nieuws

In de overgang en tóch afvallen


Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie nieuws

Als vrouw kom je in de overgang of menopauze gemiddeld 7kg aan. Er verandert niets in je eetgedrag;  je eet niet anders of meer en toch kom je aan. Maar ook je lichaam verandert in vorm. De taille verdwijnt en ineens heb je ook rugvet. Een onvermijdelijk proces, toch?

Niet helemaal waar. Dat je aankomt, heeft alles te maken met de hormoonhuishouding die verandert. In de overgang maken je eierstokken minder oestrogeen aan. Een hormoon dat onder ander zorgt voor een gezonde huid, stevige botten, een goed humeur en een gezond libido. In je vet wordt ook oestrogeen aangemaakt. Je lichaam houdt tijdens de overgang dus meer vet vast om het oestrogeen gehalte op peil te houden.

Daarnaast vermindert je stofwisseling als je ouder wordt, omdat je spiermassa afneemt. Spiermassa zorgt voor de verbranding van calorieën. Daarom hebben mannen een hogere stofwisseling dan vrouwen, omdat ze van nature meer spiermassa hebben. Afname van spiermassa zorgt dus voor een lagere stofwisseling en een toename in gewicht.

Het is dus belangrijk dat je je calorie inname per dag vermindert als je ouder wordt. At je als 20-jarige nog gemiddeld 2000 kcal per dag, is dat op je 50ste nog maar gemiddeld 1500 kcal. Veel vrouwen hebben het idee dat dit niet tegen te houden is. Dat ze tijdens de overgang niet kunnen afvallen. Maar dat is niet waar. Je kunt ook tijdens de overgang gewoon afvallen. 

Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met vrouwen in de overgang en afvallen. En dat gaat net zo goed als bij ieder ander. We hebben als vrouw geen invloed op de overgang, maar wel op het resultaat! En zeker in combinatie met een training in de Vacushaper of Powerfit; dat zorgt er juist voor dat je je taille terug krijgt.Reageer op dit bericht

Lees ook

In Shape Afslanskstudio Helmond Brandevoort gevel

Geplaatst op 16 maart 2021 in categorie nieuws

Startende In Shape Afslankstudio ondernemers Marijke Kokke en Barbara van der Meer vallen onterecht buiten de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).  Marijke: “Zoals de voorwaardes nu zijn, ontvangen wij geen tegemoetkoming in vaste lasten. Zelfs voor de aparte subsidieregeling voor startende ondernemers vallen we buiten de boot. Dat is moeilijk te bevatten en voelt heel oneerlijk. Want wij zijn tenslotte juist die groep: startende ondernemer.”

Afslankcoach Marijke In Shape Rosmalen en Afslankcoach Barbara In Shape Helmond

Geplaatst op 16 maart 2021 in categorie nieuws

Afslankcoaches Marijke Kokke en Barbara van der Meer zijn nog maar net gestart met hun In Shape studio en dan komen ze in de Corona crisis terecht. Hoe ga je daar als startende ondernemer mee om? En red je dat financieel wel?

In Shape Afslankstudio wenst iedereen een fijne Kerst

Geplaatst op 18 december 2020 in categorie nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief