ervaringen

Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter leven


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Clairly van den Heuvel, 43 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik heb van dichtbij gezien wat overgewicht kan doen.  In mijn familie zit diabetes veroorzaakt door overgewicht. Dat wilde ik niet laten gebeuren. Ik wil langer genieten van dit leven, op een gezonde manier. Ik wil niet alleen langer hier zijn samen met iedereen die dichtbij me staat, maar ik wil dat met volle energie doen. Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter lichaam en leven. Maar ik weet uit eerdere pogingen dat het moeilijk is om die grip te krijgen en te houden, daarom heb ik hulp gezocht bij In Shape Afslankstudio Eindhoven.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Proslank, dat is een eiwitprogramma met maaltijdvervangers. Ik had al eerder ervaring met zo’n dieet en ik wist dat ik dat goed kon volhouden. Ik voel me veilig in dit programma; het kent hele duidelijke kaders, het is een hele duidelijke ja en nee. Er is geen ruimte voor een misschien en dat werkt voor mij. 

 

Hoe beviel Proslank?

Als ik kijk naar het eindresultaat dan zeg ik: top! Maar eerlijk is eerlijk, ook een duidelijke ‘nee’ is niet altijd makkelijk. De invloed van mijn omgeving met bemoeienissen als ‘doe niet zo flauw’, ‘deze ene keer kan toch wel’; het werkt niet motiverend. En daarnaast heb je ook gewoon verleidingen als verjaardagen etc. De taart die voor je neus voorbij komt. En toch zijn het ook deze moeilijke momenten die me, heel paradoxaal, ook weer enorm sterkten. Juist door het niet te doen, het feit dat ik het kon weerstaan, ik werd daar mentaal alleen maar krachterig van! Ik had een einddoel en een missie en ik beet mezelf daar helemaal in vast. En dat leverde dan ook weer resultaat op op de weegschaal, wat ook weer heel motiverend werkte.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb op advies van afslank- en voedingscoach Rachel Hulshof voor de Vacushaper gekozen. Ik heb vooral een probleemzone op mijn heupen, billen en benen, een zogenaamd peerfiguur. Doorbloeding is juist voor deze zones dé uitkomst zei Rachel. En de Vacushaper heeft absoluut zijn werk gedaan;  ik ben zoveel maten kleiner nu!

 

Hoe vond je de begeleiding?

Ik heb vaker gelijnd onder begeleiding. Ik ben deze keer bewust op zoek gegaan naar begeleiding waar ook de nadruk zou liggen in het op gewicht blijven. Dat ik kan afvallen, dat heb ik al vaker bewezen. Ik wilde nu ook echt leren hoe ik dat gewicht kon vasthouden. Tijdens het intake gesprek voelde ik meteen dat ik goed zat. Rachel weet waar ze het over heeft en ik had er alle vertrouwen in. Ik voelde me ook geen nummer, er werd geluisterd en meegedacht. Maar om goed resultaat te halen in afvallen, heb ik ook gewoon druk op de ketel nodig. Het idee dat ik moet wegen terwijl er iemand meekijkt, motiveert mij. De begeleiding zorgt er ook voor dat het dieet prioriteit blijft. Door mijn dagelijkse dingen kan de prioriteit van diëten als snel verschuiven.  Door de begeleiding bleef ik gefocused op mijn doel en bleef mijn aandacht erbij.

 

Wat is je mooiste compliment?

Mezelf in de reflectie van een etalageraam zien en nog steeds het ongeloof hebben van: “Ben ik dat?” Ik moet zo aan mijn spiegelbeeld wennen. Mensen kijken naar mij, maar ik zie mezelf natuurlijk niet zo heel vaak, want je kijkt altijd alleen maar naar de buitenwereld. Dus die keren dat ik in de spiegel kijk of mijn reflectie in een raam zie, dan ben ik nog steeds verbaasd.

 

En nu?

Ik heb nu een halfjaar een onderhoudsabonnement gevolgd om te leren hoe ik op gewicht kan blijven. Ik heb geleerd hoe mijn lichaam werkt, hoe het reageert op eten en hoe ik mijn lichaam het beste kan voeden. Ik was de laatste tijd 2kg aangekomen en ben samen met Rachel gaan monitoren hoe mijn eetpatroon was en hoe de weegschaal reageerde. Rachel concludeerde direct dat ik een koolhydraatmens ben, zoals zij dat noemt, en geen eiwitmens. Nu ik dat weet, hebben we een ander eetprogramma samengesteld en blijf ik weer goed op gewicht. Maar in januari ga ik een laatste spurt trekken in kilo’s. Dan ga ik voor het eerst in mijn leven naar een gewicht dat ik nog nooit gewogen heb. Ik weet nu hoe ik op gewicht kan blijven en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat samen met de hulp van In Shape Afslankstudio gaat lukken.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ik weet nog goed hoe Clairly binnenkwam. Dat diëten daar had ze alle vertrouwen in, maar ze had een enorme angst om wéér aan te komen. Met mijn eigen ervaring wist ik dat ik Clairly kon helpen. Want het is bij vrouwen niet angst om aan te komen, het is de angst om te eten waar ik vrouwen bij help. En dat was voor Clairly niet anders. Weer durven eten, voedzaam. Dat betekende weer brood eten, halfvolle en volle producten en vooral ook: veel eten. Dat klinkt in onze vrouwenoren heel tegenstrijdig. Ik vind het daarom ook belangrijk om goed uit te leggen wat eten met je lichaam doet, zodat je het ook echt begrijpt. En niet alleen maar doet omdat iemand zegt: “Je moet dat doen, want dan blijf je op gewicht.” Je moet het begrijpen, eigen maken en gaan voelen. Voedzaam eten én denken is de oplossing om niet meer aan te komen. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. En Clairly inmiddels ook! 

 



Reageer op dit bericht

Lees ook

Ervaring afvallen Slinc.

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie ervaringen

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Lipodeem in vacuum Vacushaper

Geplaatst op 01 juni 2021 in categorie ervaringen

Francesca Schultte, 53 jaar viel 18 kg af met Slinc. en Vacushaper 

Mijn afslanktraject bij In Shape Afslankstudio was er niet eentje volgens het boekje, ik ben namelijk genetisch belast met lipodeem op mijn benen. Dit betekende voor mij dat het er op die plek erg moeilijk van af ging en ik echt vol moest houden. Het vacuüm van de Vacushaper heeft de omvang van mijn benen echt verminderd, daar ben ik echt heel blij mee.

Waarom ben je naar In Shape Afslankstudio gekomen?

Mijn gewicht is al heel mijn leven een strijd. Ik had echt alles al geprobeerd. Het resultaat van al mijn probeersels was dat ik steeds zwaarder werd. Ik kende In Shape al van jaren eerder en wist dat het programma goed werkt. Ik besloot maar weer eens contact op te nemen, dit keer met afslankcoach Barbara van der Meer in Brandevoort.

Waarom sprak Slinc. je aan als dieet?

Een duidelijk, maar vooral ook makkelijk en smakelijk voedingsprogramma. En het geeft snel resultaat! Dat in combinatie met het sporten sprak mij erg aan.

Hoe heb je het programma ervaren?

In het begin was het voor mij moeilijk. Ik had het de laatste tijd een beetje te los gelaten dus de overstap naar Slinc. was even lastig. De eerste week was de zwaarste, mijn maag was er niet mee eens! Maar daarna ging het al snel beter en het geweldige resultaat gaf me de extra motivatie.

Wat vond je opvallend tijdens het afslanktraject?

De centimeters die ik kwijt ben door de Vacushaper, in omvang ben ik echt zo goed afgevallen. Het is daarnaast ook erg fijn dat de weegschaal niet alleen de kilo’s aangeeft, maar ook het vet en vocht. Zo kun je bijvoorbeeld in kilogram niet echt af zijn gevallen, maar als je dan ziet dat dat komt doordat je vocht vasthoudt, is het toch een geruststelling.

Ervaringen Slinc. dieet Francesca

Wat motiveerde jou?

Het wekelijks wegen werkt voor mij erg goed, echt een stok achter de deur. En de steun en praktische tips die ik van afslankcoach Barbara en haar team heb gekregen hebben mij enorm geholpen. Ik ben nu klaar met Slinc. maar blijf 2x in de week bij In Shape sporten om er voor te zorgen dat de doorbloeding in benen goed blijft. De vacuüm heeft echt een goed effect op mijn lipodeem.

Hoe vond je de begeleiding?

Erg prettig. De dames denken mee en helpen graag. Ook zijn ze flexibel en kunnen zich erg goed verplaatsen in andermans problemen en uitdagingen. Ze hebben begrip voor je situatie en weten je altijd weer gemotiveerd de deur uit te laten gaan.

Zou je In Shape Afslankstudio Brandevoort aanbevelen?

Ja zeker! Als jij mentaal zo ver bent zeg ik ‘doen’ en je zult er geen spijt van krijgen. Je kunt heel gemakkelijk een gratis intake gesprek aanvragen bij afslankcoach Barbara van In Shape Afslankstudio in Helmond.

Woon je niet in de buurt van Helmond? In Shape heeft nog 4 andere studio’s in Eindhoven, Veldhoven en Rosmalen.

Afslankcoach Barbara in Helmond

Afslankcoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond

Ik ben echt super trots op Francesca. Door de lipodeem op haar benen was het traject er niet eentje volgens het boekje. We hebben echt samen vol moeten houden. En het is ons toch maar mooi gelukt om zover te komen! Zo zie je maar, geen mens is het zelfde, en dat maakt ons werk ook zo leuk. Geen uitdaging te groot. Bedankt Francesca, dat we je mochten helpen.

Wil jij ook graag afvallen net als Francesca? Ik help je graag samen met mijn team bij In Shape Afslankstudio in Helmond. Vraag een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan via ons contactformulier, whats app of je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief