ervaringen

Afvallen voor bruiloft


Afvallen voor bruiloft

Geplaatst op 04 september 2023 in categorie ervaringen

‘Afvallen voor mijn bruiloft: ik viel 22 kilo af in 6 maanden’

Jamie Eussen (30 jaar) wilde niet alleen afvallen voor haar bruiloft, ze wilde terug naar een gezond gewicht. “Na mijn eindexamen was ik veel aangekomen. Ik heb zelf meerdere keren geprobeerd af te vallen, maar dat hield ik nooit vol. Of ik kwam de kilo’s meteen weer aan. Dat ik ten huwelijk was gevraagd, was natuurlijk een goede stok achter de deur om die kilo’s nu echt aan te pakken.

Afvallen voor bruiloft

Ik wilde afvallen voor mijn bruiloft en me zo goed mogelijk voelen in mijn trouwjurk, maar ook voor mijn gezondheid was het echt nodig. Ik werd alleen maar steeds zwaarder; het was tijd dat ik terug ging naar een gezond gewicht. Bij In Shape Meerhoven verloor ik 22 kilo in een halfjaar met voeding en beweging. En heel leuk voor mijn trouwjurk: in omvang ben ik 145 centimeter kwijt.

De eerste stap

De eerste stap was een afspraak maken bij In Shape Meerhoven. Dat vond ik heel lastig, ook om aan mezelf toe te geven dat ik het niet alleen kon. Maar ik had zo’n goede verhalen gehoord over In Shape. Daarbij is het intake gesprek vrijblijvend, dus als ik het niet bij me zou passen, hoefde ik nog nergens aan te beginnen.

Maar bij binnenkomst was meteen het ijs gebroken. Het was heel aangenaam; alles zag er licht en modern uit. Er werd heel gezellig gekletst tijdens het sporten en alles voelde heel open en vriendelijk.

Snel afvallen bruiloft

Ik had gedacht dat ik even snel zou afvallen voor mijn bruiloft. Maar toen voedingscoach Virginia zei dat ik een halfjaar bezig zou zijn, schrok ik wel even. Tegelijk voelde het daardoor juist ook weer goed. Niet gehaast en snel-snel, maar ze kwam met een gedegen en doordacht plan.

Ik vond het eetpatroon van Slinc. heel erg goed vol te houden, ondanks dat ik het in eerste instantie heel heftig vond klinken. Zelfs tijdens moeilijke dagen als Kerst en Oud en Nieuw was het programma makkelijk in te passen. Het ’s avonds borrelen binnen de Slinc. regels was veel beter te doen dan ik had verwacht. En net zo gezellig.

Natuurlijk waren er ook wat moeilijke momenten, zoals mijn verjaardag. Normaal gaan we heel uitgebreid uit eten en is er een feest met champagne. Daar moest ik me vooral even mentaal op instellen. Dit jaar zou er gewoon wat anders uit zien en dat was ook oké.

Gezond en lekker eten

Wij hebben veel Slinc. recepten uitgeprobeerd. Het hielp mij heel goed om me aan het eetpatroon te houden. We hebben hier veel leuke nieuwe gerechten ontdekt. Mijn twee favorieten Slinc. recepten zijn overigens de Kip Kapsalon en de Carpaccio pizza. Erg lekker!

Afslankcoach Virginia tipte mij voor het tussendoortje van magere zuivel, bosbessen samen met koek- en speculaaskruiden. Dit is echt een grote hit bij ons thuis, mijn vriend eet dit ook heel graag.

Snel afvallen bruiloft

Groentetip voor de borrelplank

Een tip van mijzelf die ik ontdekt heb voor op de borrelplank: geroosterde groente. Pastinaak, knolselderij, bietjes. Schil ze heel dun (ik deed dit met een mandoline) en leg ze op een ovenplaat met eventueel wat paprikapoeder. Dan ongeveer 15 minuten in een oven op 180 tot 200 graden. Het voelt echt alsof je chips eet, terwijl het gewoon groente is. Wel zonder olie, anders krijg je alsnog veel calorieën binnen.

Begeleiding in afvallen

Ik vond de begeleiding heel fijn. Er was altijd ruimte voor al mijn vragen en er was heel veel ondersteuning. Alle goede momenten werden echt in het zonnetje gezet. Als het wat minder leek te gaan, kreeg ik ook heel veel steun en tips. Er wordt echt met je meegedacht en geprobeerd je naar je doel te helpen.

Daarnaast is het gewoon erg gezellig tijdens het sporten! Dat maakt het ook makkelijker om aan te geven als je het gevoel hebt dat het even niet meer zo lekker loopt of als je het moeilijk vindt.

Mijn advies in afvallen voor bruiloft

Plan zeker die intake! Ik raad In Shape Afslankstudio Meerhoven zeker aan. Virginia legt alles uit over hoe het precies werkt allemaal. De methode, het dieet, het sporten en de coaching. Ook kun je al je vragen stellen. Hoe spannend ik het ook vond om de intake te plannen, ik heb daar geen seconde spijt van gehad.

Ik ben nu met Slinc. Fase 2 Stabiliseren bezig om mijn gewicht stabiel te houden. Ook dat lukt nog steeds heel goed door de fijne begeleiding. Voor mijn gevoel heb ik echt een langdurige levensstijl verandering kunnen inzetten waardoor ik een stuk gezonder ben en veel lekkerder in mijn vel zit.”

Voedingscoach Virginia van der Made, In Shape Meerhoven in Veldhoven

“Het is bijna ontroerend hoe Jamie terugkijkt op haar traject bij In Shape Afslankstudio Meerhoven. Wat een mooie woorden en daarmee gelijk een goed voorbeeld waarom ik zo van mijn werk houd. Hier doe ik het voor. Vrouwen weer gelukkig in hun vel laten zitten en de kijk op eten veranderen. Ik ben enorm trots op Jamie, ze is een prachtige vrouw. Bedankt dat wij je hebben mogen helpen en ondersteunen Jamie.”

Afvallen trouwjurk

Jij kunt dit ook!

Ga jij binnenkort trouwen en wil jij ook afvallen voor de bruiloft? Of misschien ben je geïnspireerd door Jamie en wil je ook graag weten wat afslankcoach Virginia en haar team van In Shape Afslankstudio Meerhoven voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Eindhoven, Helmond of Rosmalen.Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief