beweging

Sporten in warmtecabine

Sporten in warmtecabine

Afslankcoach Anja & Rachel

Warmtecabines sporten

Sporten in warmtecabine is speciaal voor vrouwen met een appelfiguur. Je hebt veel vetophoping op de buik, maar ook op de billen en benen. Stoor jij je vooral aan ‘het zwembandje’ dat over je broek hangt of lukt het niet meer om je broek over de heupen te trekken? Dan is sporten in een warmtecabine, ideaal voor jou.

Wij stellen een oefenprogramma samen dat speciaal is afgestemd op jouw wensen, de plekken waar jij wilt afvallen. In de warmtecabine sporten is bij In Shape Afslankstudio een onderdeel van ons totaalprogramma: sport, voeding & begeleiding.

Waarom is sporten in warmtecabine zo goed voor je?

★ Je zit sneller in vetverbranding, dus in 30 minuten ben je klaar
★ Het heeft een reinigende werking; afvalstoffen verlaten het lichaam door de warmte
Geen spierpijn, omdat de infrarood diep doordringt op de spieren en ze verwarmt
★ Het stimuleert de vetverbranding. Het lichaam moet harder werken in de warmte, dus sneller resultaat
★ De warmte en beweging verbeteren de doorbloeding
★ Liggend in de warmtecabine sporten werkt ontspannend en je hebt ook minder kans op blessures
★ Je doet het niet alleen, wij zitten erbij en letten op je houding én motiveren je om die laatste 3,2,1… oefeningen te doen

Warmtecabine afvallen

In de warmtecabine pak je je probleemzones aan: je valt af op de buik, billen en benen. En dat in 37 graden warmte. Wij werken met de nieuwste vorm van verwarming: infrarood. Deze warmte dringt dieper door, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten en je huid glad en strak blijft. En dat in een halfuurtje, 2x per week. Kort en effectief!

In de warmtecabine sporten is speciaal voor vrouwen die over hele lichaam willen afvallen, maar met de nadruk op de probleemzones. Naast de buik, billen en/of billen, kun je in de infrarood sportcabine ook je armen en zelfs je rug trainen.

Een appelfiguur kan genetisch bepaald zijn, maar je kunt dit ook krijgen doordat je bijvoorbeeld in korte tijd veel bent aangekomen, na een zwangerschap of tijdens de overgang. Bij veel vrouwen in de overgang verdwijnt de taille. Maar die kan zeker terugkomen met sporten in de warmtecabine.

warmtecabine sporten

Programma warmtecabine sporten

Het programma in de infrarood sportcabine is afhankelijk van waar je wilt afvallen. De oefeningen stemmen wij af op de zones die jij aangeeft. Alle combinaties zijn mogelijk. Wil je graag overal afvallen dan starten we met een algemeen body programma. Je kunt dan ook de armen trainen.

Je start met een relatief licht programma, afhankelijk van je conditie. In de warmtecabine zitten weerstandverhogende hand- en voetlussen die je kunt gebruiken om de oefeningen intensiever te maken, waardoor de vetverbranding nog groter is.

Het programma is op basis van twee lessen per week, een halfuur per les. De duur van het totale programma is afhankelijk van het gewenste resultaat. Je volgt de lessen in de warmtecabine sporten onder persoonlijke begeleiding. Er zit altijd een personal trainer bij om je te begeleiden. Zij let op je houding, een goede uitvoer van de oefeningen en motiveert je voor net die laatste 3, 2, 1… herhalingen. Samen met jou, halen we er het optimale resultaat uit. Wij wegen je wekelijks en na acht tot tien sessies is er een volledige figuuranalyse.

Sporten in warmtecabines

Voordelen van sporten in een warmtecabine bij In Shape

  • Door te sporten in een warmtecabine pak je de probleemzones aan
  • Afvalstoffen verlaten je lichaam sneller, waardoor je een gladde en strakke huid krijgt
  • Het niveau van de oefeningen is aan te passen aan jouw conditie
  • De combinatie van warmte en spieractiviteit zorgt voor een snelle vetafbraak
  • Onze trainers motiveren jou om alles eruit te halen

Werking van de infrarood warmtecabine

De warmtecabine is verwarmd met infrarood. De combinatie van warmte en een intensieve spieractiviteit zorgt voor een snelle vetafbraak. Bij een normale vorm van sporten ga je na 20 à 30 minuten pas vet verbranden. Doordat je de oefeningen in een verwarmde cabine uitvoert, worden je vetreserves sneller aangesproken. Deze combinatie zorgt namelijk voor een actievere aanmaak van glucose uit glycogeen. Glucose is de grootste energieleverancier die het lichaam aanmaakt bij een verhoogd energieverbruik. Het lichaam houdt deze versnelde aanmaak van glucose niet bij, waardoor de vetreserves worden aangesproken.

Kortom: de vetverbranding is optimaal.

Verder zorgt de infrarood in de warmtecabine voor een snellere bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en een betere vetverbranding mogelijk is. Na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een poos door: het afterburn effect.

 Starten met sporten in onze warmtecabine?

Wil jij starten met sporten in warmtecabine? Plan dan een gratis intake in. Onze studio’s in Eindhoven, Helmond, Rosmalen, Veldhoven en Valkenswaard ontvangen je graag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief