ervaringen

Ik heb geleerd hoe ik op gewicht kan blijven


Geplaatst op 01 januari 2018 in categorie ervaringen

Yvonne Hendriks, 52 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik had niet alleen in mijn gewicht mijn toppunt bereikt, maar ik was ook écht klaar met altijd dat afvallen en weer aankomen. Ik was die eeuwige strijd zó beu. Dit zou mijn laatste poging worden. Ik ben dit traject aangegaan omdat In Shape Afslankstudio ook de mogelijkheid bood om te begeleiden in het op gewicht blijven. Dat diëten dat heb ik wel onder de knie, dat lukt me wel. Maar ik was zo klaar met altijd dat jojo-en. Als het me nú niet zou lukken om mijn gewicht te behouden, dan was dit ook echt de laatste keer. En dan zou ik mezelf accepteren met wat meer kilo’s. Dus het was voor mij echt nu of nooit.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik moest veel kilo’s afvallen en ik wilde snel resultaat. Dus de keuze voor maaltijdvervangers van Proslank was voor mij heel simpel. Ik wilde er gewoon geen jaar over doen om die kilo’s kwijt te raken. En je kunt het dieet heel makkelijk volhouden omdat het hele duidelijk richtlijnen heeft. Het is heel afgebakend met (maximaal) 5 maaltijdproducten op een dag en onbeperkt groente. That’s it. En daardoor was er ook geen verleiding. Als ik op een feestje was, was het gewoon een hele duidelijke ‘nee’. Ik mocht het gewoon niet. Met een gewoon dieet is het toch altijd meer verleidelijk om dan toch iets te pakken.

Hoe beviel Proslank?

Ik heb vaker proteïne diëten gevolgd, maar die waren heel beperkt in producten. Proslank biedt meer dan alleen maar een (vanille) shake. Het is heel gevarieerd en heeft veel verschillende producten. En het is gewoon echt lekker! Ik zat in de avond gewoon aan Proslank spaghetti, pizza of soep. En met de groente die je erbij mag, stond er echt een volwaardig avondmaaltijd voor mijn neus. Heerlijk! Het is een kostbaar programma, zeker, maar ook dat is de stok achter de deur geweest om het goed vol te houden! En eigenlijk, als je het gaat omrekenen per maaltijd, is het vergelijkbaar met de kosten die je kwijt bent voor je gewone boodschappen.

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik ben begonnen in de Powerfit, maar dat ging gewoon niet met mijn rugklachten. Gelukkig kon ik overstappen naar de Vacushaper, waardoor ik toch plaatselijk kon afvallen, maar mijn rug niet werd belast. En ik vind het fantastisch om te doen. In het begin helemaal niet hoor haha! Ik was he-le-maal geen sportliefhebber. Maar doordat ik zo was afgevallen voelde ik me zo fijn en fit. Het heeft me zo goed gedaan, dat ik ook plezier kreeg in bewegen. Ik doe bijvoorbeeld veel meer op de fiets nu. Heerlijk, lekker buiten en bewegen. Ik kan er écht van genieten. Het geeft me zo’n goed gevoel. Als het regent, baal ik gewoon dat ik niet op de fiets kan. En ja nu ga je lachen…. ik heb dus nu gewoon een regencape gekocht! Haha. Dus dan kan ik zelfs op de fiets als het regent!

Hoe vond je de begeleiding?

Ik vind het fijn dat de begeleiding bij In Shape Afslankstudio zo persoonlijk is. De massa van een sportschool heeft me nooit getrokken. Je bent ook vaak op jezelf aangewezen. Je doet maar wat en dan heb je ook nog eens geen resultaat. Hier bij In Shape zie ik elke week bekende gezichten. Ik voel me hier fijn. Het is ook gewoon gezellig. Ze maken een praatje met me en tegelijk is er ook de begeleiding van het wegen. En dan mag ik oók nog een halfuurtje sporten! Maar heel eerlijk, ik heb tijdens het dieet geen begeleiding nodig gehad. Ik ben heel gedisciplineerd, ik heb vaker gelijnd en ik had het afvallen ook zelf kunnen doen. Natuurlijk is het wel altijd fijn dat er iemand is om je even een opsteker te geven als je een slechter moment hebt. Ik was ook heel blij met de tips die ze me gaven toen ik op vakantie ging. De echte begeleiding voor mij is er geweest tijdens het op gewicht blijven! Daar ligt mijn strijd. En daar is Rachel echt mijn reddende engel geweest. In een moment van paniek en frustratie, was zij er op het juiste moment met de juiste woorden en met de juiste handvaten.

Wat is je mooiste compliment?

Ik had een speciaal evenement waar ik naartoe had geleefd. Alles viel samen op die dag. Ik had een mooie jurk gekocht. Eindelijk eens een keer jurk die ik heb uitgekozen omdat hij mooi was. Ooohh hoe ik voorheen toch winkels kon afrennen op zoek naar iets dat in ieder geval paste. De frustratie die je dan voelt omdat je niets kan vinden om dan uiteindelijk te kiezen voor een oma modelletje, omdat dat je enige keus is. Nee, deze jurk had ik zelf uitgekozen en ik voelde me er mooi in. En dan stappen je kinderen de kamer binnen en ik hoorde de complimenten om mijn oren vliegen: Mam, wat zie je er mooi uit, wat een plaatje ben je. Ik steeg echt op van trots en geluk!  

En nu?

Ik ben dit traject bij In Shape Afslankstudio aangegaan, omdat zij iets unieks aanbieden. Het houdt bij In Shape niet op bij je streefgewicht. Er zijn genoeg begeleiders in afvallen, maar hier leer ik ook echt om op gewicht te blijven. En daar zijn ze ook gewoon écht goed in! Dat mag best gezegd worden. Dat is ook de reden waarom ik dit interview geef. Ik wil mensen motiveren met mijn verhaal om ook die stap te maken. Want het zijn geen loze woorden! Ze maken echt waar wat ze zeggen. Ik, zo wanhopig als ik was met mijn eeuwige strijd, ik heb de rust gevonden. In Shape heeft mij geleerd om anders te gaan eten. Ik eet weer halfvolle en volle producten en ik geniet ervan! Ik schiet niet meer in de stress als ik een weekendje veel-te-veel heb gegeten. Ik zou vroeger uit paniek weer gaan corrigeren door weinig te eten, ik weet nu dat dat niet de manier is. Ik ben in 2015 voor de Kerst begonnen en ik weet nog dat Rachel zei: wij gaan je leren hoe je gewoon oliebollen kunt eten met oud en nieuw en ook nog een op nieuwjaarsdag als je dat wilt. Ik kon het gewoon niet geloven!! En nu een jaar later, heb ik mijn eerste Kerst gehad. Ik heb ervan genoten én ik ben op gewicht gebleven!

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio in Blixembosch

Ik ben zo dankbaar dat Yvonne bij ons is binnengestapt. Zij was op het punt dat ze het zou opgeven. Zij dacht dat er geen hoop meer was in haar eeuwige strijd. Dat eeuwige jojo-en. Want op gewicht blijven… wie heeft ons dat ooit geleerd? Er zijn 1001 diëten, maar hoe ziet een basis eetprogramma eruit als je niet meer wilt afvallen, maar het gewicht gewoon wilt behouden? Yvonne is hier natuurlijk geen uitzondering in. Heel veel vrouwen kampen met dit struikelblok! Wat niet iedereen weet, is dat ik zelf deze strijd ook heb gehad. Ik ben in 2006 15kg afgevallen. En net als Yvonne was ik ook helemaal de weg kwijt als het om eten ging. En nu, heb ik rust in eten. En die bevrijding, dat gun ik elke vrouw! En Yvonne voelt nu dezelfde drang als ik: dit moet ik delen! Daarom heeft zij ingestemd met dit interview, om andere vrouwen te inspireren. Ik heb met Yvonne weer 1 vrouw kunnen helpen. Zij heeft nu de rest van haar leven om te geniéten van eten. In plaats van het als frustratie te voelen. En dan kan ik geen mooier compliment krijgen, als Yvonne mij haar reddende engel noemt. Want dan stijg ík op van trots en geluk!  



Reageer op dit bericht

Lees ook

Voor en na foto Kim

Geplaatst op 23 november 2021 in categorie ervaringen

Kim is goed op weg met -14kg

Kim Jentzema – Zaan, 40 jaar

Kim startte begin augustus dit jaar bij In Shape Blixembosch in Eindhoven. In 3 maanden viel ze 14 kilo af met Slinc. in combinatie met de Powerfit warmtecabine. “Ik vind de duidelijkheid van Slinc. super fijn! Dat werkt voor mij heel goed. Het snelle resultaat werkt ontzettend motiverend. Ik ben sportief, dus de oefeningen in de Powerfit vind ik heel leuk om te doen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, dus ik hou nog even vol tot mijn einddoel.”

Wij als team van In Shape Blixembosch zijn nu al zo super trots op jou Kim!

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen.

Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Voor en na foto

Geplaatst op 11 oktober 2021 in categorie ervaringen

Voor en na foto: Monique viel 18 kilo af

Monique startte in september 2020 en had in januari 2021 haar streefgewicht met het combinatie programma van voedingsprogramma Slinc., sporten in de Vacushaper en de de begeleiding van afslank- en voedingscoaches van In Shape Afslankstudio Rosmalen. Monique: “In Shape Afslankstudio sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. Ik volgde dieet na dieet, daar wilde ik vanaf. Ik ben niet alleen 18 kilo afgevallen, maar ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven.”

Monique Delfgou, 48 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Mijn kledingkeuze was op een gegeven moment alleen nog maar gebaseerd op: ‘Wat past en waar zie je mijn dikke buik en benen het minst in?’ Met als gevolg dat ik steeds vaker donkere kleding kocht. Uiteindelijk moest ik ook kijken naar een maat groter. Dat was het punt waarop ik dacht: dit wil ik niet. Ik wil alles kunnen dragen wat ik leuk vind, niet wat past bij mijn gewicht.

Daarnaast leek het me beter voor mijn gezondheid omdat ik vooral dik was rond mijn buik. En het dikkere lichaam paste totaal niet bij mij.

Hoe kwam je bij In Shape Afslankstudio terecht?

Ik heb aanleg om dik te worden en ben altijd al bezig met gezond eten en voldoende bewegen. Diverse keren heb ik een dieet gevolgd. Zeker ook met succes, maar na het dieet kwam ik toch weer aan omdat ik niet wist hoe ik gezond moest eten.

In Shape Afslankstudio kwam ik op Facebook tegen. Ik heb de website bekeken en het sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. En dat zonder het idee te hebben altijd op dieet te zijn. Het leek me ook eens goed om niet op eigen houtje zomaar een dieet te proberen maar deze keer juist met goede begeleiding. Dat vond ik bij In Shape Afslankstudio Rosmalen.

Afvallen voor en na foto

Voor foto – Monique in juni 2020

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd omdat ik geen dieet wilde met maaltijdvervangers maar met normaal eten. Zodat het makkelijk is om vol te houden en je het door kunt voeren in je dagelijkse leven, ook nadat je klaar bent met afvallen. Dus leren om op de juiste manier te eten.

Hoe beviel Slinc.?

Heel erg goed. Totaal geen hongergevoel, duidelijke uitleg, vrij makkelijke en heerlijke recepten en alles in de supermarkt te koop. En geen calorieën tellen met Slinc. Dat geeft een gevoel van rust.

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn probleemzones buik en billen/bovenbenen zijn en de Vacushaper ervoor zorgt dat je precies op die plaatsen afvalt. En dat is ook precies wat het gedaan heeft; ik viel echt op mijn probleemzones af.

Het is 2 keer een half uurtje per week. Omdat het maar zo kort is, kostte het mij geen enkele moeite om ’s avonds 2 x in de week te gaan sporten bij In Shape. Daarbij komt nog dat er een gezellige ontspannen sfeer hangt in de afslankstudio.

Hoe vond je de begeleiding?

Heel erg goed. Ik begon in september 2020. In januari 2021 had ik mijn streefgewicht bereikt (18 kg afgevallen) en ging ik over naar fase 2. Helaas moest In Shape in december dicht vanwege corona. Dus toen kon ik niet sporten.

Door heel veel mailcontact met afslankcoach Marijke ben ik aan fase 2 begonnen en heb ik veel tips maar ook ondersteuning gehad. Dat heeft me er echt doorheen gesleept. Ik had echt wel hulp nodig bij het afbouwen van de voedingssupplementen en daardoor voldoende maar ook gezond eten. En het durven eten. Ook de tips voor als je niet thuis bent (op vakantie of onderweg voor werk) waren zeer waardevol.

Wat is je mooiste compliment?

Toen ik een nieuwe bikini ging kopen en de verkoopster zei: ik had deze nog bij niemand aan gezien maar jij zo zou ons model kunnen zijn!

Voor en na foto's afvallen

Na foto – Monique in augustus 2021

En nu verder?

Ik heb het hele traject gevolgd van Fase 1, 2 en 3 van Slinc. omdat ik af wil van ‘dieet na dieet volgen’. Mijn doelstelling was vooral om op mijn streefgewicht te blijven. Ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven. Door de juiste producten te eten en wat ongezonder eten in de hand te houden. Het is zeker niet makkelijk om op gewicht te blijven (afvallen is makkelijker) maar door alles wat ik geleerd heb bij In Shape lukt het mij!

Marijke Kokke, afslank- en voedingscoach In Shape Rosmalen

Vrouwen weer lekker in hun vel laten zitten door middel van voeding, beweging en onder persoonlijk begeleiding, dat is waarom ik In Shape Rosmalen ben begonnen en ik ben echt super blij dat wij als team Monique daarbij hebben mogen helpen.

De voor en na foto en het verhaal van Monique geeft aan wat haar doel was en is. Ze heeft het Slinc. dieet volgens het boekje gevolgd en zag er ook echt de lol van in om creatief met haar eetmomenten om te gaan. Het afvallen ging dan ook voorspoedig en uitgerekend het moment dat ze haar streefgewicht bereikt had, lekker in haar vel zat en dit heel graag wilde behouden, moest de studio in verband met Corona dicht.

Omdat wij het belangrijk vinden om in contact te blijven met onze klanten, ook tijdens de lockdown, hebben wij regelmatig gemaild en gebeld met Monique. Fase 2 en 3 heeft ze zonder de Vacushaper doorlopen, maar is wel zelf in beweging gebleven.

Voor en na foto

Voor en na foto – Monique juni 2020 / augustus 2021

Begeleiding tijdens Fase 2 en 3 van Slinc.

Monique mailde regelmatig haar weekschema’s door met wat ze door de dag heen at en dat in combinatie van tussentijds wegen, konden we monitoren hoe het ging. Ging dat allemaal in 1x goed? Nee, en daar is fase 2 ideaal voor. Proberen, bijsturen, adviezen geven en aan het einde van de rit weten waar je grenzen liggen. Weten welke keuzes je het beste voor jezelf kunt maken om zo langdurig op gewicht te blijven.

Monique is een jaar bij ons geweest en heeft binnenkort haar laatste les. Monique is nu ruim een half jaar op gewicht. Ze heeft tijdens haar vakantie genoten en zich daarna weer weten te herpakken. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Monique dit vol gaat houden. Ze gaat nu zelf lekker verder met sporten en haar gezonde levensstijl met echt wel de nodige geniet momentjes 🙂

Ervaring afvallen Slinc.

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie ervaringen

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief