Gezonde darmen

Leefstijlcoaching

Coaching op leefstijl

Op naar een gezonde leefstijl

Voel jij je moe en futloos? Misschien slaap je slecht of ervaar je veel stress. Veel van deze gevoelens kun je positief beïnvloeden door gezond te eten en bewegen. Voeding is niet alleen van invloed op je gewicht, maar dus indirect op hoe jij je voelt. Weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wij bieden jou die coaching naar een gezonde leefstijl.

Een goede spijsvertering zorgt er voor dat je lekker in je vel zit en goed functioneert. Je haalt hier je energie, kracht en vitaliteit uit. Maar hoe werkt dat precies?

Opname voedingstoffen

Voedingstoffen worden opgenomen in je darmen. Alles wat het lichaam nodig heeft aan vitaminen, mineralen en voedingstoffen neemt de dunne darm op. Via de bloedbaan wordt dit vervoerd naar de lichaamscellen.

Eet je te weinig (tekort aan voedingstoffen), teveel (overgewicht) of ongezond? Dan raakt de spijsvertering uit balans en kunnen er ziektes ontstaan. Maar ook mentale klachten! Stress en depressie kunnen ook veroorzaakt worden door spijsverteringsklachten.

Invloed darmen

De darmen worden ook wel de ‘brein’ van de buik genoemd, omdat ze zo’n belangrijke rol in ons lichaam hebben. Als het niet goed gaat met je darmen, dan gaat het ook niet goed met jou. Het microbioom speelt hierin een belangrijke rol: dit zijn alle bacteriën, gisten en schimmels in onze darmen.  Er zijn goede en slechte bacteriën. Je hebt ze beide nodig, maar het is belangrijk dat deze in goede evenwicht blijven.

Met ongezonde voeding voedt je letterlijk de slechte bacteriën. Vooral suiker is echt een voedingsbodem voor deze bacteriën. Als slechte bacteriën de overhand krijgen, dan geeft dat allerlei klachten geven zoals darmproblemen als verstopping of diarree, maar ook klachten als slecht slapen, weinig energie, futloos, depressieve gedachtes etc. Door een disbalans in het microbioom kunnen er ook (ernstige) ziektes ontstaan.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching met voeding

Het is dus belangrijk dat je goed voor je darmbacteriën zorgt en dat de balans goed blijft. Dat doe je met gezonde voeding én beweging. Bij In Shape Afslankstudio bieden wij een totaalprogramma van leefstijlcoaching speciaal voor vrouwen. Ook pakken we je overtollige kilo’s aan. Een gezond gewicht is belangrijk om gezondheidsrisico’s te verminderen, maar is ook belangrijk voor een gezonde geest.

Onze leefstijlcoach begeleidt je bij In Shape met voedingsprogramma Slinc. Dit eetprogramma heeft met een duidelijk dagschema, waardoor het heel makkelijk te volgen is. Met een juiste verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten verdeeld over de dag krijg je alles binnen wat het lichaam nodig heeft. Ook in de avond eet je gewoon met je partner of gezin mee. Je valt ook nog eens die overtollige kilo’s af. De aanvulling van supplementen ondersteunt het afvallen op een natuurlijke manier en vult vitaminen en mineralen aan. Je zult snel merken dat je energie weer verbeterd, het slapen beter gaat en dat je meer focus hebt.

Bewegen en conditie verbeteren

Met niet alleen voeding is belangrijk, ook beweging zorgt voor een ondersteuning van een gezond darmmicrobioom. Bij In Shape Afslankstudio bestaat coaching op leefstijl ook uit beweging in warmte en vacuümcabines. Sporten in onze warmte- en vacuümcabines verbetert niet alleen je conditie, maar je pakt als vrouw ook meteen je probleemzones aan. Je pakt buikvet aan en valt meer af op billen en benen.  Met die kilo’s minder zit je ook lekkerder in je vel.

Coaching op leefstijl

Ben jij er klaar om weer aan het roer te staan van jouw eigen gezondheid? Samen met onze leefstijlcoach begeleiden we je met voeding en beweging naar een gezonde leefstijl. Met 5 studio’s is er altijd een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt. Onze studio’s zijn speciaal voor vrouwen.

Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Bij ons staan een ongedwongen, vrouwvriendelijke sfeer en persoonlijke aandacht centraal. Wij werken met een vast team, dus voor jou ook geen onbekende gezichten. Of je nu graag je conditie wilt verbeteren, je fitter wilt voelen of kilo’s wilt afvallen. Wij begeleiden je persoonlijk in jouw doel.

Levensstijl coach

Gratis intake gesprek

Ben jij geïnteresseerd in onze aanpak van coaching op leefstijl? Vraag gerust een intake gesprek aan bij In Shape Afslankstudio in Veldhoven, Eindhoven, Valkenswaard, Helmond of Rosmalen. Het gesprek is geheel vrijblijvend en helemaal gratis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief