nieuws

Foodwatch


Geplaatst op 04 november 2014 in categorie nieuws

Capri-Sun Multivitamin van Coca Cola heeft het Gouden Windei 2014 gewonnen (het meest misleidende aangeprezen product van 2014). Het kinderdrankje bevat bijna vijf suikerklontjes per zakje, dat is bijna net zoveel suiker als cola. Toch promoot Coca Cola het product richting kinderen met cartoonfiguurtjes, win-acties en knutselactiviteiten. Ouders worden misleid met de tekst ‘drank met vruchtensappen en bronwater’. Om het suikerwatertje gezonder te doen voorkomen, voegt Coca Cola vitamines toe. Coca Cola draagt met dit suikerdrankje bij aan het overgewicht onder kinderen; één op de zeven kinderen en jongeren is te dik.

Foodwatch reikt het Gouden Windei voor de vijfde keer uit. “Behalve dat we met het Gouden Windei consumenten bewust maken van de grootschalige misleiding in de supermarkt, oefenen we ook druk uit op de overheid.” Foodwatch vindt het hoog tijd dat de overheid in actie komt, strengere regels stelt en deze krachtig handhaaft. Consumenten hebben namelijk recht op eerlijke informatie, zodat ze een bewuste en verantwoorde keuze kunnen maken.

Op de tweede plaats is geëindigd Ambacht Rundervink van Albert Heijn. Deze rundervink is opgespoten met water, bevat vijf verschillende soorten suiker en maar liefst zeven E-nummers. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie zei in 2013 al dat Albert Heijn de term ‘ambachtelijk’ gebruikt als marketinginstrument en hiermee de consument misleidt. De term ‘ambachtelijk’ is helaas niet beschermd en daar maakt Albert Heijn dankbaar misbruik van.

 

BelVita Breakfast Meergranen eindigt op de derde plaats.Reageer op dit bericht

Lees ook

In Shape Afslanskstudio Helmond Brandevoort gevel

Geplaatst op 16 maart 2021 in categorie nieuws

Startende In Shape Afslankstudio ondernemers Marijke Kokke en Barbara van der Meer vallen onterecht buiten de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).  Marijke: “Zoals de voorwaardes nu zijn, ontvangen wij geen tegemoetkoming in vaste lasten. Zelfs voor de aparte subsidieregeling voor startende ondernemers vallen we buiten de boot. Dat is moeilijk te bevatten en voelt heel oneerlijk. Want wij zijn tenslotte juist die groep: startende ondernemer.”

Afslankcoach Marijke In Shape Rosmalen en Afslankcoach Barbara In Shape Helmond

Geplaatst op 16 maart 2021 in categorie nieuws

Afslankcoaches Marijke Kokke en Barbara van der Meer zijn nog maar net gestart met hun In Shape studio en dan komen ze in de Corona crisis terecht. Hoe ga je daar als startende ondernemer mee om? En red je dat financieel wel?

In Shape Afslankstudio wenst iedereen een fijne Kerst

Geplaatst op 18 december 2020 in categorie nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief