ervaringen

Ik voel me fit en zit weer lekker in mijn vel


Geplaatst op 01 december 2020 in categorie ervaringen

Michelle van Buuren, 27 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik ben 27 jaar en ik vond dat mijn gewicht niet bij me paste voor mijn leeftijd en lengte. In mijn jeugd ben ik eigenlijk altijd heel slank geweest. Ik voetbalde 2 tot 5 keer per week in 2 voetbalteams. Daarnaast werkte ik als bijbaan in de horeca. Altijd druk bezig dus.

Van die bijbaan heb ik mijn beroep gemaakt. Ik run samen met mijn vriend een restaurant in Rosmalen. Ik als gastvrouw en mijn vriend als chef-kok. Mijn leven staat daardoor eigenlijk altijd in teken van lekker eten en drinken. Soms eet je even snel iets makkelijks en dan weer aan het werk en aan het einde van je dienst een lekker wijntje met een hapje. Het afgelopen jaar was ik niet meer tevreden met mijn lichaam omdat ik veel kleding niet meer aankon of me niet meer lekker zat.

Hoe kwam je bij ons terecht?

Ik ben bij jullie terecht gekomen via social media. Met name door de artikels van ‘voor en na’ hebben mij de doorslag gegeven om een intake gesprek te doen. Ik dacht: ‘Ik kan altijd even langs gaan en kijken of het iets voor mij is.’ Marijke heeft duidelijk uitgelegd welk programma het beste bij mij zou passen. Ze gaf ook dat zo doorgaan niet goed is voor mijn gezondheid en dat ik op een latere leeftijd minder makkelijk de kilo’s er vanaf krijg.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd in combinatie met het bewegen in de Powerfit infraroodcabine.

Hoe beviel Slinc.?

Slinc. beviel mij super goed. Ik moest in het begin wel even wennen aan alle eetmomenten. Dus om de 2 á 2,5 uur iets te eten. Dit was in combinatie met mijn werk niet altijd makkelijk. Maar ik kreeg al snel door hoe ik alles goed kon plannen. Ook qua avondeten kon ik me makkelijk aanpassen aan mijn collega’s en was het voor mij zeker geen straf om dit dieet te volgen.

Slinc. ervaring 12kg afgevallen bij In Shape Rosmalen

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Marijke had mij de Powerfit infraroodcabine geadviseerd, omdat ik altijd sportief ben geweest en ik hier al mijn spieren kon trainen. Ik had hiervoor nog nooit gesport in een infraroodcabine dus dit was voor mij wel even wennen. Een programma wordt opgesteld aan de hand van de plaatsen waar je graag wilt afvallen. Persoonlijk vind ik het full-body programma het fijnst omdat je dan alle plekken eigenlijk aanpakt en ook wat afwisseling hebt in oefeningen.

Hoe vond je de begeleiding?

Marijke en Annemiek zijn allebei super enthousiast en altijd vrolijk. Vanaf het moment dat je binnen bent, is het altijd leuk. Maar moet er natuurlijk ook gesport worden. Hierin nemen ze allebei hun taken heel serieus zodra je vragen hebt. Als je oefeningen niet goed uitvoert, krijg je meteen hulp en doen ze voor hoe de oefening wel moet.

Ook het begeleiden met afvallen, vind ik erg prettig. Je krijgt steeds tips en ze vragen ook wat er wel of niet goed gaat en hoe je je hierin kan verbeteren. Ze kijken  dus samen met mij naar een oplossing;  bijvoorbeeld ook voor het ritme met mijn werk. Hierin werd ik goed ondersteunt om mijn doel te bereiken.

Wat is je mooiste compliment?

Omdat ik natuurlijk een restaurant run en veel mensen zie, kreeg ik snel complimenten dat ik veel was afgevallen. Soms durfde mensen het niet te vragen omdat ze dachten dat het misschien door stress kwam of door veel werken. Maar het is juist leuk om complimenten te krijgen! Hierdoor raak ik juist meer gemotiveerd en ik ga erdoor stralen. Laatst zei iemand: ‘Je bent in je gezicht ook veel verandert, je straalt helemaal.’ En dat klopt ook; ik ben 12 kilo lichter, ik zit lekker in mijn vel en heb veel meer energie waardoor ik weer trots op mezelf kan zijn.

En nu?

Ik blijf 2x per week sporten bij In Shape. Door Slinc. heb ik geleerd hoe ik op een goede manier gezond kan eten en niet meer last heb van honger momenten. Door om de 2 á 2,5 uur te eten heb ik een mooi ritme gevonden dat bij mij en mijn werk past. Ik heb de afgelopen 4,5 maand zeer positief ervaren.

Doordat ik bij In Shape blijf sporten, krijg ik daar alsnog de begeleiding en motivatie om zo door te blijven gaan en mijn gewicht in balans te houden. Ik heb alle vertrouwen in mezelf en doordat ik nu weer zo lekker in mijn vel zit en me fit voel, blijf ik dit ook zeker volhouden.

Slinc. ervaring 12kg afgevallen bij In Shape Rosmalen

Marijke Kokke, afslank- en voedingscoach In Shape Rosmalen

Michelle is een leuke vlotte meid, leuk werk, leuke vriend, leuk leven, maar die overtollige kilo’s zaten haar in de weg. Daar was ze heel duidelijk in tijdens de intake. Michelle heeft een sportachtergrond en omdat ze op meerdere plekken wilde afvallen, was de Powerfit mijn advies. De grote uitdaging zat vooral in het onregelmatig werken en de verleidelijke branche waarin Michelle werkt. Heerlijk eten en wijntjes die voorbijkomen, weet daar maar eens af te blijven! Maar ook als het terras vol zit, is het belangrijk om ook goed voor jezelf te blijven zorgen.

Ze is ook een inspiratie voor haar collega’s die tegenwoordig groente mee knagen haha! De levensstijl van Michelle is echt om. Zelfs nu in Corona tijd blijft ze regelmatig eten en goed voor zichzelf zorgen. Als klanten vragen wat ze met uit eten kunnen doen, stuur ik ze ook regelmatig naar Michelle toe: de kok (haar vriend) weet wel wat je mag hebben.

Ik ben ontzettend trots op hoe ze het gedaan heeft en haar draai heeft gevonden. Maar vooral ben ik zo blij voor haar dat ze dit inzicht nu heeft. Hoe ze er zelf voor kan zorgen dat ze goed in haar vel zit, dat is toch het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven?Reageer op dit bericht

Lees ook

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief