ervaringen

Mijn laatste zwangersschapskilo’s


Geplaatst op 16 oktober 2015 in categorie ervaringen

Karen Schmitz, 43 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik wilde van mijn zwangerschapskilo’s af. Ik was zelf al een heel eind gekomen door niet meer te snoepen, maar die laatste 3 tot 4kg die wilde er maar niet af. Wat ik ook probeerde. Ik heb kilometers gewandeld achter de kinderwagen, maar het hielp niet. En net die laatste kilo’s zaten ook alleen maar op mijn benen. Ik was het niet gewend die vollere benen, ik ben altijd slank geweest. Ik wilde weer terug naar mijn oude figuur. Ik had van dichtbij al een aantal positieve resultaten gezien van het programma van In Shape Afslankstudio, dus ik hoopte dat ze mij ook konden helpen.

 

Welk dieetprogramma heb je gevolgd?

Juist omdat ik een enorme zoetekauw ben, adviseerde voedingscoach Rachel Hulshof mij om Slinc. te volgen. Door dit programma zou mijn bloedsuikerspiegel meer stabiel blijven en zou ik geen trek meer in zoetigheid hebben. Ik kon het bijna niet geloven, want ik ben echt een enorme snoepkont. Zou dit echt werken?

 

Hoe beviel Slinc.?

Ja fantastisch! Het deed echt wat het beloofde. Doordat Slinc. ondersteund wordt met voedingssupplementen heb ik totaal geen honger gehad. Echt niks, nadda, noppes! Ik stond er zelf ook echt versteld van. De Slinc. Shaper neem je als aanvulling in. Dit zijn aminozuren (bouwstenen van eiwitten) en die onderdrukken je hongergevoel. En ik kan het weten, want ik heb voordat ik naar In Shape ben gegaan, het eetschema van Slinc. gevolgd zonder de supplementen. Ik weet nu van Rachel dat dat onverantwoord is, omdat je dan spiermassa verliest. Maar ik hield het ook gewoon niet vol, want ik had te veel honger. En nu met de supplementen dus helemaal niet. En ik viel hierdoor ook alleen maar af in mijn vetmassa.

 

Voor welk bewegingsprogramma heb je gekozen?

Ik stoorde me echt vooral aan mijn heupen, billen en benen. Ik ben niet heel dik, helemaal niet zelf, veel vrouwen vinden mij slank. Maar als je mijn lichaam had beoordeeld op basis van mijn benen, zou je mij een heel ander gewicht geven. Ik heb een hele smalle taille en smalle polsen. Mijn benen waren gewoon niet in verhouding met de rest. En het ging niet om heel veel kilo’s, helemaal niet. Maar krijg het er maar eens af, alleen daar op die benen!

Ik had van tevoren mezelf al goed verdiept in wat mijn mogelijkheden waren. Daaruit bleek dat de Vacushaper voor mij het beste was. En Rachel bevestigde dat ook tijdens het intake gesprek. De stimulatie van doorbloeding in het onderlichaam heeft er echt voor gezorgd dat ik vet op mijn benen, billen en heupen ben afgevallen. En mijn cellulitis is ook enorm verminderd! 

 

Hoe vond je de begeleiding?

De weegmomenten waren voor mij echt een stok achter de deur. Dus dat heeft mij enorm geholpen. Ze denken ook allemaal met je mee. Maar heel eerlijk, ik vind het er vooral ook heel gezellig haha! Ik vind dat gewoon fijn, dat ik me helemaal op me gemak voel. Die meiden van In Shape zijn allemaal zo spontaan. Het voelt voor mij net alsof ik ze al 10 jaar ken!

 

Wat is je mooiste compliment?

“Wat ben je toch slank op je benen!” Ja dat is toch het enige wat je wil horen als vrouw! Nou ja, ik dan in ieder geval haha.

En nu? Ik sta er versteld van dat ik met dit gewicht, dit aan resultaat op mijn benen heb. Als ik dit zelf had moeten doen, dan had ik in gewicht zoveel meer moeten afvallen om het resultaat op mijn benen te halen. Ik heb eigenlijk nu de benen van 3kg lichter. En dat wil ik natuurlijk wel zo houden! Maar Rachel heeft mij verzekerd dat het resultaat zo blijft als ik mijn gewicht weet vast te houden. Wat voor mij niet moeilijk is. Ik heb nooit een probleem gehad met op gewicht blijven. Maar of ik nu in de sportschool ga trainen of naar In Shape Afslankstudio ga; ik voel me hier op me gemak, mijn gewicht wordt in de gaten gehouden, ik train nog 1x per week in de Vacushaper én ik vind het hier reuze gezellig. Dan is mijn keuze snel gemaakt.

 

En nu? 

Ik sta er versteld van dat ik met dit gewicht, dit aan resultaat op mijn benen heb. Als ik dit zelf had moeten doen, dan had ik in gewicht zoveel meer moeten afvallen om het resultaat op mijn benen te halen. Ik heb eigenlijk nu de benen van 3kg lichter. En dat wil ik natuurlijk wel zo houden! Maar Rachel heeft mij verzekerd dat het resultaat zo blijft als ik mijn gewicht weet vast te houden. Wat voor mij niet moeilijk is. Ik heb nooit een probleem gehad met op gewicht blijven. Maar of ik nu in de sportschool ga trainen of naar In Shape Afslankstudio ga; ik voel me hier op me gemak, mijn gewicht wordt in de gaten gehouden, ik train nog 1x per week in de Vacushaper én ik vind het hier reuze gezellig. Dan is mijn keuze snel gemaakt.

 

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Veel vrouwen hebben een drempelvrees om bij ons binnen te stappen omdat ze al slank zijn en ‘maar een paar kilo’ kwijt willen. Maar wij hebben een heel breed publiek. Van de kleinste kilo’s afvallen tot wel 65kg ooit. Wij laten iedereen in hun waarde, zolang het maar binnen de gezondheidsnorm blijft. En ik begrijp heel goed waarom Karen haar laatste zwangerschapskilo’s kwijt wilde. Zij is het gewoon niet gewend. Zij kent zichzelf met een ander gewicht. En even heel praktisch: daar is ook haar hele garderobe op afgestemd. Dus ze kon ook nog heel veel kleding niet aan. En ze wilde juist heel plaatselijk afvallen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het zijn ‘maar 3kg’, maar voor Karen een enorm verschil op zo’n makkelijke manier en in zo’n korte tijd. En Karen, wij vinden het ook heel gezellig als jij er bent hoor haha!

 Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief