen. Beautiful on the outside, beautiful on the inside. Petje af Agnes!’

Ben jij geïnspireerd door Agnes?

Twijfel dan niet en vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief