ervaringen

Ik ben nu al 6 jaar op gewicht


Geplaatst op 17 mei 2016 in categorie ervaringen

Mildred Mom, 56 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat ik 25 kg ben afgevallen bij In Shape Afslankstudio, maar ik weet nog goed hoezeer ik schrok van mezelf op mijn vakantiefoto’s. Mijn god, ik leek wel zwanger!! Ik zag ondertussen mijn buurvrouw steeds slanker worden, dus ik vroeg haar hoe ze dat deed. Ze vertelde mij over haar goede ervaringen bij In Shape en het sprak mij erg aan. Dat wil ik ook!

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik was zelf op eigen houtje al begonnen met ‘lijnen’ door minder te eten. Toen Rachel mij Slinc. liet zien, stond ik verbaasd dat ik met zoveel eten zou afvallen. Ik vind het voordeel van Slinc. dat je normaal kunt blijven eten, uiteraard wel volgens bepaalde regels, maar in ieder geval geen vreemde dingen. En dat ik ’s avonds gewoon mee kon eten met mijn gezin en niet apart hoefde te koken.  

Hoe beviel Slinc.?

Het was véél!! Haha. Ik dacht echt dat ik genoeg groente at, maar toen ik ’s avonds op mijn bord 200 gram groente zag liggen, moest ik dat beeld toch even bijstellen. Slinc. heeft me vooral geleerd meer regelmatig en voedzaam te eten. En dat doe ik nu nog steeds. Ik ben inmiddels al 6 jaar op gewicht. Meer voedzaam eten geeft een voller gevoel en meer verzadiging. Zo is Sultana en peperkoek als tussendoortje nu een volle bak yoghurt met fruit. En eet ik om de 2 tot 2,5 uur. Ik kan ook niet anders, mijn lichaam geeft het gewoon aan. Ik heb echt honger. Laatst zat ik langer in een vergadering waardoor ik het volgende eetmoment een uur later was, ik had gewoon een hongerklop!

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Omdat de Vacushaper voor mij fysiek geen mogelijkheid was, heb ik destijds voor de Powerfit gekozen. Wat ik overigens nu nog steeds doe. Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren. Ik moest bijna overgeven van de inspanning! Maar dat is gelukkig bij die ene keer gebleven. Ik beschouw de Powerfit als mijn sportmoment. Het is maar een halfuur, maar het effect voelt als een uur. Het geeft enorme voldoening. Maar eerlijk: het went nooit. Het blijft continue een uitdaging. Omdat je steeds een nieuw programma krijgt, blijven je spieren getriggerd en dat voel je!

Hoe vond je de begeleiding?

Ik ben hier al 6 jaar en je voelt dat je geen nummer bent. Of er nu een nieuw teamlid is bij In Shape, ik ben meteen Mildred. Anders was ik natuurlijk ook niet zolang gebleven. Ik voel me hier thuis. Maar in al die jaren, zowel tijdens mijn afvalproces, maar ook in al die jaren erna houden ze me altijd met uitleg en tips gefocused.

Wat is je mooiste compliment?

Ja dat klinkt misschien gek, maar ik was zoveel afgevallen, dat mensen zich afvroegen of het wel bewust was. Ze dachten dat ik misschien zoveel was afgevallen omdat ik ziek was. Niet omdat ik er slecht uitzag hoor haha. Maar mensen konden gewoon niet geloven dat ik zoveel was afgevallen. Ik vond dat eigenlijk wel een compliment, want ik had het allemaal op eigen kracht gedaan. Daar was ik enorm trots op! En ik krijg nu nog steeds complimenten, want ik ben nog steeds op gewicht. Ik krijg regelmatig te horen ‘Wat hou je het goed vol, wat blijf je goed op gewicht.’

En nu?

Nou ik had zelf niet gedacht dat ik er na 6 jaar nog zou zijn hoor haha. Ik heb de eerste tijd steun gehad aan het op gewicht blijven, maar nu ben ik vooral nog bij In Shape omdat ik de Powerfit gebruik als mijn sportmoment. Het is gewoon heel effectief in maar een halfuurtje. En in mijn drukke leven, werkt dat perfect.

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ik kan gewoon niet eens meer herinneren hoe Mildred voorheen was. Toen ik haar voor foto zag, zag ik een onbekende vrouw. Mildred is nu al 6 jaar op dit gewicht en voor mij is zo ‘onze Mildred’, zoals ik haar ken. Die vrouw op de foto is een oude schim. Ik zie die niet meer aan de buitenkant, maar ook zeker niet meer aan de binnenkant. Ze heeft geleerd hoe ze haar lichaam moet voeden in plaats van uithongeren. Mildred is een mooi voorbeeld van een transformatie van 25 kg, maar ze laat ook zien hoe dankbaar het lichaam is als je het voedt. Als ze nu een eetmoment overslaat, reageert het lichaam met een schreeuw. Maar dat wil niet zeggen dat het haar altijd makkelijk afgaat. Mildred heeft behoorlijk wat vervelende omstandigheden gekend waardoor veel mensen zouden bezwijken om goed voor zichzelf te blijven zorgen. Maar zij niet, daar heb ik diep respect voor. Met de mantelzorg voor haar moeder, de zorg voor haar zieke man en de hectiek op haar werk. We hebben samen met Mildred een manier gevonden qua eten die voor meer rust voor haar zorgde.

 Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief