×

Voeding

Jojo effect

U volgt een dieet en zodra u stopt, vervalt u weer in oude eetgewoonten. Hierdoor komt u de afgevallen kilo's weer aan of zelf meer. Het resultaat is vaak dat u zelfs meer weegt dan voordat u aan het dieet begon. Het bekende jojo-effect. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het ook een negatief effect heeft op uw stofwisseling.

De energie die een lichaam verbrandt in rusttoestand daalt. Het lichaam past zich aan aan de verminderde calorieën en gaat zuiniger om met energie. Iedere keer dat u afvalt, zal uw stofwisseling nog lager worden en nog minder energie verbranden. U stopt en gaat weer meer eten, en het lichaam zet alle energie die het niet verbrandt om in vet. U wordt zwaarder dan u ooit was. Bij iedere jojo cyclus zal het vermogen van het lichaam om vet te verbranden afnemen en steeds zuiniger met de energie omgaan, totdat u een niveau bereikt dat afvallen praktisch onmogelijk wordt.

Dit patroon kunt u doorbreken. Bij In Shape Afslankstudio adviseren en begeleiden wij u hier graag in. Vraag hier direct een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan.

 

Virginia, Barbara, Anja & Rachel

N Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Inshape Afslankstudio

© 2020 In Shape Afslankstudio