ervaringen

Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter leven


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Clairly van den Heuvel, 43 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik heb van dichtbij gezien wat overgewicht kan doen.  In mijn familie zit diabetes veroorzaakt door overgewicht. Dat wilde ik niet laten gebeuren. Ik wil langer genieten van dit leven, op een gezonde manier. Ik wil niet alleen langer hier zijn samen met iedereen die dichtbij me staat, maar ik wil dat met volle energie doen. Ik gunde mezelf een kans op een gezonder en fitter lichaam en leven. Maar ik weet uit eerdere pogingen dat het moeilijk is om die grip te krijgen en te houden, daarom heb ik hulp gezocht bij In Shape Afslankstudio Eindhoven.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Proslank, dat is een eiwitprogramma met maaltijdvervangers. Ik had al eerder ervaring met zo’n dieet en ik wist dat ik dat goed kon volhouden. Ik voel me veilig in dit programma; het kent hele duidelijke kaders, het is een hele duidelijke ja en nee. Er is geen ruimte voor een misschien en dat werkt voor mij. 

 

Hoe beviel Proslank?

Als ik kijk naar het eindresultaat dan zeg ik: top! Maar eerlijk is eerlijk, ook een duidelijke ‘nee’ is niet altijd makkelijk. De invloed van mijn omgeving met bemoeienissen als ‘doe niet zo flauw’, ‘deze ene keer kan toch wel’; het werkt niet motiverend. En daarnaast heb je ook gewoon verleidingen als verjaardagen etc. De taart die voor je neus voorbij komt. En toch zijn het ook deze moeilijke momenten die me, heel paradoxaal, ook weer enorm sterkten. Juist door het niet te doen, het feit dat ik het kon weerstaan, ik werd daar mentaal alleen maar krachterig van! Ik had een einddoel en een missie en ik beet mezelf daar helemaal in vast. En dat leverde dan ook weer resultaat op op de weegschaal, wat ook weer heel motiverend werkte.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb op advies van afslank- en voedingscoach Rachel Hulshof voor de Vacushaper gekozen. Ik heb vooral een probleemzone op mijn heupen, billen en benen, een zogenaamd peerfiguur. Doorbloeding is juist voor deze zones dé uitkomst zei Rachel. En de Vacushaper heeft absoluut zijn werk gedaan;  ik ben zoveel maten kleiner nu!

 

Hoe vond je de begeleiding?

Ik heb vaker gelijnd onder begeleiding. Ik ben deze keer bewust op zoek gegaan naar begeleiding waar ook de nadruk zou liggen in het op gewicht blijven. Dat ik kan afvallen, dat heb ik al vaker bewezen. Ik wilde nu ook echt leren hoe ik dat gewicht kon vasthouden. Tijdens het intake gesprek voelde ik meteen dat ik goed zat. Rachel weet waar ze het over heeft en ik had er alle vertrouwen in. Ik voelde me ook geen nummer, er werd geluisterd en meegedacht. Maar om goed resultaat te halen in afvallen, heb ik ook gewoon druk op de ketel nodig. Het idee dat ik moet wegen terwijl er iemand meekijkt, motiveert mij. De begeleiding zorgt er ook voor dat het dieet prioriteit blijft. Door mijn dagelijkse dingen kan de prioriteit van diëten als snel verschuiven.  Door de begeleiding bleef ik gefocused op mijn doel en bleef mijn aandacht erbij.

 

Wat is je mooiste compliment?

Mezelf in de reflectie van een etalageraam zien en nog steeds het ongeloof hebben van: “Ben ik dat?” Ik moet zo aan mijn spiegelbeeld wennen. Mensen kijken naar mij, maar ik zie mezelf natuurlijk niet zo heel vaak, want je kijkt altijd alleen maar naar de buitenwereld. Dus die keren dat ik in de spiegel kijk of mijn reflectie in een raam zie, dan ben ik nog steeds verbaasd.

 

En nu?

Ik heb nu een halfjaar een onderhoudsabonnement gevolgd om te leren hoe ik op gewicht kan blijven. Ik heb geleerd hoe mijn lichaam werkt, hoe het reageert op eten en hoe ik mijn lichaam het beste kan voeden. Ik was de laatste tijd 2kg aangekomen en ben samen met Rachel gaan monitoren hoe mijn eetpatroon was en hoe de weegschaal reageerde. Rachel concludeerde direct dat ik een koolhydraatmens ben, zoals zij dat noemt, en geen eiwitmens. Nu ik dat weet, hebben we een ander eetprogramma samengesteld en blijf ik weer goed op gewicht. Maar in januari ga ik een laatste spurt trekken in kilo’s. Dan ga ik voor het eerst in mijn leven naar een gewicht dat ik nog nooit gewogen heb. Ik weet nu hoe ik op gewicht kan blijven en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat samen met de hulp van In Shape Afslankstudio gaat lukken.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ik weet nog goed hoe Clairly binnenkwam. Dat diëten daar had ze alle vertrouwen in, maar ze had een enorme angst om wéér aan te komen. Met mijn eigen ervaring wist ik dat ik Clairly kon helpen. Want het is bij vrouwen niet angst om aan te komen, het is de angst om te eten waar ik vrouwen bij help. En dat was voor Clairly niet anders. Weer durven eten, voedzaam. Dat betekende weer brood eten, halfvolle en volle producten en vooral ook: veel eten. Dat klinkt in onze vrouwenoren heel tegenstrijdig. Ik vind het daarom ook belangrijk om goed uit te leggen wat eten met je lichaam doet, zodat je het ook echt begrijpt. En niet alleen maar doet omdat iemand zegt: “Je moet dat doen, want dan blijf je op gewicht.” Je moet het begrijpen, eigen maken en gaan voelen. Voedzaam eten én denken is de oplossing om niet meer aan te komen. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. En Clairly inmiddels ook! 

 Reageer op dit bericht

Lees ook

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief