ervaringen

Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter leven


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Clairly van den Heuvel, 43 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik heb van dichtbij gezien wat overgewicht kan doen.  In mijn familie zit diabetes veroorzaakt door overgewicht. Dat wilde ik niet laten gebeuren. Ik wil langer genieten van dit leven, op een gezonde manier. Ik wil niet alleen langer hier zijn samen met iedereen die dichtbij me staat, maar ik wil dat met volle energie doen. Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter lichaam en leven. Maar ik weet uit eerdere pogingen dat het moeilijk is om die grip te krijgen en te houden, daarom heb ik hulp gezocht bij In Shape Afslankstudio Eindhoven.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Proslank, dat is een eiwitprogramma met maaltijdvervangers. Ik had al eerder ervaring met zo’n dieet en ik wist dat ik dat goed kon volhouden. Ik voel me veilig in dit programma; het kent hele duidelijke kaders, het is een hele duidelijke ja en nee. Er is geen ruimte voor een misschien en dat werkt voor mij. 

 

Hoe beviel Proslank?

Als ik kijk naar het eindresultaat dan zeg ik: top! Maar eerlijk is eerlijk, ook een duidelijke ‘nee’ is niet altijd makkelijk. De invloed van mijn omgeving met bemoeienissen als ‘doe niet zo flauw’, ‘deze ene keer kan toch wel’; het werkt niet motiverend. En daarnaast heb je ook gewoon verleidingen als verjaardagen etc. De taart die voor je neus voorbij komt. En toch zijn het ook deze moeilijke momenten die me, heel paradoxaal, ook weer enorm sterkten. Juist door het niet te doen, het feit dat ik het kon weerstaan, ik werd daar mentaal alleen maar krachterig van! Ik had een einddoel en een missie en ik beet mezelf daar helemaal in vast. En dat leverde dan ook weer resultaat op op de weegschaal, wat ook weer heel motiverend werkte.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb op advies van afslank- en voedingscoach Rachel Hulshof voor de Vacushaper gekozen. Ik heb vooral een probleemzone op mijn heupen, billen en benen, een zogenaamd peerfiguur. Doorbloeding is juist voor deze zones dé uitkomst zei Rachel. En de Vacushaper heeft absoluut zijn werk gedaan;  ik ben zoveel maten kleiner nu!

 

Hoe vond je de begeleiding?

Ik heb vaker gelijnd onder begeleiding. Ik ben deze keer bewust op zoek gegaan naar begeleiding waar ook de nadruk zou liggen in het op gewicht blijven. Dat ik kan afvallen, dat heb ik al vaker bewezen. Ik wilde nu ook echt leren hoe ik dat gewicht kon vasthouden. Tijdens het intake gesprek voelde ik meteen dat ik goed zat. Rachel weet waar ze het over heeft en ik had er alle vertrouwen in. Ik voelde me ook geen nummer, er werd geluisterd en meegedacht. Maar om goed resultaat te halen in afvallen, heb ik ook gewoon druk op de ketel nodig. Het idee dat ik moet wegen terwijl er iemand meekijkt, motiveert mij. De begeleiding zorgt er ook voor dat het dieet prioriteit blijft. Door mijn dagelijkse dingen kan de prioriteit van diëten als snel verschuiven.  Door de begeleiding bleef ik gefocused op mijn doel en bleef mijn aandacht erbij.

 

Wat is je mooiste compliment?

Mezelf in de reflectie van een etalageraam zien en nog steeds het ongeloof hebben van: “Ben ik dat?” Ik moet zo aan mijn spiegelbeeld wennen. Mensen kijken naar mij, maar ik zie mezelf natuurlijk niet zo heel vaak, want je kijkt altijd alleen maar naar de buitenwereld. Dus die keren dat ik in de spiegel kijk of mijn reflectie in een raam zie, dan ben ik nog steeds verbaasd.

 

En nu?

Ik heb nu een halfjaar een onderhoudsabonnement gevolgd om te leren hoe ik op gewicht kan blijven. Ik heb geleerd hoe mijn lichaam werkt, hoe het reageert op eten en hoe ik mijn lichaam het beste kan voeden. Ik was de laatste tijd 2kg aangekomen en ben samen met Rachel gaan monitoren hoe mijn eetpatroon was en hoe de weegschaal reageerde. Rachel concludeerde direct dat ik een koolhydraatmens ben, zoals zij dat noemt, en geen eiwitmens. Nu ik dat weet, hebben we een ander eetprogramma samengesteld en blijf ik weer goed op gewicht. Maar in januari ga ik een laatste spurt trekken in kilo’s. Dan ga ik voor het eerst in mijn leven naar een gewicht dat ik nog nooit gewogen heb. Ik weet nu hoe ik op gewicht kan blijven en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat samen met de hulp van In Shape Afslankstudio gaat lukken.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ik weet nog goed hoe Clairly binnenkwam. Dat diëten daar had ze alle vertrouwen in, maar ze had een enorme angst om wéér aan te komen. Met mijn eigen ervaring wist ik dat ik Clairly kon helpen. Want het is bij vrouwen niet angst om aan te komen, het is de angst om te eten waar ik vrouwen bij help. En dat was voor Clairly niet anders. Weer durven eten, voedzaam. Dat betekende weer brood eten, halfvolle en volle producten en vooral ook: veel eten. Dat klinkt in onze vrouwenoren heel tegenstrijdig. Ik vind het daarom ook belangrijk om goed uit te leggen wat eten met je lichaam doet, zodat je het ook echt begrijpt. En niet alleen maar doet omdat iemand zegt: “Je moet dat doen, want dan blijf je op gewicht.” Je moet het begrijpen, eigen maken en gaan voelen. Voedzaam eten én denken is de oplossing om niet meer aan te komen. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. En Clairly inmiddels ook! 

 Reageer op dit bericht

Lees ook

Vicieuze cirkel doorbreken

Geplaatst op 14 november 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal

Geplaatst op 01 november 2022 in categorie ervaringen

Renate viel 10 kilo af met sporten in warmtecabine en Slinc.

Renate Brouwer, 50 jaar

Renate startte eind juni dit jaar bij In Shape Blixembosch in Eindhoven. In 3 maanden viel ze 10 kilo af met Slinc. in combinatie met de Powerfit warmtecabine. “Zo gek…. Soms zie ik echt niet het verschil. Ben ik dit echt? Ik heb echt foto’s nodig om mijzelf het ‘bewijs’ te leveren. Met grote dank aan In Shape Afslankstudio en alle lieve dames van het team Blixembosch. Nooit gedacht dat dit mij nu nog zou lukken! Ik ben zo trots.”

Wij als team van In Shape Blixembosch zijn super trots op jou Renate!

Afval succesverhaal

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij bieden een totaalprogramma van sport, voeding en coaching. Alles onder 1 dak. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat.

Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Succesverhalen

Geplaatst op 17 oktober 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal: Stefanie viel 18 kilo af bij Shape Afslankstudio

Stefanie van der Ven, 37 jaar

Stefanie vertelt: ‘Afgelopen maart begonnen bij deze geweldige dames in Blixembosch… wat een super begeleiding (Slinc. icm 2x per week sporten) heb ik daar gehad. In augustus gestopt, inmiddels 18 kilo afgevallen en ik blijf goed op gewicht. Ze helpen je heel goed met het aannemen van een ander leefpatroon, wat er goed vol te houden is. Ik heb mezelf weer terug gevonden, voel me energiek en gezond, en kan weer kleding aan die jaren niet hebben gepast!

Een combinatie met sporten, de stok achter de deur en gezonder eten is dit voor iedereen een aanrader!! Thanks dames van In Shape Blixembosch!’

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio Blixembosch

Ik ben zo trots op Stefanie en wat ze bereikt heeft. Ze kwam met een duidelijke statement binnen tijdens het intake gesprek. Ze vertelde mij: ‘Ik hou van vrouwelijke vormen, die wil ik ook echt behouden. Het is helemaal niet dat ik me ongelukkig voel met mijn lichaam, Ik voel me eigenlijk heel goed zelfs. Maar tegelijk weet ik ook dat dit gewicht niet gezond is. Dus ik ga niet voor dun, ik ga voor gezond.’

Afslankcoach Rachel: ‘Voor mij was het meteen duidelijk: hier zit een zelfverzekerde vrouw tegenover mij, die heel zelfbewust is. Ze wist alleen niet hoe ze die kilo’s moest aanpakken, omdat ze nog nooit echt een dieet had gevolgd.’

Succesverhalen

Stefanie viel 18 kilo af bij In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Gratis intake gesprek

Rachel licht toe: ‘Stefanie is een perfect voorbeeld waarom wij vooraf altijd een gratis intake gesprek houden. Wij vinden het namelijk belangrijk om te horen wat jouw wensen en doelstellingen zijn als klant. Bij Stefanie was dat heel duidelijk, maar dat zien we niet zo vaak. Veel dames die op gesprek komen, hebben al zoveel gedaan op het gebied van afvallen dat ze niet meer weten waar ze moeten beginnen. Door het grote aanbod op het gebied van diëten, zie je ook door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de juiste manier om af te vallen? Soms ben je dan even helemaal de weg kwijt. Wij snappen dat maar al te goed.’

Herken jij dit?

  • Ik wil afvallen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen?
  • Ik blijf maar jojoën in gewicht
  • Welk dieet werkt wél?
  • Ik ben in de overgang en afvallen lukt niet!
  • Ik ben onzeker over mijn lichaam

Herken jij je in een van deze uitspraken of ben je geïnspireerd door het succesverhaal van Stefanie? Schroom dan niet om een afspraak te maken bij afslankcoach Rachel van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Eindhoven, Helmond of Veldhoven.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Wil jij afvallen? Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Stefanie vertelt hoe blij ze is met haar succesverhaal en met In Shape Afslankstudio. En daar zijn wij ook heel blij mee. Want wat jouw doel is, wordt ook ons doel. Dus als jij bereikt wat je voor ogen hebt, maakt dat ons ook blij… en trots.

Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Wil jij ook afvallen? Maak gerust een afspraak bij voedingsdeskundige Rachel Hulshof van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief