N Beste afslankstudio van eindhoven l

In Shape Afslankstudio

Voeding

Afslanken vereist wilskracht en doorzettingsvermogen. Er is altijd verleiding die u moet weerstaan: de taart laten staan op verjaardagen, de wijn afslaan bij het eten en het lekkere kaasje voor ’s avonds achterwege laten. En dan bent u er nog niet: op gewicht blijven is misschien nog wel de grootste uitdaging!

Bij In Shape Afslankstudio houden wij het graag makkelijk voor u. Diëten of gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Variatie, handige tips en recepten zorgen voor lekker eten waardoor u het makkelijker volhoudt. Wij begeleiden u in uw voeding en maken u bewust van wat u eet. Daarnaast bieden wij ook de voedingsprogramma’s Slinc., SLIMdiet en Clean 9. Voor ieder wat wils.

Onderzoek heeft al meerdere malen aangetoond dat vrouwen die onder begeleiding afvallen veel succesvoller zijn dan vrouwen die dit doen zonder begeleiding. Daarnaast houden vrouwen die onder begeleiding zijn afgevallen hun nieuwe gewicht veel beter vast. Het is dus geen schande en zelfs absoluut aan te bevelen om professionele hulp in te schakelen.

Overgewicht

Nederlanders worden steeds dikker. Het aanbod van fastfood, afhaalrestaurants en kant-en-klaar maaltijden zijn verleidelijk in ons drukke leven. We nemen niet of nauwelijks de tijd nemen om eens lekker en gezond te koken en/of te eten. In Nederland heeft ruim 40% van de vrouwen overgewicht. Van overgewicht is sprake wanneer het lichaamsgewicht risico’s oplevert voor de gezondheid. Overgewicht vergroot de kans op onder meer diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Dit risico is nog groter als je praat over extreem overgewicht: obesitas.

Heb ik overgewicht?

Of u overgewicht heeft, is eenvoudig na te gaan met de Body Mass Index (BMI) en middelomtrek. De middelomtrek geeft daarbij de doorslag. Vet rond het middel brengt namelijk extra risico’s met zich mee voor de gezondheid in vergelijking met vet op bijvoorbeeld heupen en dijen.

De BMI is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte en geeft aan in hoeverre u gezondheidsrisico’s loopt. Bij een BMI boven de 30 is er sprake van extreem overgewicht: obesitas. U kunt uw BMI berekenen door uw lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (lengte keer lengte, uitgedrukt in meters). Een voorbeeld: U weegt 80kg bij een lengte van 1.70m, dan krijg je de volgende berekening: 80 gedeeld door (1,70 x 1,70) = 27,68. Uw BMI geeft aan dat u overgewicht heeft en daarmee een verhoogd gezondheidsrisico.

BMI Calculator

Eenheid
Leeftijd
Geslacht
Lengte Feet Inch
Gewicht lb
   
 

Bij personen die dezelfde Body Mass Index (BMI) hebben, kan de hoeveelheid vet in de buikholte aanzienlijk verschillen en daarmee het risico voor de gezondheid. Dit kun je meten met de middelomtrek. Deze meet u op het smalste deel van het middel tussen de onderste rib en de bovenkant van het heupbeen.

De indeling van de omtrek in centimeters bij vrouwen van 18-60 jaar:

Middelomtrek (in cm) Beoordeling en advies  vrouwen    80-88 blijf op gewicht (nog geen verhoogd risico, maar de gevarenzone komt in beeld)  88 en hoger probeer af te vallen (verhoogd risico)

Slinc.

Slimdiet

 

 

N Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Inshape Afslankstudio

© 2018 In Shape Afslankstudio - Webdesign Style Selection