ervaringen

Ik viel 21kg af met Slinc. nog voor mijn 50ste: het kan écht!


Geplaatst op 10 september 2019 in categorie ervaringen

Lisette Andrieu, 50 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Het is voor mij alweer 3 jaar geleden dat ik de stap maakte naar In Shape in Meerhoven. Virginia was toen nog maar net geopend toen ik me in maart bij haar aanmeldde. Ik woog toen 81kg en dat is bij een lengte van 1,60 echt te veel. Ik was op een punt dat niks aan kleding meer leuk stond. Een nieuwe broek kopen was voor mij echt iets waar ik enorm tegenop zag. Ik heb in het verleden vaker gelijnd, dus ik ken het gevoel van slanker zijn. Hoe fijn ik me dan voel. Ik dacht: wat heb ik te verliezen? Dus ik maakte een afspraak voor een gratis intake.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd. Dat ik met Slinc. normaal kon blijven eten, sprak me meteen aan. Dus voor mij was die keuze heel makkelijk. En dat is me heel erg bevallen. Normaal eten, geen honger en regelmaat over de dag. Slinc. geeft ook heel duidelijk aan wat je wel en niet mag eten. Heel makkelijk. Ik heb die kaders ook echt nodig, dat werkt heel goed voor mij.

Hoe beviel Slinc.?

Ondanks dat ik het programma zelf heel fijn vond om te volgen, viel ik wel langzamer af dan gemiddeld. In plaats van 1kg per week, ging het bij met gemiddeld een halve kilo per week. Ieder ander zou daar misschien van balen en het opgeven. Maar als ik ergens voor ga, bijt ik me erin vast. Er was wel een dalende lijn, misschien wat langzamer, maar ik viel wel af. Het was blijkbaar iets dat op dat moment voor mijn lichaam het maximale was. Ik heb dat geaccepteerd, het is zo. Ik heb als boost tussendoor wel 2 x Clean 9 van Forever gedaan. Maar ook al duurde het langer, ik zag wel resultaat en dat werkt heel motiverend.

Hoe vond je de begeleiding?

De begeleiding was voor mij echt een noodzaak, een stok achter de deur. Elke week wegen en het weegresultaat doorspreken. En zo fijn dat Virginia uit ervaring praat, iemand die echt snapt wat je doormaakt. Ze kan daardoor heel goed meedenken en sturen. En ze praat ook heel open over haar eigen ups-and-downs. We hebben na de feestdagen ook zo gelachen haha wat we allemaal wel niet naar binnen hadden gestouwd. Het is heel fijn dat er zoveel herkenning is. Maar ook dat de weegschaal bij Virginia zoveel meer informatie geeft dan alleen maar een gewicht. Kon ik soms teleurgesteld zijn met een thuisweging kon Virginia me heel duidelijk aangeven dat ik op dat moment vocht vasthield bijvoorbeeld. Geeft je dan toch even een ander gevoel bij hetzelfde gewicht.

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik heb de Powerfit gedaan, de warmtecabine. Ik vind het een heerlijke manier van sport en door de warmte heb je helemaal geen spierpijn. Heerlijk die warmte nu ook met dit koude weer. En ik ben nu 50 jaar en 21kg afgevallen, maar ik ben gewoon strak! Mijn lichaam is na al die kilo’s echt strak gebleven. Maar het is niet alleen sporten; ik vind het een beleving om elke vrijdag naar In Shape te gaan. Ik zie dan altijd dezelfde vrouwen en ik moet ook toegeven: het is soms wel een kakelbende bij elkaar haha. Nee hoor, het is gezellig, maar het is ook heel fijn dat er zoveel herkenbaarheid is bij andere vrouwen. We struggelen allemaal met hetzelfde en dat is heel fijn om dat te kunnen delen met elkaar.

En hoe ging het na die 21kg?

Nadat ik 21kg was afgevallen, heb ik Fase 1 Afslanken van Slinc. vervolgd met Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans. Ik ben in de afgelopen 2 jaar dus vooral bezig geweest met het stabiliseren van mijn behaalde gewicht. En dat ging niet altijd van een leien dakje. Maar ik ben die periode heel realistisch ingegaan. Ik heb nooit de illusie gehad dat op gewicht blijven vanzelf zou gaan. Ik zie het als een leerproces met vallen en opstaan. Zo ben ik in augustus toch weer even gaan Slinc.en Ik was langzaamaan weer 7kg aangekomen. Maar weet je, ik zie dat niet als falen, maar juist iets waar ik van kan leren. Kijk naar de feestdagen en de extra Kerstkilo’s. Ik schiet daar niet meer van in paniek, want ik heb het vertrouwen in mezelf dat ik weet hoe ik die kan corrigeren.

lisette viel 21kg af met Slinc.

En nu?

Mijn volgende streven is het loslaten van In Shape. Dat vind ik wel heel eng hoor haha. Nog wel angstiger dan op gewicht blijven. Wekelijks wegen, een stok achter de deur, een peptalk. Dat heb ik dan niet meer. Maar ik zie het voor mezelf als een laatste stap. Ik heb nu alle kennis, dus ik moet het ook zelf kunnen. En ik heb het vertrouwen, dat is het belangrijkste.

Wil je nog iets zeggen?

Ik heb dit hele proces nodig gehad om bij te dragen aan mijn vertrouwen in mezelf en om mijn lichaam goed te leren kennen. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu op een punt ben, dat ik niet in paniek schiet. En dat gun ik elke vrouw. Vandaar dat ik ook meewerk aan dit interview. Ik hoop dat ik er vrouwen mee kan motiveren dat het echt kan! Je hoeft niet te accepteren dat je voller bent, omdat je al bijna 50 ben. Of welke leeftijd dan ook. Je kunt zijn wie je wil zijn. Dat ervaar ik nu zelf ook en als ik nu in de spiegel kijk zie ik een zelfverzekerde mooie vrouw. Dat is toch geweldig als je dat kunt zeggen over jezelf?

Virginia van der Made, eigenaresse In Shape Afslankstudio Meerhoven

Lisette was een van mijn eerste klanten 3 jaar geleden. Ik was nog maar net geopend in januari toen zij in maart bij mij op gesprek kwam. Dus voor mij heel bijzonder dat ik al meteen iemand trof die het traject is ingegaan om te leren. Lisette had al veel ervaring in afvallen, ze had hiervoor al veel pogingen ondernomen. Ze besefte zelf ook dat ze een levensstijl van 45 jaar niet zomaar in een paar weken tijd kon omgooien. Het is niet enkel op te lossen door een dieet te volgen. Soms verloor ze zichzelf, maar pakte ze ook de draad weer op. Ups-and-downs, daar leer je van. En zij ziet herkenning in mij, maar ik herken mezelf juist ook heel erg in haar. Dus zij heeft mij persoonlijk ook heel veel gebracht. Lisette heeft nu na een Slinc. periode weer opnieuw haar gewicht bereikt van 60kg. We gaan zelfs misschien de 5 nog zien ;-)) Maar hoe dan ook.. ik ga Lisette met een gerust hart loslaten. Zij vindt het nog erg spannend, maar ze is krachtiger dan ooit en ik geloof in haar. Zij kan dit. 

10 september 2019

Deze week was het na 3,5 jaar de laatste les van Lisette bij In Shape in Meerhoven. Ze is nog steeds op gewicht en voelt zich klaar om In Shape los te laten en het zelf te doen. En daar hebben wij alle vertrouwen in!

Ervaring Slinc LisetteReageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief