ervaringen

Ik voel me begrepen, mijn schaamte was direct weg


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Tanja Joosten, 37 jaar 

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik kon gewoon niet meer met mijn 2 jonge kinderen mee. Achter ze aan rennen, lekker ravotten, ik miste gewoon de energie. Fietsen met de kinderen deed ik niet, want na een stukje fietsen was ik gewoon helemaal op. Ik wilde als jonge moeder zo niet verder. Dat ik zwaarder was, was geen geheim, ik zorgde ervoor met de juiste kleding dat het niet opviel hoe zwaar ik eigenlijk was. Voor de buitenwereld kon ik dit aardig te verbloemen. Zelfs Afslankcoach Sandra was verbaasd tijdens het intake gesprek over wat ze zag op de weegschaal. Maar dat verbergen en verbloemen, daar word je zelf niet gelukkiger van. Dus ik wilde af van dat gevoel, geen schaamte meer over mijn lichaam, geen terughoudendheid en geen verbloeming meer. Ik wilde het voor mijn kinderen, maar ook voor mezelf. 

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Die keuze was voor mij heel duidelijk, Slinc. Ik wilde pertinent niet aan de maaltijdvervangers. Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn kinderen en ze laten zien dat mama ook gewoon normaal eet, gezond en voedzaam. Ik geef mijn kinderen dat ook echt mee. Ik benadruk regelmatig wat gezond eten voor je doet, maar ook beweging. Dat het met Slinc. langzamer zou gaan dan met Proslank, dat vond ik daarom ook niet erg. Ik wilde een voorbeeld zijn en ook gewoon hetzelfde kunnen eten. En niet dat we aan tafel zitten en mama zit uit zakjes te eten haha.

 

Hoe beviel Slinc.?

Ik was vooral bang dat ik honger zou hebben, toen ik een schamele 2 crackers als ontbijt zag staan. Maar dat heb ik dus totaal niet gehad. De Slinc. supplementen onderdrukken echt je hongergevoel. Slinc. gaf me structuur en houvast doordat ik om de 2 tot 2,5 uur moest eten. Er komt ook meer besef over wat je eigenlijk allemaal op een dag naar binnen werkt. 200 gram groente, hoeveel is dat eigenlijk? Totdat ik het ging afwegen en heel mijn bord vol lag! Ik werd ook heel creatief met eten. Zo stond ik in het begin nog apart voor mezelf groente te roerbakken, totdat mijn vriend met zijn neus boven de pan hing en zei: “Waarom krijg ik dat eigenlijk niet, ziet er goed uit.” Ik heb mijn hele gezin geïnfecteerd met gezond eten en dat is voor ons allemaal goed!

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik had al ervaring met de Vacushaper en dat was me goed bevallen. Je even niet te hoeven concentreren, verstand op nul en gewoon even lekker lopen. Als moeder, partner en werkende vrouw  is het zo fijn om ook eens gewoon even helemaal niks te hebben. Dat je nergens aan hoeft te denken en je gedachtes even helemaal kunt uitschakelen. Je lichaam in beweging, het bloed dat je door je lichaam voelt stromen en je nieuwe energie geeft, maar even geen concentratie. Even heerlijk ontstressen van de dag.

 

Hoe vond je de begeleiding?

Mijn schaamte was voor mij echt een ding. Ergens naar binnen gaan en: “Wat zouden ze wel niet van mij denken.” Maar dat was echt direct weg bij het eerste gesprek. Ik voel me hier zo prettig en begrepen. Vooral ook omdat eigenaresse Rachel Hulshof zelf ook ervaringsdeskundige is. En dat ze haar kwetsbaarheid gewoon deelt met iedereen. Om op haar blog (www.rachelhulshof.nl) te lezen hoe ze eigen strijd met de kilo’s heeft gehad; het geeft haar gewoon heel veel inlevingsvermogen.

Het hele team heeft mij ook echt gegeven wat ik nodig had. Ze hebben de tijd genomen om dingen uit te leggen en te herhalen. Want rationeel weet je het allemaal wel, maar je moet het voelen. Het moet eigen worden. En dan is herhalen, herhalen, herhalen het beste. En zit het een keer tegen of ik baal een keer, dan mag dat ook gewoon. Ook al is het rationeel allemaal te verklaren waarom ik deze week wat minder ben afgevallen, er is ruimte om je ook gewoon even rot te voelen. Maar ook ruimte om te lachen gelukkig, om weer even te kunnen relativeren haha.

 

Wat is je mooiste compliment?

Dat mensen mij niet meer herkennen. Dat ik ze echt moet aanhouden: “Zeggen we geen hallo meer.” Dat gebeurt me nog steeds! En dat mijn vriend me met Valentijn had verrast. “Je hebt zo hard gewerkt, jij verdient nu ook een verzetje.” Dat is een fijn gevoel dat hij zo trots op mij is.

 

En nu?

Ja, dan ben je veel afgevallen en dan mag je weer ineens brood gaan eten en (half)volle producten. Doodeng vond ik het! Ik was gewoon bang dat mijn lijf het niet zou accepteren. Ik voelde me bijna stiekem als ik mijn boterham zat te eten. Ik wilde weer vertrouwen in mezelf en mijn lichaam krijgen. En dan is een steuntje in de rug wel erg fijn, dus daarom ben ik bij In Shape Afslankstudio Eindhoven in onderhoud gebleven.

Ik doe dat inmiddels al bijna een halfjaar en in de tussentijd ben ik door te veel drukte en het vervallen in oude gewoontes, geen tijd voor het eten te nemen, overslaan, of juist ongezonde voeding, een paar kilo aangekomen. Blinde paniek had ik. En daar hebben ze me echt goed in aangevoeld en we hebben samen meteen een plan van aanpak gemaakt. Niet alleen hoe we die paar kilo’s er weer af krijgen, maar ook hoe we dit een volgende keer kunnen voorkomen. Wat kan mijn lichaam dus wel aan en wat niet. Hoe zorg ik ervoor dat ik die rust houd en kan vertrouwen op wat ik het afgelopen jaar geleerd heb.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio Eindhoven

Tanja wilde veel afvallen en normaal adviseren wij daarvoor Proslank, omdat dit snel gaat geeft dat een echte boost. Maar Tanja was heel resoluut in haar standpunt. Ze wilde een voorbeeld zijn voor haar kinderen en daar heb ik veel respect voor. Slinc. is een goed programma, maar voor veel kilo’s komt het uiteindelijk toch aan op discipline. Maar als een pittbull heeft Tanja haar tanden erin gezet en gewoon niet meer losgelaten. Ze deed het vanuit een volle overtuiging. Ze vertelde mij dat ze met al haar opgedane kennis nu zelf ook mensen aan het adviseren is wat ze allemaal beter wel en niet kunnen doen in voeding.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Tanja haar gewicht straks weer goed weet vast te houden. Zij doet dit uit met een duidelijk standpunt en niet vanwege een getal op de weegschaal. En dat maakt dat je gezond eten niet doet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt.

 Reageer op dit bericht

Lees ook

Vicieuze cirkel doorbreken

Geplaatst op 14 november 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal

Geplaatst op 01 november 2022 in categorie ervaringen

Renate viel 10 kilo af met sporten in warmtecabine en Slinc.

Renate Brouwer, 50 jaar

Renate startte eind juni dit jaar bij In Shape Blixembosch in Eindhoven. In 3 maanden viel ze 10 kilo af met Slinc. in combinatie met de Powerfit warmtecabine. “Zo gek…. Soms zie ik echt niet het verschil. Ben ik dit echt? Ik heb echt foto’s nodig om mijzelf het ‘bewijs’ te leveren. Met grote dank aan In Shape Afslankstudio en alle lieve dames van het team Blixembosch. Nooit gedacht dat dit mij nu nog zou lukken! Ik ben zo trots.”

Wij als team van In Shape Blixembosch zijn super trots op jou Renate!

Afval succesverhaal

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij bieden een totaalprogramma van sport, voeding en coaching. Alles onder 1 dak. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat.

Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Succesverhalen

Geplaatst op 17 oktober 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal: Stefanie viel 18 kilo af bij Shape Afslankstudio

Stefanie van der Ven, 37 jaar

Stefanie vertelt: ‘Afgelopen maart begonnen bij deze geweldige dames in Blixembosch… wat een super begeleiding (Slinc. icm 2x per week sporten) heb ik daar gehad. In augustus gestopt, inmiddels 18 kilo afgevallen en ik blijf goed op gewicht. Ze helpen je heel goed met het aannemen van een ander leefpatroon, wat er goed vol te houden is. Ik heb mezelf weer terug gevonden, voel me energiek en gezond, en kan weer kleding aan die jaren niet hebben gepast!

Een combinatie met sporten, de stok achter de deur en gezonder eten is dit voor iedereen een aanrader!! Thanks dames van In Shape Blixembosch!’

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio Blixembosch

Ik ben zo trots op Stefanie en wat ze bereikt heeft. Ze kwam met een duidelijke statement binnen tijdens het intake gesprek. Ze vertelde mij: ‘Ik hou van vrouwelijke vormen, die wil ik ook echt behouden. Het is helemaal niet dat ik me ongelukkig voel met mijn lichaam, Ik voel me eigenlijk heel goed zelfs. Maar tegelijk weet ik ook dat dit gewicht niet gezond is. Dus ik ga niet voor dun, ik ga voor gezond.’

Afslankcoach Rachel: ‘Voor mij was het meteen duidelijk: hier zit een zelfverzekerde vrouw tegenover mij, die heel zelfbewust is. Ze wist alleen niet hoe ze die kilo’s moest aanpakken, omdat ze nog nooit echt een dieet had gevolgd.’

Succesverhalen

Stefanie viel 18 kilo af bij In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Gratis intake gesprek

Rachel licht toe: ‘Stefanie is een perfect voorbeeld waarom wij vooraf altijd een gratis intake gesprek houden. Wij vinden het namelijk belangrijk om te horen wat jouw wensen en doelstellingen zijn als klant. Bij Stefanie was dat heel duidelijk, maar dat zien we niet zo vaak. Veel dames die op gesprek komen, hebben al zoveel gedaan op het gebied van afvallen dat ze niet meer weten waar ze moeten beginnen. Door het grote aanbod op het gebied van diëten, zie je ook door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de juiste manier om af te vallen? Soms ben je dan even helemaal de weg kwijt. Wij snappen dat maar al te goed.’

Herken jij dit?

  • Ik wil afvallen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen?
  • Ik blijf maar jojoën in gewicht
  • Welk dieet werkt wél?
  • Ik ben in de overgang en afvallen lukt niet!
  • Ik ben onzeker over mijn lichaam

Herken jij je in een van deze uitspraken of ben je geïnspireerd door het succesverhaal van Stefanie? Schroom dan niet om een afspraak te maken bij afslankcoach Rachel van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Eindhoven, Helmond of Veldhoven.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Wil jij afvallen? Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Stefanie vertelt hoe blij ze is met haar succesverhaal en met In Shape Afslankstudio. En daar zijn wij ook heel blij mee. Want wat jouw doel is, wordt ook ons doel. Dus als jij bereikt wat je voor ogen hebt, maakt dat ons ook blij… en trots.

Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Wil jij ook afvallen? Maak gerust een afspraak bij voedingsdeskundige Rachel Hulshof van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief