voeding

Jojo effect

Je volgt een dieet en zodra je stopt, verval je weer in oude eetgewoonten. Hierdoor kom je de afgevallen kilo’s weer aan of zelf meer. Het resultaat is vaak dat je zelfs meer weegt dan voordat je aan het dieet begon. Het bekende jojo-effect. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het ook een negatief effect heeft op je stofwisseling.

Jojo effect bij afvallen

De energie die een lichaam verbrandt in rusttoestand daalt. Het lichaam past zich aan aan de verminderde calorieën en gaat zuiniger om met energie. Iedere keer dat je afvalt, zal de stofwisseling nog lager worden en nog minder energie verbranden. Je stopt en gaat weer meer eten en het lichaam zet alle energie die het niet verbrandt om in vet. Je wordt zwaarder dan je ooit was. Bij iedere jojo cyclus zal het vermogen van het lichaam om vet te verbranden afnemen en steeds zuiniger met de energie omgaan, totdat je een niveau bereikt dat afvallen praktisch onmogelijk wordt.

Verbreek dit patroon met In Shape

Dit patroon kun je doorbreken. Bij In Shape Afslankstudio adviseren en begeleiden wij je hier graag in. Vraag direct een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan.

Kom afvallen in een van onze afslankstudio’s. Onze personal coaches helpen je graag met afvallen en het patroon van het jojo effect te doorbreken. Dit doen we door middel van oefeningen op maat. Zo is het bij onze studio’s mogelijk om te sporten in een Vacushaper. Dit apparaat zorgt voor plaatselijke vetverbranding en een betere doorbloeding in de probleemzones.

Kom langs in onze studio’s in Veldhoven, Eindhoven, Helmond, Valkenswaard of Rosmalen. Ons team staat voor je klaar!

jojo effect afvallen

Virginia, Barbara, Anja & Rachel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief