specials

Afvallen na zwangerschap

Het programma ‘Mama Shape’ is speciaal als je na je bevalling weer snel terug In Shape wilt komen. Je bent net bevallen en heel gelukkig met je pasgeboren kindje, maar je voelt je niet lekker in je lijf. Je bent moe en je voelt je futloos en dik. Het liefst wil je direct weer aan de slag om je lijf weer in shape te krijgen.

Het Mama Shape programma duurt 6 weken en is erop gericht om het lichaam weer in conditie te krijgen en alle spieren weer te gaan trainen en versterken. Door snel na de bevalling te starten met spiertraining kun je een eventuele verzakking van de baarmoeder en incontinentieproblemen voorkomen. Daarvoor is een juiste opbouw wel belangrijk, voor zware buikspieroefeningen zijn de bekkenbodemspieren nog veel te slap.

Mama Shape kent een langzame opbouw in conditie en lichte oefeningen en is speciaal afgestemd als pas bevallen bent. Vooral de buikspieroefeningen bouwen we langzaam op. De spieren zijn tijdens de zwangerschap flink opgerekt en hebben dus veel tijd nodig om weer te kunnen krimpen. Om je fitter te voelen, is het ook belangrijk dat je gezond eet. Gezonde voeding zorgt ook voor een betere stoelgang, die na een bevalling vaak ook minder goed gaat.

Naast het bewegingsprogramma krijg je begeleiding in voeding om gezond te eten en maximaal 0,5kg per week af te vallen. We wegen je wekelijks. Je kunt het Mama Shape programma ook volgen als je borstvoeding geeft.

Geef je geen borstvoeding en wil je graag sneller afvallen? Dat kan uiteraard ook. Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Start niet te vroeg!

Je baalt van je lichaam en wilt het liefst direct beginnen na de bevalling. Dat is begrijpelijk, maar je bent net bevallen en je lichaam moet eerst de tijd krijgen om te herstellen. Zeker in de eerste 6 weken na de bevalling is het belangrijk dat je lichaam rust krijgt om goed te kunnen herstellen. Een zwangerschap, een bevalling (natuurlijk of keizersnede) heeft een behoorlijke impact op het lichaam. 

De hoeveelheid herstel en rust is afhankelijk van hoe de zwangerschap en bevalling is verlopen en of er complicaties bij opgetreden zijn. Over het algemeen kun je 6 weken na de bevalling weer rustig beginnen met sporten. Als je hierover twijfelt, kun je altijd overleg plegen met je verloskundige of arts.

Het Mama Shape programma houdt in:

– intake gesprek en samenstellen van persoonlijk programma
– 12 trainingen onder begeleiding, 2x per week 30 min.
– Voedingsbegeleiding
– 1x per week wegen en doorspreken van voedingsprogramma

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek in een van onze studio’s.

Virginia & Rachel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief