ervaringen

Ik ben 25kg afgevallen en eindelijk weer mezelf


Geplaatst op 18 april 2020 in categorie ervaringen

Nadja van Dijck, 28 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik was in mijn zwangerschap 27kg aangekomen en het lukte me daarna niet om af te vallen. Als ik in de spiegel keek, walgde ik echt van mezelf. Ik zat gevangen in een lichaam dat ik niet herkende. Ik droeg noodgedwongen nog steeds zwangerschapskleding omdat ik niets anders paste. En als dat nog niet erg genoeg is dat je zo over over jezelf denkt, kreeg ik nog regelmatig de vraag of ik zwanger was! Heel pijnlijk vond ik dat. Ik wilde mijn oude gewicht terug, maar ik wist ook dat me dat alleen niet ging lukken, dus zocht ik hulp bij In Shape Afslankstudio.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Mijn schoonzusje Anne van Dijck (lees haar verhaal hier) was met Slinc. succesvol afgevallen bij In Shape Afslankstudio. Ik was zo geïnspireerd door haar succes dat voor mij Slinc. een logische keuze was. Eigenaresse Rachel Hulshof gaf in het intake gesprek wel aan dat ik rekening moest houden dat het resultaat tegen kon vallen, omdat ik binnen 9 maanden na mijn bevalling al wilde starten. Maar mijn lichaam reageerde echt heel goed op Slinc. sterker nog, mijn resultaten waren boven gemiddeld! Ik ging als een speer.

 

Hoe beviel Slinc.?

Ik was ontzettend bang ik veel honger zou hebben. Ik mocht alleen maar magere producten en crackers in plaats van brood. Maar het was juist precies tegenovergesteld. Ik zat juist bomvol! Want in hoeveelheid mag heel veel eten. En het programma was ook prima te combineren met mijn werk. Het ochtendtussendoortje van fruit en zuivel was lastig toen ik een nieuw werkrooster kreeg, maar op advies van mijn voedingsbegeleidster om daar een smoothie van te maken, was dat probleem ook opgelost.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Rachel adviseerde mij de Powerfit omdat de oefeningen voor je buikspieren heel goed zijn na een zwangerschap. En daar ben ik heel blij om, want ik vind het heel erg leuk om te doen! Er is veel afwisseling in de oefeningen en ik heb er echt spierkracht van gekregen. Als ik mijn beenspieren aanspan heb ik gewoon gespierde benen, fantastisch! Je werkt aan heel je lichaam en je ziet ook echt het resultaat. En dat allemaal in een halfuurtje. 

 

Hoe vond je de begeleiding?

Daar kan ik echt alleen maar lovend over zijn, super! Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht ook als ik tussendoor vragen had, kon ik gewoon bellen. Ze nemen ook echt te tijd voor je. Ik had ook echt steun aan ze als het echt nodig was. Toen ik bijvoorbeeld even een tijdje stil stond in gewicht kreeg ik een peptalk waardoor ik echt weer vol goede moed ertegen aan ging! Dan kreeg ik weer tips en handvaten mee waardoor ik die week weer goed kon oppakken. Dan liep ik de deur uit en dan dacht ik: “Ze hebben gelijk, ik kan dit gewoon!”

 

Wat is je mooiste compliment?

Dat je de bevestiging krijg van andere mensen; andere zien het ook gewoon haha. Ik was op een verjaardag en ik kreeg echt het ene compliment na de andere. Over hoe goed ik eruit zag en wat knap dat ik dat voor elkaar heb gekregen. Dat motiveerde mij ook meteen weer om die laatste kilo’s ook te halen!

 

En nu?

Ik ben in totaal 25kg afgevallen en in omvang 150 cm, dat is gewoon 1,5 meter minder Nadja! Ik blijf bij In Shape onder begeleiding om op gewicht te blijven. Ik vind het sporten gewoon echt heel leuk en in een halfuurtje zo effectief. Tegelijkertijd wegen ze mij ook elke week nog steeds, dus dat is een stok achter de deur om goed op gewicht te blijven. Toch even een extra bevestiging elke week. Dus 2 in 1 eigenlijk.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

De transformatie van Nadja is bizar snel gegaan. Ze ging echt als een speer! En dat eigenlijk geheel tegen mijn verwachting in. Als je start binnen 9 maanden na je zwangerschap kan je hormoonbalans een behoorlijke negatieve invloed hebben op je resultaat. Maar dat was bij Nadja helemaal niet. Sterker nog, ze haalde boven gemiddelde resultaten. Als ik nu kijk naar haar voor foto, dan kan ik het me gewoon niet eens meer voorstellen dat ze zo is binnen gekomen. Nadja straalt echt letterlijk uit wat gewichtsverlies met je doet. Ze kan alleen nog maar breed glimlachen zo blij is ze. Haar blik staat weer open en bevrijd, heerlijk om te zien! Ze blijft nog even bij ons, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze haar gewicht goed onder controle kan houden.  

 

 Reageer op dit bericht

Lees ook

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief