ervaringen

Afvallen na keizersnede


Afvallen na keizersnede

Geplaatst op 05 februari 2023 in categorie ervaringen

Ik deel mijn ervaring over afvallen na keizersnede

Hoi Ik ben Patricia, 35 jaar en moeder van twee jonge kinderen. Mijn kinderen zijn beiden met een keizersnede te wereld gekomen. Ik heb echt onderschat wat voor impact dat heeft op het lichaam. Afvallen na een keizersnede is moeilijk, omdat het langer duurt voordat je lichamelijk weer herstelt bent. Het duurde daardoor langer voordat ik weer kon starten met sporten.

Ik deel mijn ervaring over afvallen na een keizersnede, omdat ik weet als geen ander hoe frustrerend het is als het afvallen niet lukt na een zwangerschap. Ik was echt radeloos, ik dacht echt dat het me niet meer zou lukken. Maar ik vond de juiste hulp en viel mijn zwangerschapskilo’s af. Ik voel me nu fit en gezond en dat gun ik elke vrouw die graag wil afvallen na zwangerschap.

Afvallen na keizersnede

Door mijn keizersnede duurde het lang voordat ik het sporten weer kon oppakken en daardoor lukt het afvallen ook niet. Ik had nog veel last van de wond. Ondertussen zag ik mijn lichaam steeds voller en voller worden. Mijn kleren paste niet meer en zat steeds slechter in mijn vel. De zomer was in aantocht en ik dacht alleen maar: ‘Oh jee… moet ik met dit lichaam op het strand gaan liggen?’ Ik voelde me vreselijk, dit wilde ik zo niet. Ik moest echt iets doen om die kilo’s kwijt te raken van mijn zwangerschap.

Wat ik in het verleden deed aan diëten, werkte nu niet meer. Ik was zoekende. Natuurlijk was mijn lichaam na twee zwangerschappen erg veranderd, maar ik wilde wel die zwangerschapskilo’s kwijt. Doordat het afvallen na mijn keizersnede niet lukte, maakte ik rare sprongen. Ik probeerde vanalles uit, maar niets hielp. Ik at gezond, maar ik weet nu dat ik het helemaal verkeerd heb aangepakt.

Dieet na zwangerschap

Met hulp van In Shape Afslankstudio Brandevoort kwam ik er snel achter wat het succes is voor afvallen na een zwangerschap. Slinc. heeft mij laten zien dat het niet alleen draait om gezond eten. Het gaat ook om de juiste combinatie in voeding, de juiste hoeveelheden en de momenten op de dag dat je eet. Het bleek voor mij een kwestie van een oude routine omzetten naar een nieuwe routine. Ik heb nu gezond eetpatroon dat mij een voldaan gevoel geeft aan het einde van de dag.

De kilo’s vlogen eraf zonder dat het me heel veel tijd en moeite koste. Ik heb geen snaai gedachten meer in de avond. En als ik af en toe zin heb in iets lekkers, dan kan dat ook. Alleen voel ik me nu eerder voldaan dan eerst.

Sporten na keizersnede

Voor mijn zwangerschappen was ik altijd heel sportief. Ik was meerdere keren per week te vinden in de sportschool en lette ik op mijn voeding. Ondanks twee keer een keizersnede, wilde ik zo snel mogelijk weer gaan sporten. Maar ik deed dit veel te snel, waardoor mijn lichaam al snel aangaf dat ik het rustiger aan moest gaan doen. ‘Rustig aan’, iets wat ik totaal niet gewend was.

Ik wilde afvallen na de keizersnede

Een goede vriendin van me was al een tijdje aan het sporten bij In Shape Afslankstudio Brandevoort. Ze vertelde mij over haar ervaringen met afvallen. Ik was vooral verrast over het geweldige resultaat dat ze had behaald in zeer korte tijd. ‘Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat’, zei ze. Ik realiseerde me ook dat als ik hier voor zou gaan, ik er wel voor de volle 100% achter moest staan.

Tijdens mijn zomervakantie sprak ik nogmaals met haar om wat informatie op te doen. Ze vertelde me dat er op dat moment een leuke actie was. Nadat ik er met mijn man over sprak, twijfelde ik niet langer en belde direct naar In Shape Brandevoort. Ik kreeg meteen een zeer enthousiast persoon aan de telefoon en de afspraak stond.

Intake gesprek bij In Shape Brandevoort

Ik was wel een beetje gespannen voor de afspraak, maar voedingscoach Barbara stelde me direct op me gemak. Dat vond ik echt heel prettig. Het gesprek verliep heel ontspannen. Lekker luchtig, niks moet en alles mag. Barbara stelde me de verschillende mogelijkheden voor. Het Mama Shape programma sloot perfect bij mij aan: sporten in warmtecabine speciaal afgestemd op vrouwen die kortegeleden bevallen zijn.

Toen kwam de vraag… Wanneer wil je gaan beginnen? Mijn hoofd zei neeeeeee, maar mijn gevoel zei direct ‘Zo snel mogelijk!’ Ik schrok er zelf haha, maar kom op: let’s do it.

Weg met die zwangerschapskilo’s!

Ik had er vertrouwen in, dit gaat eindelijk lukken! Ik had zo’n zin om te starten, ondanks die vreselijke eerste appeldag van Slinc. De rest van de week een beetje zoekende met het dieet, maar ook dat verliep vrij snel goed. De avondrecepten waren leuk om te maken en zelfs thuis werden ze enthousiast over het lekkere eten.

Ik schrok niet van de eerste weging. Ik wist zelf al hoeveel ik ongeveer woog, dus voor mij was dat geen verrassing. Maar wat wel een enorme verrassing was, was het resultaat dat ik week na week zag op de weegschaal. Het verliep zo goed en ik viel eindelijk mijn zwangerschapskilo’s af. Ik voelde me goed en alles ging me gemakkelijk af.

Mijn ervaring met afvallen na keizersnede

Patricia Bartels – Porras van Gool, 35 jaar

Sporten na bevalling

De oefeningen in de warmtecabine werden goed uitgelegd en ik ging direct als en speer. Huh… is dat half uur nu al voorbij? Ik was natuurlijk voorheen uren sporten in de fitness gewend.

Na iets meer dan twee maanden ben ik 10 kilo afgevallen met Slinc. in combinatie met sporten in de warmtecabine. En dat blijft niet onopgemerkt, mensen om me heen zien het ook en ik krijg volop complimenten. Ik voel me happy, fit en ik kan mijn kinderen nu ook het juiste voorbeeld geven. Naast mijn eigen gezondheid, vind ik dat als moeder het allerbelangrijkste.

Afvallen na zwangerschap lukt niet

Afslankcoach Barbara: ‘Veel vrouwen ervaren dat afvallen na een zwangerschap moeizaam gaat. Het is zeker waar dat de verandering in hormonen daar een rol in speelt. Maar met de combinatie van het juiste dieet en sport, kun je dat echt positief beïnvloeden. Dat zie je bij Patricia, zij was ook echt zoekende na haar zwangerschap. Je volgt het dieet dat je weleens vaker hebt gevolgd, maar je valt niets af. Je gaat vervolgens vanalles proberen omdat je toch die kilo’s kwijt wil van de zwangerschap.

Slinc. is een dieet met een uitgebalanceerd voedingsprogramma. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt: koolhydraten, eiwitten en vetten. Zeker na een zwangerschap is het belangrijk om het lichaam goed te voeden. De combinatie met ons Mama Shape programma in de warmtecabine sluit hier perfect bij aan. Zo ga je op een rustige manier het lichaam waar laten wennen aan sport en beweging. Vooral natuurlijk voor de buikspieren is een zwangerschap een behoorlijke aanslag. We stemmen de oefeningen speciaal daarop af.

Patricia is een prachtig voorbeeld van afvallen na zwangerschap, het kan zeker wel!’

Sporten na keizersnede

Afslankcoach Barbara, In Shape Brandevoort

Wil jij ook afvallen na zwangerschap?

Wil jij ook afvallen of sporten na je bevalling? Maak dan gerust een afspraak bij In Shape Brandevoort. Wij zijn er uiteraard ook voor alle dames die geen zwangerschap achter de rug hebben, maar wel graag willen afvallen of gewicht willen verliezen.

Gratis intake gesprek

Afvalcoach Barbara en haar team van In Shape Afslankstudio Brandevoort staan voor je klaar. Maak gerust een afspraak voor een gratis intake gesprek. Deze afspraak is zonder verplichtingen, je zit nergens aan vast. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Veldhoven, Eindhoven of Rosmalen.Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief