ervaringen

Slank en gezond mijn 40ste verjaardag


Geplaatst op 06 oktober 2020 in categorie ervaringen

Wendy Voorkamp, 40 jaar 

Waarom wilde je afvallen?

Ik ben sinds jonge leeftijd aan de vollere kant geweest, niet heel dik maar gewoon stevig. Ik wilde liever slank zijn maar had eigenlijk ook niet de motivatie om er heel veel voor te doen en te laten. Met leuke kleding aan vond ik het al snel goed en ik heb er nooit echt wakker van gelegen dat ik wat steviger was. Totdat ik merkte dat er elk jaar een extra kilootje bij kwam die ik er naarmate ik ouder werd er minder goed af kreeg. Stiekem werd ik steeds wat zwaarder.

Ook mijn kledingmaat was inmiddels een volle maat 42 geworden. Mijn stevig zijn, werd confronterend en in bikini of zomerkleding voelde ik me niet meer happy. Daarnaast merkte ik dat ik eigenlijk best veel met eten bezig was. Ik at steeds meer en vaker. Er moest wat veranderen, besefte ik. Toen ik 39 werd was ik er klaar mee en vond ik het eigenlijk wel een mooi streven op mijn 40e een stuk slanker en gezonder te zijn. Dus dat werd de stip op de horizon.

Welk dieet heb je gevolgd en waarom?

Ik heb Slinc gedaan in combinatie met de Vacushaper. Slinc sprak mij aan omdat het een dieet betreft wat opgebouwd is uit normale magere voedingsmiddelen. Dit is eenvoudig te combineren met een gezinsleven. Ook biedt het een mooi en helder kader waar je altijd op kunt terugvallen wanneer je de teugels ietwat hebt laten vieren.

Geen speciale shakes, poedertjes of rare recepten, gewoon duidelijk en allemaal eenvoudig te verkrijgen in de supermarkt. Dat past bij mij en mijn gezin.De lijst met voedingsmiddelen die je wel of niet mag is heel duidelijk. Mijn kinderen vragen er nu zelfs om wanneer de gezonde chili of de gevulde punt paprika weer op tafel komen.

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn onderlichaam een stuk zwaarder was dan mijn bovenlijf, die verhouding klopte niet helemaal. Ik had een redelijk slanke taille maar in verhouding veel vet op buik, billen, bovenbenen. De Vacushaper concentreert zich juist op die probleemzone dus dat was ideaal voor mij. Daarnaast ben ik, eerlijk gezegd, niet zo’n heel fanatieke sporter waardoor Virginia mij de Vacushaper adviseerde.

Hoe vond je de begeleiding?

Ik vond de begeleiding heel prettig. Er werd goed doorgevraagd en ik kon terecht met al mijn vragen of onzekerheden. Ik voelde me serieus genomen maar er was ook altijd ruimte voor een dolletje. De sfeer was heel relaxed en prettig. Ook met de andere afvallende dames onderling. Daarnaast vond ik het psychologische aspect van een afslanktraject erg goed belicht. Ik begon mijn traject op ruim 75 kilo. Mijn streefgewicht was aanvankelijk vastgesteld op 59 kilo. Ik viel in het begin goed af maar bleef een aantal weken stilstaan op 65 kilo. De laatste keer dat ik langdurig de 65 kilo had gezien op mijn weegschaal was op 16-jarige leeftijd.

Door het stilstaan in gewichtsverlies ging ik worstelen met mijn motivatie en raakte ik gefrustreerd. Dit stilstaan leverde stress op. Virginia leerde mij inzien dat ik op dat gewicht van 65 kilo best wat belemmerende gedachten had: ‘lichter dan 65 kilo is voor mij niet haalbaar. Dat is niet reëel, dat lukt nooit, dat hou ik toch niet vol’, etc. Allemaal gedachten waardoor ik onbewust mezelf tegenhield in het afvallen.

De coaching daarop en daarnaast de cijfertjes die na elke weging toch echt ruimte voor verbetering aangaven, hielpen me uiteindelijk mezelf te overtuigen dat het wel degelijk mogelijk was. Dat ik daarna weer afviel was een mooie bevestiging.

Slinc ervaring voor en na foto

Wat is je mooiste compliment?

Ik kan niet echt één moment uitlichten, maar alle reacties van mensen die me een tijdje niet gezien hebben, zijn heel leuk.

Ook vind ik het grappig dat mijn kinderen regelmatig verast roepen ‘mama je bent écht dun joh’. Maar ik heb het vooral voor mezelf gedaan. Het geeft rust om kleding aan te trekken en het staat gewoon goed. Er hoeft geen jasje meer overheen om een vetrol te verbloemen. Ik zit niet meer aan mijn kleding te plukken en te trekken als ik mezelf weerkaatst zie in een winkelruit, etc. Ik ben me minder bewust van mezelf en zit daardoor lekkerder in mijn vel.

En dan komt Fase 2 van Slinc, wat vond je daarvan?

Ik vond het stabiliseren van mijn gewicht spannend. Ik heb maanden gegeten volgens de richtlijnen van fase 1. Dat bood duidelijkheid en je bent er op een gegeven moment helemaal in thuis. Weer wat uitzonderingen maken vond ik best eng. Zeker omdat ik na iets lekkers te nemen wel vaak dacht: ‘lekker! daar ik wil meer van!’. Echter, mijn nieuwe garderobe en het lekkere gezonde gevoel dat het slank zijn me biedt, zorgen ervoor dat ik mezelf goed kan herpakken. 

Hoe is Fase 2 verlopen?

Mijn fase 2 liep ongeveer parallel aan mijn zomervakantie. Ik moet zeggen dat ik dat best een uitdagende periode vond. Lastiger dan de Kerst bijvoorbeeld.

In fase 2 mag je 2 extraatjes per week. Als je vakantie hebt vond ik dat eigenlijk best weinig… Het werd een periode van bewust kiezen. Ik heb geleerd te kiezen voor wat ik echt lekker en echt belangrijk vind. Zo heb ik ervaren dat voor mij alcohol geen grote rol speelt maar een lekker tussendoortje op een dagje weg des te meer. Wil ik dit gewicht behouden dan moet ik verstandige keuzes blijven maken. Ik ben nu bijna toe aan fase 3 Balans. Doordat ik voor elke fase de tijd heb kunnen nemen, heb ik er ook alle vertrouwen in dat ik dit vol ga houden. Ik ben er trots op dat ik binnenkort slank en gezond mijn 40e verjaardag ga vieren.

Ik ben erg blij dat ik mezelf dit traject bij In Shape gegund heb en kan het iedere vrouw die met haar gewicht worstelt, aanraden. 

Virginia van der Made, Afslank- en voedingscoach In Shape Meerhoven | Veldhoven

Wendy kwam binnen met flinke rugklachten waar ze al jaren mee kampt. Ze had zich al ingelezen en twijfelde of de bewegingsmethodes bij haar zouden passen. Daarnaast had Wendy het bekende peerfiguur. Dan is de vacushaper de uitgelezen methode om op haar probleemzone, de benen en heupen, goed resultaat te geven. Ondanks de rugklachten had ze op deze manier toch een sport moment. Door de loopband kon ze haar eigen tempo bepalen. Ik vind het fijn om mee te kunnen denken naar een passende oplossing. Bij In Shape geven we niet snel op 😉

Veel vrouwen geven zich volledig aan je over. Ze vertrouwen op onze expertise, onze methodes en op hun lichaam. Wat ook veel gebeurt, is dat er te veel focus ontstaat op de gemiddelde verlies in kilogram per week. Of, zoals bij Wendy, als ze een bepaalde grens bereiken waar ze nog nooit eerder onder zijn geraakt. Dan komt er een stukje psychologie bij kijken. Weer een reden waarom ik mijn werk zo ontzettend leuk vind.

Wij gaan verder dan alleen kijken naar wat je eet. Je hebt het totaal plaatje nodig om er een succes van te maken. En dan is het een extra kick als je ze psychisch over de grens krijgt en resultaat ziet.

De mindset verandert, niet alleen voor dat moment maar ook als het doel behaald is. Wendy heeft nog meer vertrouwen gekregen in haar eetgedrag en het behouden van haar resultaat. Ik ben super trots ben ik op haar. En wat ziet ze er prachtig uit! 



Reageer op dit bericht

Lees ook

Ervaring afvallen Slinc.

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie ervaringen

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Lipodeem in vacuum Vacushaper

Geplaatst op 01 juni 2021 in categorie ervaringen

Francesca Schultte, 53 jaar viel 18 kg af met Slinc. en Vacushaper 

Mijn afslanktraject bij In Shape Afslankstudio was er niet eentje volgens het boekje, ik ben namelijk genetisch belast met lipodeem op mijn benen. Dit betekende voor mij dat het er op die plek erg moeilijk van af ging en ik echt vol moest houden. Het vacuüm van de Vacushaper heeft de omvang van mijn benen echt verminderd, daar ben ik echt heel blij mee.

Waarom ben je naar In Shape Afslankstudio gekomen?

Mijn gewicht is al heel mijn leven een strijd. Ik had echt alles al geprobeerd. Het resultaat van al mijn probeersels was dat ik steeds zwaarder werd. Ik kende In Shape al van jaren eerder en wist dat het programma goed werkt. Ik besloot maar weer eens contact op te nemen, dit keer met afslankcoach Barbara van der Meer in Brandevoort.

Waarom sprak Slinc. je aan als dieet?

Een duidelijk, maar vooral ook makkelijk en smakelijk voedingsprogramma. En het geeft snel resultaat! Dat in combinatie met het sporten sprak mij erg aan.

Hoe heb je het programma ervaren?

In het begin was het voor mij moeilijk. Ik had het de laatste tijd een beetje te los gelaten dus de overstap naar Slinc. was even lastig. De eerste week was de zwaarste, mijn maag was er niet mee eens! Maar daarna ging het al snel beter en het geweldige resultaat gaf me de extra motivatie.

Wat vond je opvallend tijdens het afslanktraject?

De centimeters die ik kwijt ben door de Vacushaper, in omvang ben ik echt zo goed afgevallen. Het is daarnaast ook erg fijn dat de weegschaal niet alleen de kilo’s aangeeft, maar ook het vet en vocht. Zo kun je bijvoorbeeld in kilogram niet echt af zijn gevallen, maar als je dan ziet dat dat komt doordat je vocht vasthoudt, is het toch een geruststelling.

Ervaringen Slinc. dieet Francesca

Wat motiveerde jou?

Het wekelijks wegen werkt voor mij erg goed, echt een stok achter de deur. En de steun en praktische tips die ik van afslankcoach Barbara en haar team heb gekregen hebben mij enorm geholpen. Ik ben nu klaar met Slinc. maar blijf 2x in de week bij In Shape sporten om er voor te zorgen dat de doorbloeding in benen goed blijft. De vacuüm heeft echt een goed effect op mijn lipodeem.

Hoe vond je de begeleiding?

Erg prettig. De dames denken mee en helpen graag. Ook zijn ze flexibel en kunnen zich erg goed verplaatsen in andermans problemen en uitdagingen. Ze hebben begrip voor je situatie en weten je altijd weer gemotiveerd de deur uit te laten gaan.

Zou je In Shape Afslankstudio Brandevoort aanbevelen?

Ja zeker! Als jij mentaal zo ver bent zeg ik ‘doen’ en je zult er geen spijt van krijgen. Je kunt heel gemakkelijk een gratis intake gesprek aanvragen bij afslankcoach Barbara van In Shape Afslankstudio in Helmond.

Woon je niet in de buurt van Helmond? In Shape heeft nog 4 andere studio’s in Eindhoven, Veldhoven en Rosmalen.

Afslankcoach Barbara in Helmond

Afslankcoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond

Ik ben echt super trots op Francesca. Door de lipodeem op haar benen was het traject er niet eentje volgens het boekje. We hebben echt samen vol moeten houden. En het is ons toch maar mooi gelukt om zover te komen! Zo zie je maar, geen mens is het zelfde, en dat maakt ons werk ook zo leuk. Geen uitdaging te groot. Bedankt Francesca, dat we je mochten helpen.

Wil jij ook graag afvallen net als Francesca? Ik help je graag samen met mijn team bij In Shape Afslankstudio in Helmond. Vraag een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan via ons contactformulier, whats app of je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief