ervaringen

Ik pas weer in mijn trouwjurk van 18 jaar geleden


Slinc. ervaring Diana Mulderij voor en na

Geplaatst op 24 november 2020 in categorie ervaringen

Diana Mulderij, 47 jaar  

Waarom wilde je afvallen?

Ik ben altijd slank geweest tot mijn tweede zwangerschap. Ik kwam veel aan en hield er ook flink wat extra kilo’s aan over. Het lukte me deze keer niet om ze eraf te krijgen. Gedurende de jaren erna kwam er helaas elk jaar nog wat bij. Ik baalde er flink van en voelde me er totaal niet prettig bij.

Ik dacht dat ik best gezond at en probeerde nog meer op te letten. Helaas hielp dit niet. Ik zat letterlijk en figuurlijk niet meer lekker in mijn vel. Shoppen wat ik eerst altijd leuk vond, was nu een moetje. Zo snel mogelijk weer naar huis met eigenlijk niet de kleding die ik het liefst wilde dragen. En op warme dagen toch in die lange spijkerbroek, omdat ik me niet prettig voelde in een korte broek. Half januari 2020 waren we een vakantie aan het plannen naar Mallorca in juni. Ik had de maanden ervoor al een paar keer op de site van In Shape gekeken, maar de stap nog niet genomen. Ik bedacht me: “Als ik nu begin, kan ik de kilo’s voor de vakantie kwijt zijn.” Met deze vakantie in het vooruitzicht ging eindelijk de knop om en belde ik voor een intake. De volgende dag kon ik al komen en de week erna ben ik gestart met Slinc. in combinatie met de Vacushaper.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Omdat ik zelf in Meerhoven woon en dus vaak op het winkelcentrum kom, wist ik dat In Shape daar een paar jaar geleden was gestart. Ik ben er dus de afgelopen jaren heel vaak voorbij gelopen maar helaas nooit eerder binnen gelopen.

Je hebt Slinc gevolgd, hoe is je dat bevallen?

Toen Virginia me tijdens de intake vertelde wat Slinc. inhield, was ik eerlijk gezegd best een beetje huiverig. Ik had namelijk nogal last van sterke schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel. Kreeg dan hoofdpijn, kon me niet goed concentreren en werd er niet echt gezelliger op. Ik had dan honger en moest een uur voor het avondeten toch nog die boterham met pindakaas eten.

Maar ze legde uit dat je dit met Slinc. juist niet hebt, omdat je veel eetmomenten hebt, geen onnatuurlijke suikers binnenkrijgt en je bloedsuikerspiegel dus veel meer in balans is. En ze had gelijk! Als ik me netjes hield aan de eetmomenten om de 2 à 2,5 uur voelde ik me goed en had geen last van ‘cravings’ wat erg prettig voor je omgeving is 🙂 Al snel voelde ik me ook fitter, energieker en nam de behoefte aan ‘slechte’ producten af.

Zuivel was voorheen niet mijn favoriet, maar tijdens Slinc. staat dit samen met fruit twee keer per dag op je menu. Dit viel ontzettend mee en al snel had ik genoeg variaties gevonden die ik lekker vond. Kwark met een appeltje, wat kaneel en (nu met wat noten erbij) is mijn favoriet geworden. Wat ik erg fijn vond van Slinc. ten opzichte van bijvoorbeeld shakes is dat je gewone producten eet waar je volop mee kunt variëren. Hierdoor is het makkelijker om het langere tijd vol te houden en kom je minder in de verleiding om ‘verboden’ producten te eten. Zeker met de hoeveelheid groenten die je mag, kun je veel kanten op. Ik eet nu groenten die ik voorheen niet at omdat ik er geen lekker recept van had, maar nu met de Slinc. recepten wel.

Hoe vond je de begeleiding? 

Tijdens de intake had ik meteen een goed gevoel. Eigenlijk wist ik meteen erna al: “Dit past bij mij en dit ga ik doen!” Het kleinschalige van In Shape en de persoonlijke begeleiding sprak me meteen aan. Het mooie is dat je vanaf het begin het gevoel hebt welkom te zijn.

De eerste weken had ik nog veel vragen over Slinc. Er was dan alle tijd om deze te beantwoorden terwijl het half uurtje in de Vacushaper voorbij vloog. En natuurlijk was er daarnaast ook nog alle tijd om lekker te kletsen over van alles en nog wat.

In de weken erna sloeg ik geen enkele keer over, maar toen kwam corona. Ik was inmiddels negen weken bezig, zat er lekker in en het ging super goed (10 kg kwijt). Ook In Shape ging dicht en dat was flink balen. Maar ik besloot toch door te gaan met Slinc. en thuis te gaan sporten met wat apparaten en veel te wandelen. Tijdens deze weken kreeg ik toch begeleiding van In Shape: 1 keer per week hadden we telefonisch contact om te kijken hoe het ging en woog ik mezelf thuis. In die tijd bleef ik gelukkig ook netjes afvallen volgens schema. Maar wel weer heel fijn dat ze open gingen, om er weer naartoe te kunnen en iedereen weer te zien.

Wat was je mooiste compliment?

Het afvallen deed ik in eerste plaats voor mezelf. Toen dit goed ging, kwam ik steeds lekkerder in mijn vel te zitten. Natuurlijk is het dan heel fijn als andere mensen het ook zien en je complimenten geven. Vooral mensen die je niet wekelijks zien, waren soms echt verbaasd dat ik in korte tijd zo veel was afgevallen.

Maar het mooiste moment was toch wel toen ik op het einde van fase 1 eindelijk mijn trouwjurk van 18 jaar geleden durfde te passen. Zo blij en trots toen ik zag hoe goed hij weer paste na al die jaren!

Slinc ervaring Diana Mulderij

Je bent nu bezig met het onderhoudsprogramma, fase 2 van Slinc. Hoe kijk je daar tegenaan? Tijdens fase 1 wist ik al dat ik fase 2 en 3 ook wilde doen. Nu ik die kilo’s eindelijk kwijt was, wilde ik dit graag zo houden. Dat ik in fase 2 weer brood mocht eten voor de lunch vond ik erg fijn en dat ik weer wat uitzonderingen mocht maken. Maar tegelijkertijd ook erg spannend.

Tijdens fase 1 is het heel duidelijk wat je wel en niet mag. Maar in fase 2 mag je dat frietje weer eens eten zonder je schuldig te voelen. Het feit dat ik nu heel bewust mijn uitzonderingen koos, maakte dat ik er echt van kon genieten. En toen ik merkte dat ik niet aankwam van die uitzonderingen, kreeg ik steeds meer vertrouwen in de keuzes die ik maakte. Het geeft zo’n goed gevoel om zelf te bepalen wat je juist wel of juist niet wilt eten. Het ‘nee kunnen zeggen’ tegen een stuk taart op een verjaardag omdat je liever later een hartige snack wil pakken. In deze fase ging ik ook een weekje op vakantie. Weer een stapje verder maar ook dit is prima verlopen met de tips die ik heb meegekregen.

Nu begin ik alweer aan fase 3! Ook weer spannend maar ik weet zeker dat het me samen met de begeleiding van In Shape gaat lukken.

Virginia van der Made, afslank- en voedingscoach In Shape Meerhoven:

Ik kreeg het met Diana over waarom ze zo lang gewacht heeft om met ons contact op te nemen. Haar vakantie naar Mallorca heeft de doorslag gegeven. Het lijkt alsof we beter gemotiveerd zijn als we een doel voor ogen hebben. De zomer is daar een klassiek voorbeeld van. Zonde eigenlijk hè? Je wilt toch altijd lekker in je vel zitten, je sexy voelen en bovenal gezond zijn?

Ik ben in ieder geval blij dat Diana de stap gezet heeft en zich weer helemaal happy voelt. In het begin stelde ze inderdaad veel vragen, ik houd daarvan! Dan kan ik mijn kennis zoveel mogelijk delen. Het gaat er ook niet om dat je een trucje leert, de regeltjes volgt van het dieet en het daarbij laat. In mijn studio wil ik verder gaan, mijn kennis overbrengen en je leren wat voedzaam eten is. En dat je je resultaat behoudt. Diana is daarin heel goed op weg. Natuurlijk zijn er nog onzekere momenten, maar ook dat zijn mooie leermomenten.

Ik ben super trots op Diana, kijk nou zelf, ze ziet er toch geweldig uit!Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief