ervaringen

Ik heb geleerd hoe ik op gewicht kan blijven


Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie ervaringen

Yvonne Hendriks, 52 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik had niet alleen in mijn gewicht mijn toppunt bereikt, maar ik was ook écht klaar met altijd dat afvallen en weer aankomen. Ik was die eeuwige strijd zó beu. Dit zou mijn laatste poging worden. Ik ben dit traject aangegaan omdat In Shape Afslankstudio ook de mogelijkheid bood om te begeleiden in het op gewicht blijven. Dat diëten dat heb ik wel onder de knie, dat lukt me wel. Maar ik was zo klaar met altijd dat jojo-en. Als het me nú niet zou lukken om mijn gewicht te behouden, dan was dit ook echt de laatste keer. En dan zou ik mezelf accepteren met wat meer kilo’s. Dus het was voor mij echt nu of nooit.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik moest veel kilo’s afvallen en ik wilde snel resultaat. Dus de keuze voor maaltijdvervangers van Proslank was voor mij heel simpel. Ik wilde er gewoon geen jaar over doen om die kilo’s kwijt te raken. En je kunt het dieet heel makkelijk volhouden omdat het hele duidelijk richtlijnen heeft. Het is heel afgebakend met (maximaal) 5 maaltijdproducten op een dag en onbeperkt groente. That’s it. En daardoor was er ook geen verleiding. Als ik op een feestje was, was het gewoon een hele duidelijke ‘nee’. Ik mocht het gewoon niet. Met een gewoon dieet is het toch altijd meer verleidelijk om dan toch iets te pakken.

Hoe beviel Proslank?

Ik heb vaker proteïne diëten gevolgd, maar die waren heel beperkt in producten. Proslank biedt meer dan alleen maar een (vanille) shake. Het is heel gevarieerd en heeft veel verschillende producten. En het is gewoon echt lekker! Ik zat in de avond gewoon aan Proslank spaghetti, pizza of soep. En met de groente die je erbij mag, stond er echt een volwaardig avondmaaltijd voor mijn neus. Heerlijk! Het is een kostbaar programma, zeker, maar ook dat is de stok achter de deur geweest om het goed vol te houden! En eigenlijk, als je het gaat omrekenen per maaltijd, is het vergelijkbaar met de kosten die je kwijt bent voor je gewone boodschappen.

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik ben begonnen in de Powerfit, maar dat ging gewoon niet met mijn rugklachten. Gelukkig kon ik overstappen naar de Vacushaper, waardoor ik toch plaatselijk kon afvallen, maar mijn rug niet werd belast. En ik vind het fantastisch om te doen. In het begin helemaal niet hoor haha! Ik was he-le-maal geen sportliefhebber. Maar doordat ik zo was afgevallen voelde ik me zo fijn en fit. Het heeft me zo goed gedaan, dat ik ook plezier kreeg in bewegen. Ik doe bijvoorbeeld veel meer op de fiets nu. Heerlijk, lekker buiten en bewegen. Ik kan er écht van genieten. Het geeft me zo’n goed gevoel. Als het regent, baal ik gewoon dat ik niet op de fiets kan. En ja nu ga je lachen…. ik heb dus nu gewoon een regencape gekocht! Haha. Dus dan kan ik zelfs op de fiets als het regent!

Hoe vond je de begeleiding?

Ik vind het fijn dat de begeleiding bij In Shape Afslankstudio zo persoonlijk is. De massa van een sportschool heeft me nooit getrokken. Je bent ook vaak op jezelf aangewezen. Je doet maar wat en dan heb je ook nog eens geen resultaat. Hier bij In Shape zie ik elke week bekende gezichten. Ik voel me hier fijn. Het is ook gewoon gezellig. Ze maken een praatje met me en tegelijk is er ook de begeleiding van het wegen. En dan mag ik oók nog een halfuurtje sporten! Maar heel eerlijk, ik heb tijdens het dieet geen begeleiding nodig gehad. Ik ben heel gedisciplineerd, ik heb vaker gelijnd en ik had het afvallen ook zelf kunnen doen. Natuurlijk is het wel altijd fijn dat er iemand is om je even een opsteker te geven als je een slechter moment hebt. Ik was ook heel blij met de tips die ze me gaven toen ik op vakantie ging. De echte begeleiding voor mij is er geweest tijdens het op gewicht blijven! Daar ligt mijn strijd. En daar is Rachel echt mijn reddende engel geweest. In een moment van paniek en frustratie, was zij er op het juiste moment met de juiste woorden en met de juiste handvaten.

Wat is je mooiste compliment?

Ik had een speciaal evenement waar ik naartoe had geleefd. Alles viel samen op die dag. Ik had een mooie jurk gekocht. Eindelijk eens een keer jurk die ik heb uitgekozen omdat hij mooi was. Ooohh hoe ik voorheen toch winkels kon afrennen op zoek naar iets dat in ieder geval paste. De frustratie die je dan voelt omdat je niets kan vinden om dan uiteindelijk te kiezen voor een oma modelletje, omdat dat je enige keus is. Nee, deze jurk had ik zelf uitgekozen en ik voelde me er mooi in. En dan stappen je kinderen de kamer binnen en ik hoorde de complimenten om mijn oren vliegen: Mam, wat zie je er mooi uit, wat een plaatje ben je. Ik steeg echt op van trots en geluk!  

En nu?

Ik ben dit traject bij In Shape Afslankstudio aangegaan, omdat zij iets unieks aanbieden. Het houdt bij In Shape niet op bij je streefgewicht. Er zijn genoeg begeleiders in afvallen, maar hier leer ik ook echt om op gewicht te blijven. En daar zijn ze ook gewoon écht goed in! Dat mag best gezegd worden. Dat is ook de reden waarom ik dit interview geef. Ik wil mensen motiveren met mijn verhaal om ook die stap te maken. Want het zijn geen loze woorden! Ze maken echt waar wat ze zeggen. Ik, zo wanhopig als ik was met mijn eeuwige strijd, ik heb de rust gevonden. In Shape heeft mij geleerd om anders te gaan eten. Ik eet weer halfvolle en volle producten en ik geniet ervan! Ik schiet niet meer in de stress als ik een weekendje veel-te-veel heb gegeten. Ik zou vroeger uit paniek weer gaan corrigeren door weinig te eten, ik weet nu dat dat niet de manier is. Ik ben in 2015 voor de Kerst begonnen en ik weet nog dat Rachel zei: wij gaan je leren hoe je gewoon oliebollen kunt eten met oud en nieuw en ook nog een op nieuwjaarsdag als je dat wilt. Ik kon het gewoon niet geloven!! En nu een jaar later, heb ik mijn eerste Kerst gehad. Ik heb ervan genoten én ik ben op gewicht gebleven!

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio in Blixembosch

Ik ben zo dankbaar dat Yvonne bij ons is binnengestapt. Zij was op het punt dat ze het zou opgeven. Zij dacht dat er geen hoop meer was in haar eeuwige strijd. Dat eeuwige jojo-en. Want op gewicht blijven… wie heeft ons dat ooit geleerd? Er zijn 1001 diëten, maar hoe ziet een basis eetprogramma eruit als je niet meer wilt afvallen, maar het gewicht gewoon wilt behouden? Yvonne is hier natuurlijk geen uitzondering in. Heel veel vrouwen kampen met dit struikelblok! Wat niet iedereen weet, is dat ik zelf deze strijd ook heb gehad. Ik ben in 2006 15kg afgevallen. En net als Yvonne was ik ook helemaal de weg kwijt als het om eten ging. En nu, heb ik rust in eten. En die bevrijding, dat gun ik elke vrouw! En Yvonne voelt nu dezelfde drang als ik: dit moet ik delen! Daarom heeft zij ingestemd met dit interview, om andere vrouwen te inspireren. Ik heb met Yvonne weer 1 vrouw kunnen helpen. Zij heeft nu de rest van haar leven om te geniéten van eten. In plaats van het als frustratie te voelen. En dan kan ik geen mooier compliment krijgen, als Yvonne mij haar reddende engel noemt. Want dan stijg ík op van trots en geluk!  Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief