ervaringen

Ik ben nu al 6 jaar op gewicht


Geplaatst op 17 mei 2016 in categorie ervaringen

Mildred Mom, 56 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat ik 25 kg ben afgevallen bij In Shape Afslankstudio, maar ik weet nog goed hoezeer ik schrok van mezelf op mijn vakantiefoto’s. Mijn god, ik leek wel zwanger!! Ik zag ondertussen mijn buurvrouw steeds slanker worden, dus ik vroeg haar hoe ze dat deed. Ze vertelde mij over haar goede ervaringen bij In Shape en het sprak mij erg aan. Dat wil ik ook!

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik was zelf op eigen houtje al begonnen met ‘lijnen’ door minder te eten. Toen Rachel mij Slinc. liet zien, stond ik verbaasd dat ik met zoveel eten zou afvallen. Ik vind het voordeel van Slinc. dat je normaal kunt blijven eten, uiteraard wel volgens bepaalde regels, maar in ieder geval geen vreemde dingen. En dat ik ’s avonds gewoon mee kon eten met mijn gezin en niet apart hoefde te koken.  

Hoe beviel Slinc.?

Het was véél!! Haha. Ik dacht echt dat ik genoeg groente at, maar toen ik ’s avonds op mijn bord 200 gram groente zag liggen, moest ik dat beeld toch even bijstellen. Slinc. heeft me vooral geleerd meer regelmatig en voedzaam te eten. En dat doe ik nu nog steeds. Ik ben inmiddels al 6 jaar op gewicht. Meer voedzaam eten geeft een voller gevoel en meer verzadiging. Zo is Sultana en peperkoek als tussendoortje nu een volle bak yoghurt met fruit. En eet ik om de 2 tot 2,5 uur. Ik kan ook niet anders, mijn lichaam geeft het gewoon aan. Ik heb echt honger. Laatst zat ik langer in een vergadering waardoor ik het volgende eetmoment een uur later was, ik had gewoon een hongerklop!

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Omdat de Vacushaper voor mij fysiek geen mogelijkheid was, heb ik destijds voor de Powerfit gekozen. Wat ik overigens nu nog steeds doe. Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren. Ik moest bijna overgeven van de inspanning! Maar dat is gelukkig bij die ene keer gebleven. Ik beschouw de Powerfit als mijn sportmoment. Het is maar een halfuur, maar het effect voelt als een uur. Het geeft enorme voldoening. Maar eerlijk: het went nooit. Het blijft continue een uitdaging. Omdat je steeds een nieuw programma krijgt, blijven je spieren getriggerd en dat voel je!

Hoe vond je de begeleiding?

Ik ben hier al 6 jaar en je voelt dat je geen nummer bent. Of er nu een nieuw teamlid is bij In Shape, ik ben meteen Mildred. Anders was ik natuurlijk ook niet zolang gebleven. Ik voel me hier thuis. Maar in al die jaren, zowel tijdens mijn afvalproces, maar ook in al die jaren erna houden ze me altijd met uitleg en tips gefocused.

Wat is je mooiste compliment?

Ja dat klinkt misschien gek, maar ik was zoveel afgevallen, dat mensen zich afvroegen of het wel bewust was. Ze dachten dat ik misschien zoveel was afgevallen omdat ik ziek was. Niet omdat ik er slecht uitzag hoor haha. Maar mensen konden gewoon niet geloven dat ik zoveel was afgevallen. Ik vond dat eigenlijk wel een compliment, want ik had het allemaal op eigen kracht gedaan. Daar was ik enorm trots op! En ik krijg nu nog steeds complimenten, want ik ben nog steeds op gewicht. Ik krijg regelmatig te horen ‘Wat hou je het goed vol, wat blijf je goed op gewicht.’

En nu?

Nou ik had zelf niet gedacht dat ik er na 6 jaar nog zou zijn hoor haha. Ik heb de eerste tijd steun gehad aan het op gewicht blijven, maar nu ben ik vooral nog bij In Shape omdat ik de Powerfit gebruik als mijn sportmoment. Het is gewoon heel effectief in maar een halfuurtje. En in mijn drukke leven, werkt dat perfect.

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ik kan gewoon niet eens meer herinneren hoe Mildred voorheen was. Toen ik haar voor foto zag, zag ik een onbekende vrouw. Mildred is nu al 6 jaar op dit gewicht en voor mij is zo ‘onze Mildred’, zoals ik haar ken. Die vrouw op de foto is een oude schim. Ik zie die niet meer aan de buitenkant, maar ook zeker niet meer aan de binnenkant. Ze heeft geleerd hoe ze haar lichaam moet voeden in plaats van uithongeren. Mildred is een mooi voorbeeld van een transformatie van 25 kg, maar ze laat ook zien hoe dankbaar het lichaam is als je het voedt. Als ze nu een eetmoment overslaat, reageert het lichaam met een schreeuw. Maar dat wil niet zeggen dat het haar altijd makkelijk afgaat. Mildred heeft behoorlijk wat vervelende omstandigheden gekend waardoor veel mensen zouden bezwijken om goed voor zichzelf te blijven zorgen. Maar zij niet, daar heb ik diep respect voor. Met de mantelzorg voor haar moeder, de zorg voor haar zieke man en de hectiek op haar werk. We hebben samen met Mildred een manier gevonden qua eten die voor meer rust voor haar zorgde.

 Reageer op dit bericht

Lees ook

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Geplaatst op 01 december 2020 in categorie ervaringen

Michelle van Buuren: “Ik ben 27 jaar en ik vond dat mijn gewicht niet bij me paste voor mijn leeftijd en lengte. In mijn jeugd ben ik eigenlijk altijd heel slank geweest. Ik voetbalde 2 tot 5 keer per week in 2 voetbalteams. Daarnaast werkte ik als bijbaan in de horeca. Altijd druk bezig dus.

Van die bijbaan heb ik mijn beroep gemaakt. Ik run samen met mijn vriend een restaurant in Rosmalen. Ik als gastvrouw en mijn vriend als chef-kok. Mijn leven staat daardoor eigenlijk altijd in teken van lekker eten en drinken. Soms eet je even snel iets makkelijks en dan weer aan het werk en aan het einde van je dienst een lekker wijntje met een hapje. Het afgelopen jaar was ik niet meer tevreden met mijn lichaam omdat ik veel kleding niet meer aankon of me niet meer lekker zat.”

Slinc. ervaring Diana Mulderij voor en na

Geplaatst op 24 november 2020 in categorie ervaringen

Diana Mulderij viel 22 kilo af met Slinc. in combinatie met de Vacushaper bij In Shape Afslankstudio in Meerhoven. “Ik ben altijd slank geweest tot mijn tweede zwangerschap. Ik dacht dat ik best gezond at en probeerde nog meer op te letten. Maar het hielp niet, ik viel niet af. Toen Virginia me tijdens de intake vertelde wat Slinc. inhield, was ik eerlijk gezegd best een beetje huiverig. Ik had echt last van ‘cravings’; ik kon goed ‘s avonds net voor het eten nog een boterham met pindakaas eten.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief