ervaringen

Afvallen 40 jaar


Afvallen 40 jaar

Geplaatst op 14 maart 2023 in categorie ervaringen

Afvallen voor 40 jaar: ‘Ik wilde mijn 40ste verjaardag slank en gezond zijn’

Wendy Voorkamp, afvallen 40 jaar: ‘Mijn doelstelling was voor mij heel helder: ik wilde slank en gezond mijn 40ste verjaardag vieren. Ik ben sinds jonge leeftijd aan de vollere kant geweest, niet heel dik maar gewoon stevig. Ik wilde liever slank en gezond zijn, maar had eigenlijk ook niet de motivatie om er heel veel voor te doen en te laten. Met leuke kleding aan vond ik het al snel goed en ik heb er nooit echt wakker van gelegen dat ik wat steviger was. Totdat ik merkte dat er elk jaar een extra kilootje bij kwam die ik er naarmate ik ouder werd er minder goed af kreeg. Stiekem werd ik steeds wat zwaarder.

Ook mijn kledingmaat was inmiddels een volle maat 42 geworden. Mijn stevig zijn, werd confronterend en in bikini of zomerkleding voelde ik me niet meer happy. Daarnaast merkte ik dat ik eigenlijk best veel met eten bezig was. Ik at steeds meer en vaker. Er moest wat veranderen, besefte ik. Toen ik 39 werd was ik er klaar mee en vond ik het eigenlijk wel een mooi streven op mijn 40e een stuk slanker en gezonder te zijn. Ik wilde echt afvallen voor mijn 40 jaar. Dus dat werd de stip op de horizon.’

Slank en gezond was mijn doelstelling

Op advies van voedingscoach Virginia van In Shape Afslankstudio in Meerhoven heb ik het dieet Slinc. gevolgd in combinatie met sporten in de Vacushaper. Slinc sprak mij aan omdat het een dieet betreft wat opgebouwd is uit normale magere voedingsmiddelen. Dit is eenvoudig te combineren met een gezinsleven. Ook biedt het een mooi en helder kader waar je altijd op kunt terugvallen wanneer je de teugels ietwat hebt laten vieren.

Geen speciale shakes, poedertjes of rare recepten, gewoon duidelijk en allemaal eenvoudig te verkrijgen in de supermarkt. Dat past bij mij en mijn gezin. De lijst met voedingsmiddelen die je wel of niet mag is heel duidelijk. Mijn kinderen vragen er nu zelfs om wanneer de gezonde chili of de gevulde punt paprika weer op tafel komen.

40 jaar en afvallen

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn onderlichaam een stuk zwaarder was dan mijn bovenlijf, die verhouding klopte niet helemaal. Ik had een redelijk slanke taille maar in verhouding veel vet op buik, billen, bovenbenen. De Vacushaper concentreert zich juist op die probleemzone dus dat was ideaal voor mij. Daarnaast ben ik, eerlijk gezegd, niet zo’n heel fanatieke sporter waardoor voedingscoach Virginia van In Shape Afslankstudio Meerhoven mij de Vacushaper adviseerde.

Begeleiding 40 jaar en afvallen

Ik vond de begeleiding heel prettig. Er werd goed doorgevraagd en ik kon terecht met al mijn vragen of onzekerheden. Ik voelde me serieus genomen maar er was ook altijd ruimte voor een dolletje. De sfeer was heel relaxed en prettig. Ook met de andere afvallende dames onderling. Daarnaast vond ik het psychologische aspect van een afslanktraject erg goed belicht. Ik begon mijn traject op ruim 75 kilo. Mijn streefgewicht was aanvankelijk vastgesteld op 59 kilo. Ik viel in het begin goed af maar bleef een aantal weken stilstaan op 65 kilo. De laatste keer dat ik langdurig de 65 kilo had gezien op mijn weegschaal was op 16-jarige leeftijd.

Door het stilstaan in gewichtsverlies ging ik worstelen met mijn motivatie en raakte ik gefrustreerd. Dit stilstaan leverde stress op. Afslankcoach Virginia leerde mij inzien dat ik op dat gewicht van 65 kilo best wat belemmerende gedachten had: ‘lichter dan 65 kilo is voor mij niet haalbaar. Dat is niet reëel, dat lukt nooit, dat hou ik toch niet vol’, etc. Allemaal gedachten waardoor ik onbewust mezelf tegenhield in het afvallen.

De coaching daarop en daarnaast de cijfertjes die na elke weging toch echt ruimte voor verbetering aangaven, hielpen me uiteindelijk mezelf te overtuigen dat het wel degelijk mogelijk was. Mijn doelstelling om slank en gezond mijn 40ste jaar in te gaan werd weer helder. Dat ik daarna weer afviel was een mooie bevestiging.

Reacties afvallen 40 jaar

Alle reacties van mensen die me een tijdje niet gezien hebben, zijn heel erg leuk. Ook vind ik het grappig dat mijn kinderen regelmatig verrast roepen ‘mama je bent écht dun joh’.

Maar ik heb het vooral voor mezelf gedaan. Ik voel me slank en gezond, heerlijk gevoel. Het geeft rust om kleding aan te trekken en het staat gewoon goed. Er hoeft geen jasje meer overheen om een vetrol te verbloemen. Ik zit niet meer aan mijn kleding te plukken en te trekken als ik mezelf weerkaatst zie in een winkelruit, etc. Ik ben me minder bewust van mezelf en zit daardoor lekkerder in mijn vel.

Afvallen 40 jaar

En dan komt Fase 2 van Slinc., wat vond je daarvan?

Ik vond het stabiliseren van mijn gewicht spannend. Ik heb maanden gegeten volgens de richtlijnen van fase 1 om mijn doel te halen: afvallen voor mijn 40 jaar. Dat bood duidelijkheid en je bent er op een gegeven moment helemaal in thuis. Weer wat uitzonderingen maken vond ik best eng. Zeker omdat ik na iets lekkers te nemen wel vaak dacht: ‘lekker! daar ik wil meer van!’. Echter, mijn nieuwe garderobe en het lekkere gezonde gevoel dat het slank zijn me biedt, zorgen ervoor dat ik mezelf goed kan herpakken.

Hoe is Fase 2 verlopen?

Mijn fase 2 liep ongeveer parallel aan mijn zomervakantie. Ik moet zeggen dat ik dat best een uitdagende periode vond. Lastiger dan de Kerst bijvoorbeeld.

In fase 2 mag je 2 extraatjes per week. Als je vakantie hebt vond ik dat eigenlijk best weinig… Het werd een periode van bewust kiezen. Ik heb geleerd te kiezen voor wat ik echt lekker en echt belangrijk vind. Zo heb ik ervaren dat voor mij alcohol geen grote rol speelt maar een lekker tussendoortje op een dagje weg des te meer. Wil ik dit gewicht behouden dan moet ik verstandige keuzes blijven maken. De begeleiding voor het op gewicht blijven vond ik daarbij erg prettig, dat heeft me erg geholpen. Ik ben nu bijna toe aan fase 3 Balans. Doordat ik voor elke fase de tijd heb kunnen nemen, heb ik er ook alle vertrouwen in dat ik dit vol ga houden. Ik ben er trots op dat ik binnenkort slank en gezond mijn 40e verjaardag ga vieren.

Ik ben erg blij dat ik mezelf dit traject bij In Shape Afslankstudio gegund heb en kan het iedere vrouw die met haar gewicht worstelt, aanraden. 

Voedingscoach Virginia van der Made, In Shape Meerhoven in Veldhoven

Wendy kwam binnen met flinke rugklachten waar ze al jaren mee kampt. Ze had zich al ingelezen en twijfelde of de bewegingsmethodes bij haar zouden passen. Daarnaast had Wendy het bekende peerfiguur. Dan is de Vacushaper de uitgelezen methode om op haar probleemzone, de benen en heupen, goed resultaat te geven. Ondanks de rugklachten had ze op deze manier toch een sport moment. Door de loopband kon ze haar eigen tempo bepalen. Ik vind het fijn om mee te kunnen denken naar een passende oplossing. Bij In Shape geven we niet snel op 😉

Veel vrouwen geven zich volledig aan je over. Ze vertrouwen op onze expertise, onze methodes en op hun lichaam. Wat ook veel gebeurt, is dat er te veel focus ontstaat op de gemiddelde verlies in kilogram per week. Of, zoals bij Wendy, als ze een bepaalde grens bereiken waar ze nog nooit eerder onder zijn geraakt. Dan komt er een stukje psychologie bij kijken. Weer een reden waarom ik mijn werk zo ontzettend leuk vind.

Afvallen na je 40ste

Wij gaan verder dan alleen kijken naar wat je eet. Je hebt het totaal plaatje nodig om er een succes van te maken. En dan is het een extra kick als je ze psychisch over de grens krijgt en resultaat ziet. De mindset verandert, niet alleen voor dat moment maar ook als het doel behaald is. Wendy heeft nog meer vertrouwen gekregen in haar eetgedrag en het behouden van haar resultaat. Ik ben super trots ben ik op haar. En wat ziet ze er prachtig uit!

40 jaar en afvallen

Wendy wilde graag afvallen voor haar 40 jaar en dat is haar gelukt. Heeft Wendy jou geïnspireerd om ook jouw kilo’s aan te pakken voor je 40ste? Twijfel dan niet en vraag gerust een afspraak bij In Shape Meerhoven. Deze afspraak is zonder verplichtingen, je zit nergens aan vast. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Wil je ook graag afvallen, maar ben je helemaal geen 40 jaar? Wij zijn er voor alle vrouwen, jong en oud, die graag gewicht willen verliezen.

Gratis intake gesprek

Afvalcoach Virginia en haar team van In Shape Afslankstudio Meerhoven staan voor je klaar. Maak gerust een afspraak voor een gratis  intake gesprek. Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Veldhoven, Eindhoven of Rosmalen.Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief