ervaringen

Afvallen gaat niet altijd makkelijk


Geplaatst op 14 augustus 2018 in categorie ervaringen

Elvira van Schaijik, 47 jaar. Elvira viel 18 kilo af met Slinc. maar haar strijd tegen de kilo’s verliep heel moeizaam. Elvira deelt haar verhaal om te laten zien dat afvallen niet altijd makkelijk gaat, maar dat niets onmogelijk is! Ze viel uiteindelijk 18kg af. En ondanks dat de strijd haar bloed, zweet en tranen heeft gekost, is ze zo blij waar ze nu staat.

“Ik ben super trots op wat ik heb bereikt, laat ik daar maar meteen mee beginnen. Mensen zeggen vaak dat iedereen kan lijnen, maar het gaat niet altijd zo makkelijk. Vandaar dat ik mijn verhaal met jullie wil delen. Want zoals Rachel al schreef op Facebook (zie Facebook post onderaan), mijn strijd tegen de kilo’s vroeg om bloed, zweet en tranen.

Ik ben in maart 2015 gestart, ik was helemaal klaar met mijzelf. Ik durf zelfs te zeggen dat ik gewoon kitste van mijzelf. Als je chips staat te eten onder het eten koken dan mag je je gerust schamen. Ik ben in gesprek gegaan met Rachel van In Shape en de knop ging om. Ik ging aan de slag met de Vacushaper en Slinc. Rachel vertelde mij dat ik met Slinc. ongeveer 1 kilo per week zou afvallen.

Maar die vlieger ging bij mij helaas niet op. Natuurlijk was ik erg teleurgesteld maar we kwamen erachter dat ik te weinig at. Ik ging een eetschema bijhouden en met wat aanpassingen ging ik weer met frisse moed vooruit. De kilo’s vlogen er niet af maar beetje bij beetje zagen we toch resultaat. Soms zakte de moed mij in de schoenen maar dan presteerde ik het toch om die week een kilo af te vallen.

elvira voor en na

In september 2016 moest ik door privé omstandigheden stoppen. Ik was toen ongeveer 10 kilo afgevallen. Ik was er nog zeker niet maar we hadden afgesproken dat het beter was om even te stoppen. Dat even werd helaas ruim een jaar. In dat jaar ben ik enorm gaan jojo-en in een mum van een tijd was ik 8 kilo afgevallen maar zeker niet op een gezonde manier. Het resultaat was dan ook dat het er dubbel en dwars weer aanzat toen ik de draad in januari 2018 weer oppakte. Eén geluk had ik, het scheelde niet veel met mijn gewicht in september 2016, dat was een schrale troost. Ik ging de uitdaging met mijzelf weer aan en was er helemaal klaar voor.

Ik wist ondertussen dat ik niet tot de doorsnee afvallers behoorde, maar dat had ik geaccepteerd. Want ik wilde zo graag afvallen en Slinc. is ook gewoon niet moeilijk om vol te houden. Met een mooi doel voor ogen en een dosis doorzettingsvermogen wilde ik op een gezonde manier de laatste kilo’s afvallen. Begin juli 2018 is mijn doel meer dan behaald. Ik ben zelfs meer afgevallen dan wat ik voor ogen had. En op 4 juli tikte ik de 2 aan oftewel 62.9 kg. En daar mag ik zeker trots op zijn!

Ik wil met mijn verhaal en ervaring iedereen laten zien dat het niet altijd makkelijk is maar zéker niet onmogelijk is. Met een dosis doorzettingsvermogen, geduld en een super begeleiding ben ik er gekomen. Het harde werken heeft mij beloond dat ik nu zo’n 18 kilo ben afgevallen. Ik voel mij super en ben heel blij met mijn figuur.”

Lieve groet van Elvira

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio in Blixembosch

Met Slinc. blijf je normaal eten en val je toch gemiddeld 1kg per week af. De combinatie van normaal eten en de snelheid van afvallen werkt enorm motiverend. Maar bij Elvira liep dat anders. Zij zat er bovenop met Slinc., ze deed alles volgens de regels, maar viel langzamer af dan gemiddeld. Natuurlijk is dat een teleurstelling, dat snap ik heel goed. Maar het mooiste wat je op zo’n moment kun doen, is accepteren. Roeien met de middelen die je wél hebt. Want dan kom je er uiteindelijk ook. En dat is precies wat ze gedaan heeft. Ik vind dat bewonderingswaardig. Ik heb daar echt respect voor. Niet bij bij de pakken neer gaat zitten bij een tegenslag, maar je tanden erin zetten en vechten. En moet je kijken wat het haar gebracht heeft! Ze ziet er fantastisch uit. En niet alleen de kilo’s. Haar zelfvertrouwen is omhoog en ze straalt weer. Dat is toch geweldig!

 

in shape blixembosch

in shape theeglas

 Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief