ervaringen

Ik voel me begrepen, mijn schaamte was direct weg


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Tanja Joosten, 37 jaar 

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik kon gewoon niet meer met mijn 2 jonge kinderen mee. Achter ze aan rennen, lekker ravotten, ik miste gewoon de energie. Fietsen met de kinderen deed ik niet, want na een stukje fietsen was ik gewoon helemaal op. Ik wilde als jonge moeder zo niet verder. Dat ik zwaarder was, was geen geheim, ik zorgde ervoor met de juiste kleding dat het niet opviel hoe zwaar ik eigenlijk was. Voor de buitenwereld kon ik dit aardig te verbloemen. Zelfs Afslankcoach Sandra was verbaasd tijdens het intake gesprek over wat ze zag op de weegschaal. Maar dat verbergen en verbloemen, daar word je zelf niet gelukkiger van. Dus ik wilde af van dat gevoel, geen schaamte meer over mijn lichaam, geen terughoudendheid en geen verbloeming meer. Ik wilde het voor mijn kinderen, maar ook voor mezelf. 

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Die keuze was voor mij heel duidelijk, Slinc. Ik wilde pertinent niet aan de maaltijdvervangers. Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn kinderen en ze laten zien dat mama ook gewoon normaal eet, gezond en voedzaam. Ik geef mijn kinderen dat ook echt mee. Ik benadruk regelmatig wat gezond eten voor je doet, maar ook beweging. Dat het met Slinc. langzamer zou gaan dan met Proslank, dat vond ik daarom ook niet erg. Ik wilde een voorbeeld zijn en ook gewoon hetzelfde kunnen eten. En niet dat we aan tafel zitten en mama zit uit zakjes te eten haha.

 

Hoe beviel Slinc.?

Ik was vooral bang dat ik honger zou hebben, toen ik een schamele 2 crackers als ontbijt zag staan. Maar dat heb ik dus totaal niet gehad. De Slinc. supplementen onderdrukken echt je hongergevoel. Slinc. gaf me structuur en houvast doordat ik om de 2 tot 2,5 uur moest eten. Er komt ook meer besef over wat je eigenlijk allemaal op een dag naar binnen werkt. 200 gram groente, hoeveel is dat eigenlijk? Totdat ik het ging afwegen en heel mijn bord vol lag! Ik werd ook heel creatief met eten. Zo stond ik in het begin nog apart voor mezelf groente te roerbakken, totdat mijn vriend met zijn neus boven de pan hing en zei: “Waarom krijg ik dat eigenlijk niet, ziet er goed uit.” Ik heb mijn hele gezin geïnfecteerd met gezond eten en dat is voor ons allemaal goed!

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik had al ervaring met de Vacushaper en dat was me goed bevallen. Je even niet te hoeven concentreren, verstand op nul en gewoon even lekker lopen. Als moeder, partner en werkende vrouw  is het zo fijn om ook eens gewoon even helemaal niks te hebben. Dat je nergens aan hoeft te denken en je gedachtes even helemaal kunt uitschakelen. Je lichaam in beweging, het bloed dat je door je lichaam voelt stromen en je nieuwe energie geeft, maar even geen concentratie. Even heerlijk ontstressen van de dag.

 

Hoe vond je de begeleiding?

Mijn schaamte was voor mij echt een ding. Ergens naar binnen gaan en: “Wat zouden ze wel niet van mij denken.” Maar dat was echt direct weg bij het eerste gesprek. Ik voel me hier zo prettig en begrepen. Vooral ook omdat eigenaresse Rachel Hulshof zelf ook ervaringsdeskundige is. En dat ze haar kwetsbaarheid gewoon deelt met iedereen. Om op haar blog (www.rachelhulshof.nl) te lezen hoe ze eigen strijd met de kilo’s heeft gehad; het geeft haar gewoon heel veel inlevingsvermogen.

Het hele team heeft mij ook echt gegeven wat ik nodig had. Ze hebben de tijd genomen om dingen uit te leggen en te herhalen. Want rationeel weet je het allemaal wel, maar je moet het voelen. Het moet eigen worden. En dan is herhalen, herhalen, herhalen het beste. En zit het een keer tegen of ik baal een keer, dan mag dat ook gewoon. Ook al is het rationeel allemaal te verklaren waarom ik deze week wat minder ben afgevallen, er is ruimte om je ook gewoon even rot te voelen. Maar ook ruimte om te lachen gelukkig, om weer even te kunnen relativeren haha.

 

Wat is je mooiste compliment?

Dat mensen mij niet meer herkennen. Dat ik ze echt moet aanhouden: “Zeggen we geen hallo meer.” Dat gebeurt me nog steeds! En dat mijn vriend me met Valentijn had verrast. “Je hebt zo hard gewerkt, jij verdient nu ook een verzetje.” Dat is een fijn gevoel dat hij zo trots op mij is.

 

En nu?

Ja, dan ben je veel afgevallen en dan mag je weer ineens brood gaan eten en (half)volle producten. Doodeng vond ik het! Ik was gewoon bang dat mijn lijf het niet zou accepteren. Ik voelde me bijna stiekem als ik mijn boterham zat te eten. Ik wilde weer vertrouwen in mezelf en mijn lichaam krijgen. En dan is een steuntje in de rug wel erg fijn, dus daarom ben ik bij In Shape Afslankstudio Eindhoven in onderhoud gebleven.

Ik doe dat inmiddels al bijna een halfjaar en in de tussentijd ben ik door te veel drukte en het vervallen in oude gewoontes, geen tijd voor het eten te nemen, overslaan, of juist ongezonde voeding, een paar kilo aangekomen. Blinde paniek had ik. En daar hebben ze me echt goed in aangevoeld en we hebben samen meteen een plan van aanpak gemaakt. Niet alleen hoe we die paar kilo’s er weer af krijgen, maar ook hoe we dit een volgende keer kunnen voorkomen. Wat kan mijn lichaam dus wel aan en wat niet. Hoe zorg ik ervoor dat ik die rust houd en kan vertrouwen op wat ik het afgelopen jaar geleerd heb.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio Eindhoven

Tanja wilde veel afvallen en normaal adviseren wij daarvoor Proslank, omdat dit snel gaat geeft dat een echte boost. Maar Tanja was heel resoluut in haar standpunt. Ze wilde een voorbeeld zijn voor haar kinderen en daar heb ik veel respect voor. Slinc. is een goed programma, maar voor veel kilo’s komt het uiteindelijk toch aan op discipline. Maar als een pittbull heeft Tanja haar tanden erin gezet en gewoon niet meer losgelaten. Ze deed het vanuit een volle overtuiging. Ze vertelde mij dat ze met al haar opgedane kennis nu zelf ook mensen aan het adviseren is wat ze allemaal beter wel en niet kunnen doen in voeding.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Tanja haar gewicht straks weer goed weet vast te houden. Zij doet dit uit met een duidelijk standpunt en niet vanwege een getal op de weegschaal. En dat maakt dat je gezond eten niet doet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt.

 



Reageer op dit bericht

Lees ook

Ervaring afvallen Slinc.

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie ervaringen

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Lipodeem in vacuum Vacushaper

Geplaatst op 01 juni 2021 in categorie ervaringen

Francesca Schultte, 53 jaar viel 18 kg af met Slinc. en Vacushaper 

Mijn afslanktraject bij In Shape Afslankstudio was er niet eentje volgens het boekje, ik ben namelijk genetisch belast met lipodeem op mijn benen. Dit betekende voor mij dat het er op die plek erg moeilijk van af ging en ik echt vol moest houden. Het vacuüm van de Vacushaper heeft de omvang van mijn benen echt verminderd, daar ben ik echt heel blij mee.

Waarom ben je naar In Shape Afslankstudio gekomen?

Mijn gewicht is al heel mijn leven een strijd. Ik had echt alles al geprobeerd. Het resultaat van al mijn probeersels was dat ik steeds zwaarder werd. Ik kende In Shape al van jaren eerder en wist dat het programma goed werkt. Ik besloot maar weer eens contact op te nemen, dit keer met afslankcoach Barbara van der Meer in Brandevoort.

Waarom sprak Slinc. je aan als dieet?

Een duidelijk, maar vooral ook makkelijk en smakelijk voedingsprogramma. En het geeft snel resultaat! Dat in combinatie met het sporten sprak mij erg aan.

Hoe heb je het programma ervaren?

In het begin was het voor mij moeilijk. Ik had het de laatste tijd een beetje te los gelaten dus de overstap naar Slinc. was even lastig. De eerste week was de zwaarste, mijn maag was er niet mee eens! Maar daarna ging het al snel beter en het geweldige resultaat gaf me de extra motivatie.

Wat vond je opvallend tijdens het afslanktraject?

De centimeters die ik kwijt ben door de Vacushaper, in omvang ben ik echt zo goed afgevallen. Het is daarnaast ook erg fijn dat de weegschaal niet alleen de kilo’s aangeeft, maar ook het vet en vocht. Zo kun je bijvoorbeeld in kilogram niet echt af zijn gevallen, maar als je dan ziet dat dat komt doordat je vocht vasthoudt, is het toch een geruststelling.

Ervaringen Slinc. dieet Francesca

Wat motiveerde jou?

Het wekelijks wegen werkt voor mij erg goed, echt een stok achter de deur. En de steun en praktische tips die ik van afslankcoach Barbara en haar team heb gekregen hebben mij enorm geholpen. Ik ben nu klaar met Slinc. maar blijf 2x in de week bij In Shape sporten om er voor te zorgen dat de doorbloeding in benen goed blijft. De vacuüm heeft echt een goed effect op mijn lipodeem.

Hoe vond je de begeleiding?

Erg prettig. De dames denken mee en helpen graag. Ook zijn ze flexibel en kunnen zich erg goed verplaatsen in andermans problemen en uitdagingen. Ze hebben begrip voor je situatie en weten je altijd weer gemotiveerd de deur uit te laten gaan.

Zou je In Shape Afslankstudio Brandevoort aanbevelen?

Ja zeker! Als jij mentaal zo ver bent zeg ik ‘doen’ en je zult er geen spijt van krijgen. Je kunt heel gemakkelijk een gratis intake gesprek aanvragen bij afslankcoach Barbara van In Shape Afslankstudio in Helmond.

Woon je niet in de buurt van Helmond? In Shape heeft nog 4 andere studio’s in Eindhoven, Veldhoven en Rosmalen.

Afslankcoach Barbara in Helmond

Afslankcoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond

Ik ben echt super trots op Francesca. Door de lipodeem op haar benen was het traject er niet eentje volgens het boekje. We hebben echt samen vol moeten houden. En het is ons toch maar mooi gelukt om zover te komen! Zo zie je maar, geen mens is het zelfde, en dat maakt ons werk ook zo leuk. Geen uitdaging te groot. Bedankt Francesca, dat we je mochten helpen.

Wil jij ook graag afvallen net als Francesca? Ik help je graag samen met mijn team bij In Shape Afslankstudio in Helmond. Vraag een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan via ons contactformulier, whats app of je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief