ervaringen

Van fastfood naar gezond eten, heerlijk!


Geplaatst op 26 januari 2016 in categorie ervaringen

Vicky Peijnenburg, 21 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Het studenten  leven veranderde mijn levensstijl en ook meteen mijn gewicht. Ik zag mezelf in een aantal maanden ineens kilo’s aankomen. Ik ging veel op stap, veel terrasjes en ik nam geen tijd voor fatsoenlijk eten. Dus een snelle hap was makkelijk en lekker. Mijn familie zag mij ook veranderen en hun confronterende woorden, bevestigde wat ik zelf in de spiegel zag. Ik werd steeds onzekerder door mijn toenemend gewicht. Mijn familie had gelijk; dit kon zo niet langer, dit is niet wie ik ben en niet wie ik wil zijn.

 

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik kende iemand die de Forever Clean 9 box had gevolgd. Toen ik daar op googlede kwam ik op de blog van afslank- en voedingscoach Rachel Hulshof over haar ervaring met Forever Clean 9. En dat gaf de doorslag om met deze 9-daagse afslankbox te starten. Het dat ging fantastisch! Ik ben in die 9 dagen 4,8kg afgevallen! Maar ja, ik wilde nog meer afvallen. Ik had in Rachel’s blog ook gelezen over Slinc. en dat sprak me aan omdat ik daarmee normaal kon eten, om de 2 tot 2,5 uur.  Ik belde met Rachel en ik startte niet alleen met Slinc., ik vervolgde onder haar begeleiding bij In Shape Afslankstudio.

 

Hoe beviel Slinc.?

Ik zat het laatste jaar in zo’n andere wereld van fastfood, afhaal- en kant-en-klaar maaltijden dat ik echt vergeten was dat gezond eten gewoon écht lekker is! Door Slinc. ben ik me daar weer heel bewust van geworden. Ik kan écht genieten van wat ik eet. Je mag ook echt zoveel eten! En de keuze is enorm, ik kan echt maken wat ik wil. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier niet mee uit de voeten kan, zoveel keus.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik vind sporten heerlijk, dus voor mij was de Powerfit een logische keuze. Het is een halfuurtje en tegelijk bouw je heel snel je conditie op. Dat gaat echt zo veel sneller dan je denkt. Ik weet nog de eerste keer dat ik de oefeningen deed, ik moest alles 16 keer herhalen. Een vrouw naast mij moest de oefeningen 2 x 22 keer doen. Toen zei ik: “Dat lukt mij noooooit!” Maar begeleidster Yvonne van In Shape stelde me gerust en ze kreeg gelijk! Ik krijg er zo’n voldaan gevoel door en dat werkt alleen maar nog meer motiverend!

 

Hoe vond je de begeleiding?

Dat heeft me heel veel steun gegeven. Wat ik zo fijn vond, is dat je echt met elke vraag terecht kunt bij de dames van In Shape.  Er zijn geen belemmeringen, alle vragen staan open. Ik voelde me daardoor heel snel op me gemak en ook gehoord. Ze denken echt met je mee. Zo schaamde ik me over mijn vraag over of je Redbull light mag tijdens Slinc., ik vond het zelf eigenlijk maar een stomme vraag. Maar ze reageerden helemaal niet raar. Rachel zei: “Het dieet is standaard, maar elk mens is nu eenmaal anders. Daar zijn wij juist voor.”

 

Wat is je mooiste compliment?

Dat mijn eigen nichtje mij niet herkende, haar mond viel open toen ze me zag! Ik schrok er zelfs van haha!

 

En nu?

Ik vervolg Slinc. Fase 1 Afslanken met Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans bij In Shape. Ik zie het als een investering in mezelf. Ik heb het er echt voor over om zo blijven hoe ik nu ben. Ik zie het als een leertraject voor de rest van mijn leven.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Vicky is echt een prachtmeid! Spreekwoordelijk wordt weleens gezegd dat iemand ‘een jas heeft uitgetrokken’ als je veel bent afgevallen. Maar bij Vicky was dat niet alleen een jas van kilo’s. De overtollige kilo’s overschaduwden zo wie Vicky is. Zo bleef ze hangen in een wereld van eten en drinken die ze eigenlijk helemaal niet wilde. Ze werd er echt onzeker van. Terwijl zij juist, zo jong als ze is, heel krachtig is. Ze weet heel duidelijk wie ze is en wat ze wil. Het feit dat ze sinds april dit jaar de kilo’s is aangekomen en al zo snel tot inkeer kwam dat er iets moest veranderen. Er zijn vrouwen die zich jaren ongelukkig voelen in hun lijf. Vicky pakte het ook meteen radicaal aan. Ze viel met Clean 9 gewoon 4,8kg af! Dat is insane!! Dat heb ik nog nooit gezien. Zij bewijst dat geest en lichaam met elkaar in verbinding staan. Ik geloof dat het Vicky’s doorzettingsvermogen en enorme gedrevenheid was die tot deze absurde gewichtsafname heeft geleid. En nu ze met Slinc. weer ziet en voelt hoe het is om ‘zuiver’ te eten, laat ze niet meer los. Want dit is wie Vicky is, een prachtmeid!Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief