ervaringen

Ik begeleid nu zelf vrouwen met afvallen


Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie ervaringen

Juul Dekkers, 31 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik ben altijd slank geweest, maar mijn zwangerschappen hebben mij gewoon genekt en dan met name mijn 2de zwangerschap. Ik raakte die zwangerschapskilo’s gewoon niet kwijt. Heel frustrerend, want ik durfde niet meer in bikini, niet meer naar de sauna. En ik kan me het breekpunt nog als de dag van gisteren herinneren. Ik was op een zomer festival en 2 vriendinnen van mij waren heel succesvol afgevallen bij In Shape. Ze zagen er fantastisch uit! En daar stond ik, op een zomers feest, in mijn lange broek, want ik durfde met mijn dikke cellulite benen écht geen korte broek aan. De mooie wereld om me heen in me op aan het nemen. Ik voelde mezelf dik en doodongelukkig. Het contrast van mijn enthousiaste, gedreven vriendinnen met een spa blauw en de doodongelukkige ik met een biertje in mijn hand was de doorslag: ‘Ik ga bellen.’  

Welk dieet heb je gevolgd?

Dat was voor mij heel duidelijk Slinc. Ik wilde gewoon echt normaal blijven eten zodat ik het makkelijk kon inpassen in mijn gezin. Ik heb jonge kindjes en ik wil een goed voorbeeld geven. En daarnaast hou ik gewoon echt van koken! Ik hou ook echt van groente en fruit, dus Slinc. paste perfect bij mij.  

Hoe beviel Slinc.?

Slinc. liet mij inzien dat ik voorheen heel slecht voor mezelf zorgde. Ik was aan het vullen, niet aan het voeden. Ik at slecht, onregelmatig, te vet en vooral ook te weinig. Ik ging met Slinc. regelmatig en voedzaam eten en mooi om te zien hoe dankbaar je lichaam dan meteen is. Ik kon ook echt niet meer minder eten, anders had ik honger! Slinc. zorgde voor snel en zichtbaar resultaat bij mij. De supplementen moet je wel echt op uur en tijd innemen en dat vergat ik nog weleens, maar met een herinnering in mijn telefoon was dat ook opgelost. In de hectiek van mijn vorige werk was een tussendoortje eten lastig, maar ook dat loste ik na advies van In Shape op met een fruitsmoothie.  

Voor bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb de Powerfit gedaan, dat zijn liggende grondoefeningen in een verwarmde ruimte. Ik heb een sportachtergrond met mijn CIOS opleiding en ik heb ook altijd fanatiek gesport. Eigenlijk was het vooral het spectaculaire resultaat op de weegschaal dat mij het plezier in het sporten in de Powerfit gaf. Dan dacht ik weer: Yes, hier doe ik het voor! En dan zit er altijd iemand bij om je te begeleiden en dat werkt heel motiverend. Nog net even die laatste oefening.. nog 3, 2 en 1. Goed gedaan Juul! Ja, dan zet je wel door haha.  

Hoe vond je de begeleiding?

Natuurlijk begint het allemaal bij je eigen motivatie, ik wilde nu écht aan de slag. Maar dat kan alleen blijven vloeien als je positief gestimuleerd wordt. Je laat jezelf op je meest kwetsbaar zien. Je zit totaal niet lekker in je vel en dan moet op die weegschaal gaan staan. En dan word je in omvang gemeten in je ondergoed, dat vond ik dood-eng! Je zo overgeven aan iemand, dat kan ik alleen maar als ik het vertrouwen krijg dat ik in goede handen ben. De warme deken die over me heen kwam bij In Shape stelde mij meteen op mijn gemak. Hier zit ik goed.  

Wat is je mooiste compliment?

Ik ben al een halfjaar op dit gewicht. Ik heb voor dit interview een ‘na’-foto gemaakt en die heb ik gepost op mijn instagram. En daar ben ik echt zoooo overstelpt met positieve reacties!! En echt waar, pas nu, een halfjaar verder kwam het bij mij binnen: dit ben ik! Dit heb ik bereikt, wauw! Ik durfde de foto eigenlijk helemaal niet te posten, gek he, dat je dan toch nog terughoudend bent, en dan krijg ik zulke reacties. Dat heeft me zo enorm goed gedaan!  

En nu?

Nu werk ik hier bij In Shape!! Hahahaha Ik vind het fantastisch om mensen te inspireren met mijn eigen verhaal. Zij putten hoop uit mijn ervaring. Het kan echt, ik ben het levende bewijs! Ik sta nu aan de andere kant. Geweldig, maar tegelijk ook wel even schakelen. Want die strijd is voor mij nog zo vers. Dus als een vrouw het heeft over ‘gezellig een zak chips opengetrokken op de zaterdag avond’ snap ik haar!! Maar ik weet, dat ik zo iemand alleen maar kan helpen als ik haar laat zien, laat voelen wat het oplevert als je voeding en gewoontes anders aanpakt. Ja bij In Shape hebben wij het motto: streng, maar rechtvaardig! Maar wel altijd met een lach hahaha!  

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Juul heeft van nature een sportersmentaliteit. Ze heeft niet voor niks een sportopleiding gevolgd. En die drive die sporters hebben, was ze gewoon even kwijt. En heel begrijpelijk ook natuurlijk. Een figuur dat ze niet van zichzelf kent en de drukte van een jong gezin. Vind dan zelf de puf dan maar om ook dát nog eens zélf te gaan doen. Wij hebben Juul echt maar een zetje hoeven te geven, zodra ze al snel die eerste resultaten zag, kwam die gedrevenheid in haar terug. Ze ging ervoor! Ook in de voeding verdiepte zij zich. Hoe kan ik mezelf het beste voeden? En heeft ze de rest eigenlijk op haar eigen kracht gedaan. Het zat gewoon even verstopt, wij hebben haar geholpen om het terug te vinden. En bij Juul hield het niet op bij haar streefgewicht, ze wilde hier haar werk van maken! En die keuze hebben we samen snel gemaakt, want Juul is niet alleen ervaringsdeskundige, ze heeft ook nog eens een heerlijke warme persoonlijkheid. Een perfecte aanvulling is ons team!  Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief