ervaringen

Ik had spijkerbroek maat 32, nu heb ik maat 28!


Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie ervaringen

Danielle Damen, 31 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik werk in een kledingwinkel en wij worden geacht om zelf de kleding te dragen. En dat is heerlijk, als  eerste de nieuwe collectie kunnen passen, als je lekker in je vel zit! Maar ik voelde me op een punt echt zo ongelukkig in mijn lijf dat ik het liefst de spiegel vermijdde. Maar ik moest dus wel. En dan is die spiegel zo confronterend, niks stond me meer mooi. Ik werd er alleen maar ongelukkiger van en dat werkt door in alles. Ik ging gewoon niet meer zwemmen met mijn kindjes omdat ík niet lekker in mijn vel zat.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd omdat ik daarmee zo normaal mogelijk kon blijven eten. Zo bleef voor mij de overstap naar het ‘op gewicht blijven’ te overzien. Omdat die stap nog maar zo klein is. En ik was ook bereid om er echt iets voor te doen. Ik wilde dit, dus ik ga dit doen! Zo stellig stond ik erin. Niet met voorgeschreven maaltijdvervangers die voor mij bepalen hoe mij eetdag eruit ziet. Ik wilde zelf invloed hebben op mijn eigen succes. Dat pas kan ik echt trots zijn op mezelf omdat ik zélf gedaan heb.

Hoe beviel Slinc.?

Het gaf meteen een heel duidelijk beeld van wat ik eerst ‘verkeerd’ deed. Voorheen at ik doordeweeks heel weinig, wat resulteerde in hele slechte weekenden. Doordat ik met Slinc. 6x per dag ging eten, voelde ik zoveel meer balans, waardoor er helemaal geen trekgevoel meer was. Ik kon daardoor ook heel makkelijk lekkere dingen weerstaan. Ik at eerst ook altijd gewoon als het uitkwam. Op een vrije dag ontbeet ik, dan ging ik poetsen en dan rond een uur of 14.00 uur ging ik weer een keer eten. Slinc. heeft me structuur gegeven en dat is heerlijk. Je hebt ritme op de dag en daardoor ook veel meer energie. Ik zie nu overigens ook hoe váák ik restjes at. De boterham restjes van mijn kinderen, het laatste snoepje, likje hiervan, hapje daarvan. Dat doe ik nu helemaal niet meer!

Welk bewegingsprogramma heb je gevolgd?

De warmtecabine. Ik vind het heerlijk om te bewegen, ik heb altijd teamsporten gedaan. Dus om op een sportschool op een crosstrainer of loopband te gaan staan en doelloos voor me uit te gaan staren, dat is gewoon niet aan mij besteed. Ik heb mensen om me heen nodig. Het is niet voor niks dat ik in een winkel werk; contact met mensen vind ik heerlijk. En bij In Shape vind ik het alletwee. Je krijgt de volle aandacht, ik heb leuke aanspraak en tegelijk vind ik de Powerfit echt super leuk om te doen! Het is maar een halfuur maar ik ben totaal afgepeigerd. En juist omdat er iemand bij zit, ben ik heel gemotiveerd om net die 2 of 4 herhalingen extra te doen.

Hoe vond je de begeleiding?

Voor mij werkt het dat het zo persoonlijk is. Dat geeft juist die stok achter de deur. Dat er iemand mij verwacht, omdat ik een afspraak heb staan. Dat er iemand meekijkt als ik op die weegschaal ga staan. Dat zorgt er niet alleen voor dat ik extra mijn best doe, maar er is toch niks leukers dan je succes delen! Voor mij is het vooral de totaliteit van beweging, voeding en de begeleiding dat het een perfect programma maakt. Het is kostbaar, maar ik heb er echt geen moment spijt van!

Wat was je mooiste compliment?

Ik krijg echt elke dag complimentjes! Mensen spreken me overal aan, zelfs bij de Jumbo haha. En in de kledingzaak heb ik veel vaste klanten. Die komen met een maandelijkse regelmaat in de winkel.  Dus die zagen mij elke keer met sprongen van 4, 5kg. Die wisten niet wat ze zagen, zo leuk! En ja, ook mijn man moest het op een punt toch toegeven. Voor hem hoefde het eigenlijk helemaal niet, maar nu ik zo ben, vindt hij me toch wel veel mooier. En nog veel belangrijker: ik vind mezelf ook veel mooier zo!

En nu?

Ik heb mijn hele kast opgeruimd, grote maten eruit en nieuwe kleren erin. Mijn grootste maat spijkerbroek was 32 en nu heb ik gewoon een maatje 28 in de kast liggen! Mijn oude truien zijn me nu veel te wijd, maar dat is gelukkig nu weer mode, dus die heb ik gehouden haha. Maar ik blijf bij In Shape sporten. Ik voel me hier goed, het contact is close en ik denk dat ik die stok achter de deur nog even nodig heb. Een sportschool is me gewoon te onpersoonlijk, ik vind het hier ook gewoon veel te gezellig!

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Danielle is een enorm gezelligheidsbeest, maar tegelijk zo gedreven als een pittbull. Ze heeft haar tanden erin gezet en in 1 ruk doorgezet. Niet te stoppen was ze! Eyes on the price. Ze was zo enorm determined. En dat zag je ook terug in haar wegingen, die waren elke week op rij ráák. We hoefden haar niet bij te sturen, niet te corrigeren. Dus er bleef genoeg tijd over om vooral heel gezellig te kletsen haha. En ik ben blij dat Danielle het zo gezellig vindt bij ons, want wij vinden het ook veel te gezellig dat ze er is! ;-)) Als vrouwen afvallen, zie je ze vaak helemaal opbloeien, vanuit een stuk ongeloof naar euforie. Ze vinden het spannend en geloven vaak niet dat het kan. Maar Danielle geloofde er vanaf dag 1 in: Ik. Ga. Dit. Doen.  En dan ben je 4 maanden verder en dan staat daar eigenlijk nog steeds dezelfde powervrouw voor me als die ik zag op dag 1, alleen nu wel 20kg lichter.Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief