in shape afslankstudio

Voeding

Afvallen of diëten kan soms een enorme strijd zijn. Er is altijd verleiding die je moet weerstaan: de taart op verjaardagen, de wijn afslaan bij het eten en het lekkere kaasje voor ’s avonds achterwege laten. En met afvallen ben je er nog niet. Op gewicht blijven is misschien nog wel de grootste uitdaging!

Bij In Shape Afslankstudio houden wij het graag makkelijk. Ons uitgangspunt is dat elke dag een feestje moet zijn. Anders houd je een dieet nooit lang vol. Wij willen je juist laten ervaren dat diëten of gezond eten helemaal niet saai is. Variatie, handige tips en recepten zorgen voor lekker eten waardoor je het makkelijker volhoudt. Wij begeleiden je persoonlijk in voeding en stemmen een eetprogramma voor je op dat bij jou past. Daarnaast bieden wij ook de voedingsprogramma’s SlincSLIMdiet en Clean 9. Voor ieder wat wils.

Onderzoek heeft al meerdere malen aangetoond dat vrouwen die onder begeleiding afvallen veel meer resultaat halen dan vrouwen die dit doen zonder begeleiding. Daarnaast houden vrouwen die onder begeleiding zijn afgevallen hun nieuwe gewicht veel beter vast. Het is dus geen schande om hulp in te schakelen om af te vallen. Wij zijn jouw stok achter de deur. Afvallen doen we samen!

Overgewicht

Nederlanders worden steeds dikker. Het aanbod van fastfood, afhaalrestaurants en kant-en-klaar maaltijden zijn verleidelijk in ons drukke leven. We nemen niet of nauwelijks de tijd nemen om eens lekker en gezond te koken en/of te eten. In Nederland heeft ruim 40% van de vrouwen overgewicht. Dit betekent dat het lichaamsgewicht risico’s geeft voor de gezondheid. Overgewicht vergroot de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Dit risico is nog groter als je praat over extreem overgewicht: obesitas.

Heb ik overgewicht?

Of jij overgewicht hebt, is eenvoudig na te gaan met de Body Mass Index (BMI) en middelomtrek. De middelomtrek geeft daarbij de doorslag. Vet rond het middel brengt namelijk extra risico’s met zich mee voor de gezondheid in vergelijking met vet op bijvoorbeeld heupen en dijen.

De BMI is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte en geeft aan in hoeverre je gezondheidsrisico’s loopt. Bij een BMI boven de 30 is er sprake van extreem overgewicht: obesitas. Je kunt je BMI berekenen door je gewicht (in kilo’s) te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (lengte keer lengte, uitgedrukt in meters). Een voorbeeld: Je weegt 80kg bij een lengte van 1.70m, dan krijg je de volgende berekening: 80 gedeeld door (1,70 x 1,70) = 27,68. De BMI geeft aan dat je overgewicht hebt en daarmee een verhoogd gezondheidsrisico.

BMI Calculator

ft
in
lbs
cm
kg

Bij personen die dezelfde Body Mass Index (BMI) hebben, kan de hoeveelheid vet in de buikholte aanzienlijk verschillen en daarmee het risico voor de gezondheid. Dit kun je meten met de middelomtrek. Deze meet je op het smalste deel van het middel tussen de onderste rib en de bovenkant van het heupbeen.

De indeling van de omtrek in centimeters bij vrouwen van 18-60 jaar:

Middelomtrek (in cm) Beoordeling en advies  vrouwen    80-88 blijf op gewicht (nog geen verhoogd risico, maar de gevarenzone komt in beeld)  88 en hoger probeer af te vallen (verhoogd risico).

Voeding

Bij In Shape Afslankstudio houden wij het graag makkelijk. Diëten of gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Variatie, handige tips en recepten zorgen voor lekker eten waardoor je het makkelijker volhoudt. Wij begeleiden je persoonlijk in een eetschema dat bij jou past Lees meer »

Beweging

Afvallen waar je juist wil afvallen! Wij pakken jouw probleemzones aan met onze warmte- en vacuümcabines. Of je nu op je buik, billen of benen wil afvallen. Met onze bewegingsmethodes val je meer plaatselijk af! Lees meer »

Begeleiding

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag hier direct een intake gesprek aan bij In Shape Afslankstudio in Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Rosmalen of Valkenswaard. Geheel vrijblijvend en helemaal gratis! Kies een studio bij jou in de buurt: Blixembosch, Meerhoven, Brandevoort of Centrum van Rosmalen of Valkenswaard. Lees meer »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief