ervaringen

Mijn dochtertje was mijn drijfveer om af te vallen


Geplaatst op 14 april 2016 in categorie ervaringen

Ramona Methorst, 36 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik ben altijd zwaarder geweest en had ook al verschillende lijnpogingen gedaan. Maar nu moest het echt gebeuren. Ik had deze keer een andere drijfveer dan alleen een slanker lichaam. Ik heb een dochtertje van 4 jaar en mijn gewicht zat me gewoon in de weg. Met stoeien, achter mijn dochter aan rennen, maar ook gewoon even de trap oplopen. Ik stond hijgend en buiten adem bovenaan de trap! Dit kon zo niet langer. Ik ben moeder, ik ben jong en ik wilde ook al die dingen doen samen met mijn dochter.

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

De afslankcoach adviseerde mij Proslank, omdat ik veel kilo’s wilde afvallen. De snelheid en de restrictie in dit programma (geen confrontatie met eten) zouden voor mij een uitkomst zijn, zei ze. En ze had gelijk. Ik heb al eerder onder begeleiding diëten gevolgd, maar ik kon het nooit volhouden.

Hoe beviel Proslank?

Heel goed dus, omdat dit het eerste dieet is dat ik zo goed kon volhouden. Ik kon zelf een selectie maken van wat ik lekker vond en de resultaten waren verbluffend! Dat vonden zelfs de dames van In Shape Afslankstudio Eindhoven. Ik viel veel harder af dan gemiddeld en allemaal vetmassa! Maar ik vond het ook zo makkelijk, dat ik het ook echt exact gevolgd heb. En wat ik ook zo fijn vond, is dat ik het programma kon onderbreken tijdens mijn vakantie in overleg met de voedingscoach. Heerlijk even normaal eten, maar ik had ook gewoon weer zin om te beginnen toen we terug waren. Zonder problemen heb ik het programma weer opgepakt.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb zelf bewust gekozen voor de Vacushaper. Ik vind lopen altijd al erg fijn om te doen en in de Vacushaper kan ik op rustig tempo lopen. De centimeters vlogen eraf. Ik ben in totaal iets meer dan 200 cm kwijt, dat is toch fantastisch! Dat is gewoon 2 meter Ramona minder haha.

Hoe vond je de begeleiding?

Dat ik hier niet aan mijn lot werd overgelaten, dat voelde ik direct. Tijdens het eerste gesprek was de afslankcoach vol vertrouwen en sprak heel resoluut uit: wij gaan dit doen Ramona, jij kunt dit! Ik vond het een heel fijn gevoel dat ze zoveel vertrouwen in mij hadden. Ik had er ook echt zin in! Ik heb veel steun aan ze gehad, ook met de invulling van uitdagingen als een weekendje weg of vakantie. Ik voelde me hier direct op me gemak en ik wil hier ook niet meer weg!

Wat is je mooiste compliment?

Vanmorgen nog op school. Mijn dochter zit sinds kort op school en ik zou daarna direct naar In Shape gaan, dus ik had mijn sportkleren aan. De juffrouw vroeg: “Ga je zometeen sporten?” Toen ik zei dat ik naar een afslankstudio ging, zei ze: “Dat heb jij toch helemaal niet nodig?” Ze kon niet geloven dat ik net 30kg was afgevallen! Leuk om zo’n verbaasd gezicht te zien. Maar mijn mooiste compliment die me het meeste heeft geraakt, is die van mijn man. Heel simpel, niks ingewikkelds, “Schat, wat zie je er toch goed uit!” maar kwam rechtstreeks binnen in mijn hart.

En nu?

Ik ga hier niet meer weg. Ik voel me beter dan ooit. Ik ben veel minder snel moe, ik kan de trap op zonder buiten adem te zijn en ik kan voor het eerst echt stoeien met mijn dochter. Ik kreeg zelfs de opmerking: normaal gaan kinderen op hun ouders lijken, maar jij gaat steeds meer op je dochter lijken! Ik geniet, ik zit vol energie en ik wil nooit meer anders. Ik blijf niet bij In Shape omdat ik bang ben om weer aan te komen, want daar heb ik veel vertrouwen in dat dat niet gebeurt. Maar ik voel me hier zo op mijn gemak en gehoord, dat ik het zie als mijn vorm van sport. En dan houden ze tegelijk ook nog eens mijn gewicht in de gaten. Wat wil je nog meer?

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Ja Ramona, die is echt als een speer gegaan. Ze viel zo hard af, ze kon ook ons echt totaal verbazen met haar wekelijkse spectaculaire gewichtsverlies. Maar ook met haar vastberadenheid! Want ze brengt het nonchalant, dat ze na haar vakantie het programma weer makkelijk kon oppakken, maar dat is echt heel erg knap! Zeker als je weer even geproefd hebt van normaal eten. Wij durfden het met haar wel aan om het op deze manier te adviseren, juist vanwege haar discipline. Fantastisch om te zien hoe zij nu gewoon een totaal ander mens is. Ze heeft nu een vetpercentage die gewoon perfect is. En om te horen hoezeer ze nu nog meer kan genieten van haar dochter, daar krijg ik als moeder gewoon tranen van. Fantastisch!

 Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief