ervaringen

Mijn doelstelling was niet alleen afvallen maar ‘a way of life’


Voor en na foto

Geplaatst op 11 oktober 2021 in categorie ervaringen

Voor en na foto: Monique viel 18 kilo af

Monique startte in september 2020 en had in januari 2021 haar streefgewicht met het combinatie programma van voedingsprogramma Slinc., sporten in de Vacushaper en de de begeleiding van afslank- en voedingscoaches van In Shape Afslankstudio Rosmalen. Monique: “In Shape Afslankstudio sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. Ik volgde dieet na dieet, daar wilde ik vanaf. Ik ben niet alleen 18 kilo afgevallen, maar ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven.”

Monique Delfgou, 48 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Mijn kledingkeuze was op een gegeven moment alleen nog maar gebaseerd op: ‘Wat past en waar zie je mijn dikke buik en benen het minst in?’ Met als gevolg dat ik steeds vaker donkere kleding kocht. Uiteindelijk moest ik ook kijken naar een maat groter. Dat was het punt waarop ik dacht: dit wil ik niet. Ik wil alles kunnen dragen wat ik leuk vind, niet wat past bij mijn gewicht.

Daarnaast leek het me beter voor mijn gezondheid omdat ik vooral dik was rond mijn buik. En het dikkere lichaam paste totaal niet bij mij.

Hoe kwam je bij In Shape Afslankstudio terecht?

Ik heb aanleg om dik te worden en ben altijd al bezig met gezond eten en voldoende bewegen. Diverse keren heb ik een dieet gevolgd. Zeker ook met succes, maar na het dieet kwam ik toch weer aan omdat ik niet wist hoe ik gezond moest eten.

In Shape Afslankstudio kwam ik op Facebook tegen. Ik heb de website bekeken en het sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. En dat zonder het idee te hebben altijd op dieet te zijn. Het leek me ook eens goed om niet op eigen houtje zomaar een dieet te proberen maar deze keer juist met goede begeleiding. Dat vond ik bij In Shape Afslankstudio Rosmalen.

Afvallen voor en na foto

Voor foto – Monique in juni 2020

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd omdat ik geen dieet wilde met maaltijdvervangers maar met normaal eten. Zodat het makkelijk is om vol te houden en je het door kunt voeren in je dagelijkse leven, ook nadat je klaar bent met afvallen. Dus leren om op de juiste manier te eten.

Hoe beviel Slinc.?

Heel erg goed. Totaal geen hongergevoel, duidelijke uitleg, vrij makkelijke en heerlijke recepten en alles in de supermarkt te koop. En geen calorieën tellen met Slinc. Dat geeft een gevoel van rust.

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn probleemzones buik en billen/bovenbenen zijn en de Vacushaper ervoor zorgt dat je precies op die plaatsen afvalt. En dat is ook precies wat het gedaan heeft; ik viel echt op mijn probleemzones af.

Het is 2 keer een half uurtje per week. Omdat het maar zo kort is, kostte het mij geen enkele moeite om ’s avonds 2 x in de week te gaan sporten bij In Shape. Daarbij komt nog dat er een gezellige ontspannen sfeer hangt in de afslankstudio.

Hoe vond je de begeleiding?

Heel erg goed. Ik begon in september 2020. In januari 2021 had ik mijn streefgewicht bereikt (18 kg afgevallen) en ging ik over naar fase 2. Helaas moest In Shape in december dicht vanwege corona. Dus toen kon ik niet sporten.

Door heel veel mailcontact met afslankcoach Marijke ben ik aan fase 2 begonnen en heb ik veel tips maar ook ondersteuning gehad. Dat heeft me er echt doorheen gesleept. Ik had echt wel hulp nodig bij het afbouwen van de voedingssupplementen en daardoor voldoende maar ook gezond eten. En het durven eten. Ook de tips voor als je niet thuis bent (op vakantie of onderweg voor werk) waren zeer waardevol.

Wat is je mooiste compliment?

Toen ik een nieuwe bikini ging kopen en de verkoopster zei: ik had deze nog bij niemand aan gezien maar jij zo zou ons model kunnen zijn!

Voor en na foto's afvallen

Na foto – Monique in augustus 2021

En nu verder?

Ik heb het hele traject gevolgd van Fase 1, 2 en 3 van Slinc. omdat ik af wil van ‘dieet na dieet volgen’. Mijn doelstelling was vooral om op mijn streefgewicht te blijven. Ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven. Door de juiste producten te eten en wat ongezonder eten in de hand te houden. Het is zeker niet makkelijk om op gewicht te blijven (afvallen is makkelijker) maar door alles wat ik geleerd heb bij In Shape lukt het mij!

Marijke Kokke, afslank- en voedingscoach In Shape Rosmalen

Vrouwen weer lekker in hun vel laten zitten door middel van voeding, beweging en onder persoonlijk begeleiding, dat is waarom ik In Shape Rosmalen ben begonnen en ik ben echt super blij dat wij als team Monique daarbij hebben mogen helpen.

De voor en na foto en het verhaal van Monique geeft aan wat haar doel was en is. Ze heeft het Slinc. dieet volgens het boekje gevolgd en zag er ook echt de lol van in om creatief met haar eetmomenten om te gaan. Het afvallen ging dan ook voorspoedig en uitgerekend het moment dat ze haar streefgewicht bereikt had, lekker in haar vel zat en dit heel graag wilde behouden, moest de studio in verband met Corona dicht.

Omdat wij het belangrijk vinden om in contact te blijven met onze klanten, ook tijdens de lockdown, hebben wij regelmatig gemaild en gebeld met Monique. Fase 2 en 3 heeft ze zonder de Vacushaper doorlopen, maar is wel zelf in beweging gebleven.

Voor en na foto

Voor en na foto – Monique juni 2020 / augustus 2021

Begeleiding tijdens Fase 2 en 3 van Slinc.

Monique mailde regelmatig haar weekschema’s door met wat ze door de dag heen at en dat in combinatie van tussentijds wegen, konden we monitoren hoe het ging. Ging dat allemaal in 1x goed? Nee, en daar is fase 2 ideaal voor. Proberen, bijsturen, adviezen geven en aan het einde van de rit weten waar je grenzen liggen. Weten welke keuzes je het beste voor jezelf kunt maken om zo langdurig op gewicht te blijven.

Monique is een jaar bij ons geweest en heeft binnenkort haar laatste les. Monique is nu ruim een half jaar op gewicht. Ze heeft tijdens haar vakantie genoten en zich daarna weer weten te herpakken. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Monique dit vol gaat houden. Ze gaat nu zelf lekker verder met sporten en haar gezonde levensstijl met echt wel de nodige geniet momentjes 🙂



Reageer op dit bericht

Lees ook

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

20 kilo afgevallen voor en na

Geplaatst op 23 januari 2024 in categorie ervaringen

Goede voornemens afvallen

Geplaatst op 09 januari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief