Mama Shape

Afvallen na zwangerschap

Afvallen na zwangerschap

Het programma ‘Mama Shape’ is speciaal als je na je bevalling weer snel terug In Shape wilt komen. Je bent net bevallen en heel gelukkig met je pasgeboren kindje, maar je voelt je niet lekker in je lijf. Voel je je futloos en wil je direct weer aan de slag om je lijf in shape te krijgen? Of wil je graag afvallen na zwangerschap? Dan is het ‘Mama Shape’ programma echt iets voor jou.

Sporten na bevalling

Het Mama Shape programma duurt 6 weken en is erop gericht om het lichaam weer in conditie te krijgen en alle spieren weer te gaan trainen en versterken. Door snel na de bevalling te starten met spiertraining kun je een eventuele verzakking van de baarmoeder en incontinentieproblemen voorkomen. Daarvoor is een juiste opbouw wel belangrijk, voor zware buikspieroefeningen zijn de bekkenbodemspieren nog veel te slap.

Mama Shape kent een langzame opbouw in conditie door middel van lichte oefeningen in de warmtecabine. Het programma is speciaal samengesteld voor vrouwen die na de zwangerschap willen afvallen. Vooral de buikspieroefeningen bouwen we langzaam op. De spieren zijn tijdens de zwangerschap flink opgerekt en hebben dus veel tijd nodig om weer te kunnen krimpen.

Gezonde voeding na zwangerschap

Om je fitter te voelen, is het ook belangrijk dat je gezond eet. Gezonde voeding zorgt ook voor een betere stoelgang, die na een bevalling vaak ook minder goed gaat. Daardoor zul je na jouw zwangerschap gemakkelijker afvallen. Naast het bewegingsprogramma krijg je begeleiding in voeding om gezond te eten en maximaal 0,5kg per week af te vallen. We wegen je wekelijks.

Zeker na een zwangerschap is het belangrijk om het lichaam goed te voeden. Wil je liever iets sneller gewicht verliezen na je bevalling? Slinc. is een dieet dat hier perfect bij aansluit, omdat je alles blijft eten wat het lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten en vetten. Je eet normaal met 6 eetmomenten op de dag. Door regelmatig over de dag voedzaam te eten blijft je bloedsuikerspiegel het meest stabiel. Hierdoor heb je langer een verzadingsgevoel, hoef je minder grote porties te eten en voel je je fitter.

Afvallen na zwangerschap ervaringen

Patricia Porras, 35 jaar startte met na haar 2de keizersnede met het Mama Shape programma bij In Shape Afslankstudio en deelt haar ervaring. ‘Ik was echt radeloos na mijn laatste zwangerschap. Ik dacht echt dat het me niet meer zou lukken om af te vallen. Maar ik vond de juiste hulp bij In Shape Afslankstudio en viel 10 kilo af. Ik voel me fit en gezond en dat gun ik elke vrouw die graag wil afvallen na zwangerschap. Want ik weet als geen ander hoe frustrerend het is als het niet lukt.’

 

Lees haar ervaring >>>

Afvallen na zwangerschap

Afvallen en borstvoeding

Je kunt het Mama Shape programma ook volgen als je borstvoeding geeft. Geef je geen borstvoeding en wil je graag sneller afvallen? Dat kan uiteraard ook. Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Sporten na bevallen – Start niet te vroeg!

Je baalt van je lichaam en wilt het liefst direct beginnen met afvallen na de bevalling. Dat is begrijpelijk, maar je hebt net een kindje gekregen en je lichaam moet eerst de tijd krijgen om te herstellen. Zeker in de eerste 6 weken na de bevalling is het belangrijk dat je lichaam rust krijgt om goed te kunnen herstellen. Een zwangerschap, een bevalling (natuurlijk of keizersnede) heeft een behoorlijke impact op het lichaam. 

De hoeveelheid herstel en rust is afhankelijk van hoe de zwangerschap en bevalling is verlopen en of er complicaties bij opgetreden zijn. Over het algemeen kun je 6 weken na de bevalling weer rustig beginnen met sporten en afvallen. Als je hierover twijfelt, kun je altijd overleg plegen met je verloskundige of arts.

Het Mama Shape programma houdt in:

  • Intake gesprek en samenstellen van persoonlijk programma
  • 12 trainingen onder begeleiding, 2x per week 30 min.
  • Voedingsbegeleiding met Get in Shape of Slinc.
  • 1x per week wegen en doorspreken van voedingsprogramma

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek in een van onze studio’s. Samen zorgen wij dat jij op een fijne manier kunt afvallen na de zwangerschap.

Vervolg sporten na bevalling

Bevalt het sporten in warmtecabine je goed? Na 6 weken zijn je spieren, met na de buikspieren weer meer getraind en kun je het Mama Shape programma vervolgen met een regulier programma in de warmtecabine. Je werkt aan meer conditie en kracht opbouw van spieren. Ook als je meer kilo’s wilt verliezen, kun je uiteraard je programma verder vervolgen bij In Shape Afslankstudio.

Sporten na bevalling

Afslankcoach Virginia & Rachel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief