ervaringen

Slank en gezond mijn 40ste verjaardag


Slank en gezond

Geplaatst op 06 oktober 2020 in categorie ervaringen

Wendy Voorkamp, 40 jaar 

Waarom wilde je afvallen?

Mijn doelstelling was voor mij heel helder: ik wilde slank en gezond mijn 40ste verjaardag vieren. Ik ben sinds jonge leeftijd aan de vollere kant geweest, niet heel dik maar gewoon stevig. Ik wilde liever slank en gezond zijn, maar had eigenlijk ook niet de motivatie om er heel veel voor te doen en te laten. Met leuke kleding aan vond ik het al snel goed en ik heb er nooit echt wakker van gelegen dat ik wat steviger was. Totdat ik merkte dat er elk jaar een extra kilootje bij kwam die ik er naarmate ik ouder werd er minder goed af kreeg. Stiekem werd ik steeds wat zwaarder.

Ook mijn kledingmaat was inmiddels een volle maat 42 geworden. Mijn stevig zijn, werd confronterend en in bikini of zomerkleding voelde ik me niet meer happy. Daarnaast merkte ik dat ik eigenlijk best veel met eten bezig was. Ik at steeds meer en vaker. Er moest wat veranderen, besefte ik. Toen ik 39 werd was ik er klaar mee en vond ik het eigenlijk wel een mooi streven op mijn 40e een stuk slanker en gezonder te zijn. Dus dat werd de stip op de horizon.

Slank en gezond was mijn doelstelling

Op advies van voedingscoach Virginia van In Shape Afslankstudio in Meerhoven heb ik het dieet Slinc. gevolgd in combinatie met sporten in de Vacushaper. Slinc sprak mij aan omdat het een dieet betreft wat opgebouwd is uit normale magere voedingsmiddelen. Dit is eenvoudig te combineren met een gezinsleven. Ook biedt het een mooi en helder kader waar je altijd op kunt terugvallen wanneer je de teugels ietwat hebt laten vieren.

Geen speciale shakes, poedertjes of rare recepten, gewoon duidelijk en allemaal eenvoudig te verkrijgen in de supermarkt. Dat past bij mij en mijn gezin. De lijst met voedingsmiddelen die je wel of niet mag is heel duidelijk. Mijn kinderen vragen er nu zelfs om wanneer de gezonde chili of de gevulde punt paprika weer op tafel komen.

Slinc ervaring Wendy Voorkamp

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn onderlichaam een stuk zwaarder was dan mijn bovenlijf, die verhouding klopte niet helemaal. Ik had een redelijk slanke taille maar in verhouding veel vet op buik, billen, bovenbenen. De Vacushaper concentreert zich juist op die probleemzone dus dat was ideaal voor mij. Daarnaast ben ik, eerlijk gezegd, niet zo’n heel fanatieke sporter waardoor voedingscoach Virginia van In Shape Afslankstudio Meerhoven mij de Vacushaper adviseerde.

Gezond en slank gewicht

Ik vond de begeleiding heel prettig. Er werd goed doorgevraagd en ik kon terecht met al mijn vragen of onzekerheden. Ik voelde me serieus genomen maar er was ook altijd ruimte voor een dolletje. De sfeer was heel relaxed en prettig. Ook met de andere afvallende dames onderling. Daarnaast vond ik het psychologische aspect van een afslanktraject erg goed belicht. Ik begon mijn traject op ruim 75 kilo. Mijn streefgewicht was aanvankelijk vastgesteld op 59 kilo. Ik viel in het begin goed af maar bleef een aantal weken stilstaan op 65 kilo. De laatste keer dat ik langdurig de 65 kilo had gezien op mijn weegschaal was op 16-jarige leeftijd.

Door het stilstaan in gewichtsverlies ging ik worstelen met mijn motivatie en raakte ik gefrustreerd. Dit stilstaan leverde stress op. Afslankcoach Virginia leerde mij inzien dat ik op dat gewicht van 65 kilo best wat belemmerende gedachten had: ‘lichter dan 65 kilo is voor mij niet haalbaar. Dat is niet reëel, dat lukt nooit, dat hou ik toch niet vol’, etc. Allemaal gedachten waardoor ik onbewust mezelf tegenhield in het afvallen.

De coaching daarop en daarnaast de cijfertjes die na elke weging toch echt ruimte voor verbetering aangaven, hielpen me uiteindelijk mezelf te overtuigen dat het wel degelijk mogelijk was. Mijn doelstelling om slank en gezond mijn 40ste jaar in te gaan werd weer helder. Dat ik daarna weer afviel was een mooie bevestiging.

Hoe reageerde je omgeving?

Alle reacties van mensen die me een tijdje niet gezien hebben, zijn heel erg leuk. Ook vind ik het grappig dat mijn kinderen regelmatig verast roepen ‘mama je bent écht dun joh’.

Maar ik heb het vooral voor mezelf gedaan. Ik voel me slank en gezond, heerlijk gevoel. Het geeft rust om kleding aan te trekken en het staat gewoon goed. Er hoeft geen jasje meer overheen om een vetrol te verbloemen. Ik zit niet meer aan mijn kleding te plukken en te trekken als ik mezelf weerkaatst zie in een winkelruit, etc. Ik ben me minder bewust van mezelf en zit daardoor lekkerder in mijn vel.

Slank en gezond

En dan komt Fase 2 van Slinc., wat vond je daarvan?

Ik vond het stabiliseren van mijn gewicht spannend. Ik heb maanden gegeten volgens de richtlijnen van fase 1. Dat bood duidelijkheid en je bent er op een gegeven moment helemaal in thuis. Weer wat uitzonderingen maken vond ik best eng. Zeker omdat ik na iets lekkers te nemen wel vaak dacht: ‘lekker! daar ik wil meer van!’. Echter, mijn nieuwe garderobe en het lekkere gezonde gevoel dat het slank zijn me biedt, zorgen ervoor dat ik mezelf goed kan herpakken.

Hoe is Fase 2 verlopen?

Mijn fase 2 liep ongeveer parallel aan mijn zomervakantie. Ik moet zeggen dat ik dat best een uitdagende periode vond. Lastiger dan de Kerst bijvoorbeeld.

In fase 2 mag je 2 extraatjes per week. Als je vakantie hebt vond ik dat eigenlijk best weinig… Het werd een periode van bewust kiezen. Ik heb geleerd te kiezen voor wat ik echt lekker en echt belangrijk vind. Zo heb ik ervaren dat voor mij alcohol geen grote rol speelt maar een lekker tussendoortje op een dagje weg des te meer. Wil ik dit gewicht behouden dan moet ik verstandige keuzes blijven maken. De begeleiding voor het op gewicht blijven vond ik daarbij erg prettig, dat heeft me erg geholpen. Ik ben nu bijna toe aan fase 3 Balans. Doordat ik voor elke fase de tijd heb kunnen nemen, heb ik er ook alle vertrouwen in dat ik dit vol ga houden. Ik ben er trots op dat ik binnenkort slank en gezond mijn 40e verjaardag ga vieren.

Ik ben erg blij dat ik mezelf dit traject bij In Shape Afslankstudio gegund heb en kan het iedere vrouw die met haar gewicht worstelt, aanraden. 

Virginia van der Made, voedingcoach In Shape Meerhoven in Veldhoven

Wendy kwam binnen met flinke rugklachten waar ze al jaren mee kampt. Ze had zich al ingelezen en twijfelde of de bewegingsmethodes bij haar zouden passen. Daarnaast had Wendy het bekende peerfiguur. Dan is de Vacushaper de uitgelezen methode om op haar probleemzone, de benen en heupen, goed resultaat te geven. Ondanks de rugklachten had ze op deze manier toch een sport moment. Door de loopband kon ze haar eigen tempo bepalen. Ik vind het fijn om mee te kunnen denken naar een passende oplossing. Bij In Shape geven we niet snel op 😉

Gezond en slank

Veel vrouwen geven zich volledig aan je over. Ze vertrouwen op onze expertise, onze methodes en op hun lichaam. Wat ook veel gebeurt, is dat er te veel focus ontstaat op de gemiddelde verlies in kilogram per week. Of, zoals bij Wendy, als ze een bepaalde grens bereiken waar ze nog nooit eerder onder zijn geraakt. Dan komt er een stukje psychologie bij kijken. Weer een reden waarom ik mijn werk zo ontzettend leuk vind.

Wij gaan verder dan alleen kijken naar wat je eet. Je hebt het totaal plaatje nodig om er een succes van te maken. En dan is het een extra kick als je ze psychisch over de grens krijgt en resultaat ziet.

De mindset verandert, niet alleen voor dat moment maar ook als het doel behaald is. Wendy heeft nog meer vertrouwen gekregen in haar eetgedrag en het behouden van haar resultaat. Ik ben super trots ben ik op haar. En wat ziet ze er prachtig uit!

Ben jij geïnspireerd door Wendy?

Twijfel dan niet en vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.Reageer op dit bericht

Lees ook

Vicieuze cirkel doorbreken

Geplaatst op 14 november 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal

Geplaatst op 01 november 2022 in categorie ervaringen

Renate viel 10 kilo af met sporten in warmtecabine en Slinc.

Renate Brouwer, 50 jaar

Renate startte eind juni dit jaar bij In Shape Blixembosch in Eindhoven. In 3 maanden viel ze 10 kilo af met Slinc. in combinatie met de Powerfit warmtecabine. “Zo gek…. Soms zie ik echt niet het verschil. Ben ik dit echt? Ik heb echt foto’s nodig om mijzelf het ‘bewijs’ te leveren. Met grote dank aan In Shape Afslankstudio en alle lieve dames van het team Blixembosch. Nooit gedacht dat dit mij nu nog zou lukken! Ik ben zo trots.”

Wij als team van In Shape Blixembosch zijn super trots op jou Renate!

Afval succesverhaal

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij bieden een totaalprogramma van sport, voeding en coaching. Alles onder 1 dak. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat.

Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Succesverhalen

Geplaatst op 17 oktober 2022 in categorie ervaringen

Succesverhaal: Stefanie viel 18 kilo af bij Shape Afslankstudio

Stefanie van der Ven, 37 jaar

Stefanie vertelt: ‘Afgelopen maart begonnen bij deze geweldige dames in Blixembosch… wat een super begeleiding (Slinc. icm 2x per week sporten) heb ik daar gehad. In augustus gestopt, inmiddels 18 kilo afgevallen en ik blijf goed op gewicht. Ze helpen je heel goed met het aannemen van een ander leefpatroon, wat er goed vol te houden is. Ik heb mezelf weer terug gevonden, voel me energiek en gezond, en kan weer kleding aan die jaren niet hebben gepast!

Een combinatie met sporten, de stok achter de deur en gezonder eten is dit voor iedereen een aanrader!! Thanks dames van In Shape Blixembosch!’

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio Blixembosch

Ik ben zo trots op Stefanie en wat ze bereikt heeft. Ze kwam met een duidelijke statement binnen tijdens het intake gesprek. Ze vertelde mij: ‘Ik hou van vrouwelijke vormen, die wil ik ook echt behouden. Het is helemaal niet dat ik me ongelukkig voel met mijn lichaam, Ik voel me eigenlijk heel goed zelfs. Maar tegelijk weet ik ook dat dit gewicht niet gezond is. Dus ik ga niet voor dun, ik ga voor gezond.’

Afslankcoach Rachel: ‘Voor mij was het meteen duidelijk: hier zit een zelfverzekerde vrouw tegenover mij, die heel zelfbewust is. Ze wist alleen niet hoe ze die kilo’s moest aanpakken, omdat ze nog nooit echt een dieet had gevolgd.’

Succesverhalen

Stefanie viel 18 kilo af bij In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Gratis intake gesprek

Rachel licht toe: ‘Stefanie is een perfect voorbeeld waarom wij vooraf altijd een gratis intake gesprek houden. Wij vinden het namelijk belangrijk om te horen wat jouw wensen en doelstellingen zijn als klant. Bij Stefanie was dat heel duidelijk, maar dat zien we niet zo vaak. Veel dames die op gesprek komen, hebben al zoveel gedaan op het gebied van afvallen dat ze niet meer weten waar ze moeten beginnen. Door het grote aanbod op het gebied van diëten, zie je ook door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de juiste manier om af te vallen? Soms ben je dan even helemaal de weg kwijt. Wij snappen dat maar al te goed.’

Herken jij dit?

  • Ik wil afvallen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen?
  • Ik blijf maar jojoën in gewicht
  • Welk dieet werkt wél?
  • Ik ben in de overgang en afvallen lukt niet!
  • Ik ben onzeker over mijn lichaam

Herken jij je in een van deze uitspraken of ben je geïnspireerd door het succesverhaal van Stefanie? Schroom dan niet om een afspraak te maken bij afslankcoach Rachel van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Eindhoven, Helmond of Veldhoven.

Voedingsdeskundige Eindhoven

Rachel Hulshof, voedingsdeskundige In Shape Afslankstudio in Eindhoven

Wil jij afvallen? Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Stefanie vertelt hoe blij ze is met haar succesverhaal en met In Shape Afslankstudio. En daar zijn wij ook heel blij mee. Want wat jouw doel is, wordt ook ons doel. Dus als jij bereikt wat je voor ogen hebt, maakt dat ons ook blij… en trots.

Stefanie raadt In Shape Afslankstudio aan

Wil jij ook afvallen? Maak gerust een afspraak bij voedingsdeskundige Rachel Hulshof van In Shape Afslankstudio Blixembosch voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief