ervaringen

‘Afvallen voelde voor mij met Slinc. niet als een opgave’


Vicieuze cirkel doorbreken

Geplaatst op 14 november 2022 in categorie ervaringen

Doorbreken van de vicieuze cirkel

Stephanie van de Brand, 37 jaar: ‘Ik kampte al langere tijd met gezondheidsklachten, die door de jaren heen alleen maar opstapelde. Ik voelde me fysiek en mentaal echt op. De balans was compleet zoek waardoor mijn slechte eetgedrag alleen maar gevoed werd. Ik was prikkelbaar en moe. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, wist ik wat me te doen stond: ik moest mijn eet- en leefstijl aanpakken.

Ik wist gewoon, als ik ga afvallen en gezonder ga eten, dan voel ik me beter. Ik was dus niet op zoek naar een manier om zomaar even wat kilo’s af te vallen, maar ik was echt op zoek naar een nieuwe, blijvende leefstijl. Het moment dat ik me aanmeldde bij In Shape Afslankstudio Blixembosch was ik vastberaden. Dit is wat ik moet doen.’

Intake gesprek In Shape Afslankstudio Blixembosch

En dat inzicht dat ik zelf had, dat bevestigde afslankcoach Rachel na het horen van mijn verhaal: ‘Wat zul jij je uitgeput voelen.’ Het was zo fijn om dat bevestigd te krijgen van iemand anders. Ik voelde me gehoord en gesteund.

De drempel om me aan te melden, was voor mij niet hoog. Ik volgde In Shape Afslankstudio al een tijdje op social media en ik had me ook goed ingelezen op de website. Vooral de combinatie van sport en voeding sprak mij aan. Een totaal aanpak van mijn conditie verbeteren, me fitter voelen en tegelijk normaal eten. Vooral dat normaal eten met Slinc., dat past bij mij en daardoor kon ik het ook goed overzien: dit is te behappen.

Vicieuze cirkel doorbreken met Slinc.

Bij Slinc. hoef je geen gekke dingen te doen. Geen goji bessen eten, boekweit pannenkoekjes bakken of bosbessen smoothies maken. Niets apart eten, dus het was voor mij heel inpasbaar in mijn leven. Je eet ook gewoon koolhydraten, heerlijk toch! Ook in de avond konden we gewoon met z’n drietjes blijven eten.

Ik ben inmiddels bijna 18 kilo afgevallen en ik heb het geen moment als een straf of moeilijk ervaren. Als collega’s mij zagen eten met mijn groentebakje bij de crackers kreeg ik regelmatig opmerking: ‘Ben je op dieet? Oh wat knap van je.’ Alsof het heel zwaar is of een opgave, maar zo heb ik Slinc. echt geen moment ervaren. Voor mij voelde het niet als een dieet, omdat je zoveel mag eten.

Vicieuze cirkel doorbreken

Conditie verbetering Vacubike

De kilo’s vlogen eraf en tegelijk zag ik mijn conditie op de Vacubike enorm verbeteren. De weerstand van de fiets had ik in het begin op de lichtste stand staan, nu staat die op level 9 of 10. Dat voelt zo goed.

En ja die kilo’s zijn ook zichtbaar. Zo leuk al die complimenten die ik van mensen in mijn omgeving krijg. Laatst zei een vriend van ons: ‘Daar komt een slanke den de kamer binnenlopen.’ Dan groei ik toch echt wel even een meter de lucht in ;-)) Maar ook het enthousiasme van de dames van In Shape Blixembosch als ik binnenkom. ‘Wauw Stephanie, wat zie je het al goed.’ Zelf zie ik het ook wel in de spiegel, maar toch altijd een enorme opsteker als iemand anders het zegt.

Op gewicht blijven bij In Shape Afslankstudio Blixembosch

Maar tegelijk realiseer ik me ook dat ik niet meer terug wil. En dat vind ik wel nog spannend, daarom blijf ik voorlopig nog bij In Shape Afslankstudio Blixembosch als stok achter de deur. Als ik nu een trekgevoel heb, vind ik dat gewoon spannend. Hoe moet ik hiermee omgaan? Ik ben bang voor een terugval naar de gewoonte en gewenning die ik voorheen had. Dat wil ik echt niet meer.

Gewoonte doorbreken

Ik heb zeker al veel geleerd bij In Shape, maar ik voel tegelijk ook dat ik nog niet uitgeleerd ben hoe ik die vicieuze cirkel moet doorbreken. Hoe houd ik die balans? Tijdens het afvallen heb je hele duidelijke kaders, maar nu ik niet meer hoef af te vallen, is die kadering weg. Dat maakt het voor mij heel onoverzichtelijk en daar moet ik mijn weg nog in vinden. De coaches van In Shape hebben mij heel goed geholpen met afvallen en nu ga ik samen met hen op zoek naar een nieuwe balans. Ik ben blij dat zij mij daarbij helpen.

Vicieuze cirkel

Voedingsdeskundige Rachel Hulshof, In Shape Afslankstudio Blixembosch

Ik weet nog dat ik onder de indruk was van het verhaal van Stephanie. Ze somde de opeenstapeling van fysieke tegenslagen op. Ik begreep inderdaad heel goed hoe slecht zij zich moest voelen. Ze kreeg ook nog eens corona 8 weken voor haar bevalling, waardoor het herstel na de geboorte van haar dochtertje heel langzaam ging. Wat ook nog eens bemoeilijkt werd door gebroken nachten.

Vicieuze cirkel

Dus de vicieuze cirkel waar ze in zat, was voor mij heel duidelijk en ook bijna onvermijdelijk. Je voelt je moe en futloos, daardoor eet je slecht, waardoor de weerstand laag is en je makkelijk virussen of bacteriën oppakt. En zo blijft die cirkel in stand. Er is maar 1 manier om dat te doorbreken en dat zag Stephanie zelf in. Een gezond levenspatroon aannemen, waardoor ze aansterkt, kilo’s afvalt en haar immuunsysteem weer versterkt.

En dat is precies wat ze heeft gedaan. Vastberaden, met haar ogen op het doel. En dat haar inzet loonde, was niet alleen te zien op de weegschaal. Haar energie was al snel terug en ik zag de spirit in haar ogen. Ze wilde haar fitheid terug, afvallen en conditie opbouwen. En wat fantastisch om te zien dat ze dat heeft behaald.

Nieuwe eet- en levensstijl

Het mooie van Stephanie is dat ze niet gefixeerd was op cijfers op de weegschaal, maar haar doelstelling onderdeel is van een groter geheel. Ze had geen korte termijn doel, maar echt een life changing levensdoel. Daarom ben ik ook heel blij dat ze nog even bij ons blijft, zodat we haar ook zekerder kunnen maken over het op gewicht blijven. Maar daar heb ik alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Wij zijn supertrots op Stephanie!

Jij kunt dit ook!

Ben jij geïnspireerd door Stephanie en wil je ook graag weten wat In Shape Afslankstudio Blixembosch voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Eindhoven, Helmond of Veldhoven.Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief