beweging

Powerfit

Anja & Rachel

Voor wie?

De Powerfit is speciaal voor vrouwen met een appelfiguur. Je hebt veel vetophoping op de buik, maar ook op de billen en benen. Stoor jij je vooral aan ‘het zwembandje’ dat over je broek hangt of lukt het niet meer om je broek over de heupen te trekken?

Wij stellen een oefenprogramma samen dat speciaal is afgestemd op jouw wensen, de plekken waar jij wilt afvallen.

De Powerfit infraroodcabine is juist speciaal voor vrouwen die over hele lichaam willen afslanken, maar met de nadruk op de probleemzones. Maar naast de buik, billen en/of billen, kun je in de Powerfit ook je armen trainen en zelfs je rug!

Een appelfiguur kan genetisch bepaald zijn, maar je kunt dit ook krijgen doordat je korte tijd veel bent aangekomen, na een zwangerschap bijvoorbeeld of tijdens de overgang. Bij veel vrouwen in de overgang verdwijnt de taille. Maar die kan zeker terugkomen met de Powerfit.

Programma Powerfit

In de warmtecabine pak je je probleemzones aan: je valt af op de buik, billen en benen. En dat in 37 graden warmte. Wij werken met de nieuwste vorm van verwarming: Infrarood. Deze warmte dringt dieper door, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten en meteen je huid glad en strak blijft! En dat in een halfuurtje, 2x per week. Kort en effectief!

Het programma in de Powerfit warmtecabine is afhankelijk van waar je wilt afvallen. De oefeningen stemmen wij af op de zones die jij aangeeft. Alle combinaties zijn mogelijk. Wil je graag overal afvallen dan starten we met een algemeen body programma. Je kunt dan ook de armen trainen.

Powerfit warmtecabine

Je start met een relatief licht programma, afhankelijk van je conditie. In de warmtecabine zitten weerstandverhogende hand- en voetlussen die je kunt gebruiken om de oefeningen intensiever te maken, waardoor de vetverbranding nog groter is.

Het programma is op basis van twee lessen per week, een halfuur per les. De duur van het totale programma is afhankelijk van het gewenste resultaat. Je volgt het programma onder persoonlijke begeleiding. We letten op je houding, een goede uitvoer van de oefeningen en motiveren je voor net die laatste 3, 2, 1… herhalingen. Samen met jou, halen we er optimale resultaat uit! Wij wegen je wekelijks en na acht tot tien sessies is er een volledige figuuranalyse.

Sporten in warmtecabine

Werking warmtecabine

De Powerfit warmtecabine is verwarmd met infrarood. De combinatie van warmte en een intensieve spieractiviteit zorgt voor een snelle vetafbraak. Bij een normale vorm van sporten ga je na 20 à 30 minuten pas vet verbranden. Doordat je de oefeningen in een verwarmde cabine uitvoert, worden je vetreserves sneller aangesproken. Deze combinatie zorgt namelijk voor een actievere aanmaak van glucose uit glycogeen. Glucose is de grootste energieleverancier die het lichaam aanmaakt bij een verhoogd energieverbruik. Het lichaam houdt deze versnelde aanmaak van glucose niet bij, waardoor de vetreserves worden aangesproken.

Kortom: de vetverbranding is optimaal.

Verder zorgt de infrarood in de warmtecabine voor een snellere bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en een betere vetverbranding mogelijk is. Na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een poos door: het afterburn effect.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief