ervaringen

Succesverhaal: Marieëtte viel 42kg af!


Geplaatst op 14 maart 2016 in categorie ervaringen

Marieëtte viel 42kg af!

Dit is geen zoveelste verhaal van een spectaculair afvalsucces. Hoewel het dat ook is, want Marieëtte viel maar liefst 42kg af! Ik deel dit verhaal om iedereen te inspireren die niet tevreden is over zijn / haar gewicht, lichaam of conditie. Als iemand laat zien dat je kunt zijn wie je wilt zijn dan is het Marieëtte. Ze ging van een ernstige overgewicht naar een afgetraind lichaam. Niet zomaar afvallen naar een gezond gewicht. Nee, Marieëtte ging voor perfectie. Ze woog op haar zwaarst 98,8kg, ze weegt nu 57kg. Ze stelde zichzelf een doel en met haar gedrevenheid, inzet, motivatie en doorzettingsvermogen heeft ze dat bereikt!

“Ik ben het levende bewijs dat je kunt zijn wie je wilt zijn”

Ze startte in 2010 met een proteïne dieet (maaltijdvervangers) en viel in een sneltreinvaart af. Ze ging zo snel, dat haar lichaam protesteerde en ze werd ziek. Ze woog op dat moment 73kg. Ze kon niet verder gaan en ze was gedwongen om te stoppen. Eenmaal hersteld was ze vastbesloten om zelf verder te gaan. Ze ging als een gek trainen. Veel sporten en (veel te) weinig eten. Ze nam zelfs een personal trainer in de armen. Drie jaar lang probeerde Marieëtte haar kilo’s kwijt te raken, maar er gebeurde niks! Gefrustreerd en moedeloos kwam ze in mei 2014 naar mijn studio in Eindhoven, In Shape Afslankstudio. Wij waren haar laatste strohalm. Ze vertelde haar verhaal en wij wisten meteen dat wij haar konden helpen.

Marieëtte at op dat moment alleen nog maar een yoghurtje en een appel op een dag. Ze sportte veel en at veel te weinig, dus ons advies was voor haar angstaanjagend: ze moest gaan eten. En veel! Ze startte met Slinc. waarbij je heel normaal eet, om de 2 tot 2,5 uur, maar toch gemiddeld 1kg per week verliest als vrouw. We hebben haar echt moeten overtuigen om meer te gaan eten. Ze vond het doodeng, maar ze deed het. En het werkte, in de eerste week viel ze 2,5kg af. Na 3 jaar afzien, veel sporten en zelfs een personal trainer geen resultaat in gewichtsverlies, verloor ze nu in 1 week met heel veel eten 2,5kg af. Ze was perplexed. Ze vond het nog steeds doodeng om zoveel te eten, maar ze zag het elke week waarheid worden. Ze zette door en in 16 weken viel ze van 73kg af naar 57kg.

Marieëtte: “Ik was zo angstig om te eten, maar elke keer vertelde ze mij opnieuw wat er gebeurde in mijn lichaam als ik juist meer at. Ik zag het bewijs natuurlijk ook op de weegschaal, maar in mijn hoofd was de waarheid nog zo anders. Ik heb zoveel geleerd over eten en nu ben ik klaar om te leren hoe ik dit gewicht goed vast kan houden. Ik ben zo dankbaar dat ik deze stap heb gezet en met Slinc. ben gestart.

”Veel vrouwen denken dat lijnen inhoudt dat je moet afzien en honger lijden, maar dat is het helemaal niet. Als mensen starten met Slinc. krijg ik 9 van de 10 keer de reactie: wat moet ik veel eten! Hoe meer je je lichaam voedt, hoe harder die werkt. Zo simpel is het eigenlijk. Je mag voedzaam namelijk heel veel eten!

Marieëtte heeft niet alleen een enorme prestatie neergezet met haar gewichtsverlies, ze is vooral voor iedereen een inspiratie. Ze laat zien dat wat je doel ook is, wat je startpunt ook is, je kunt zijn wie je wilt zijn. Ik ben ontzettend trots op haar!

Ben jij niet tevreden over je gewicht, over je lichaam of je conditie? Wacht niet langer en start met Slinc.

Put your mind to it. You can be who you want to be! Dat heeft Marieëtte wel bewezen.

 Reageer op dit bericht

Lees ook

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief