ervaringen

Mijn reumaklachten waren mijn drive


Geplaatst op 12 mei 2016 in categorie ervaringen

Carrie van Til, 57 jaar

 

Waarom wilde je afvallen?

Ik werd gewoon echt veel te dik. Ik heb reuma en door mijn overgewicht werden al mijn klachten alleen maar erger. De huisarts adviseerde mij met klem om af te vallen, voor mijn reuma, maar ook omdat mijn bloeddruk te hoog was. Ondanks zijn advies heb ik toch nog lang mijn kop in het zand gestoken. Zo wilde ik nooit op een foto. En dan is daar ineens toch een onverwachte vakantiefoto: Dat kwam echt als een reality shock binnen. Ben ik dat?!?

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik wilde absoluut geen shakes of maaltijdvervangers, dus de keuze voor Slinc. was echt voor de hand liggend. Met Slinc. kon ik gewoon blijven eten. Ik was heel sceptisch, want ik ben al heel lang in de overgang en ik had geen vertrouwen meer in diëten. In een slecht moment at ik zowat het behang van de muur! Dus ik had totaal geen vertrouwen in afvallen. Dit was ook mijn laatste poging. Ik had mezelf beloofd dat als dit niet zou lukken, dan zou ik mezelf neerleggen bij dit gewicht. Rachel gaf aan dat zelfs met de overgang Slinc. wel succes zou hebben.

Hoe beviel Slinc.?

Ik heb totaal geen honger gehad en ik mocht alles eten, behalve suiker dan. En veel eten! En dat terwijl ik in de overgang ben. Ik dacht als ik zoveel eet, kom ik toch enorm aan? Maar precies het tegenovergestelde gebeurde. Ik viel af en snel! En waar je soms enorm chagrijnig kan worden van diëten, werd ik steeds opgewekter en vrolijker! Het snelle resultaat, de vele complimentjes, het werkte motiverend en ik werd er echt zo happy van! Mijn man zei: ‘het is een hele metamorfose, van binnen en buiten!’

Welk bewegingsprogramma heb je gevolgd?

Omdat ik reuma heb, was de keuze voor de Powerfit heel duidelijk. De warmte zorgt ervoor dat ik geen spierpijn heb na het sporten. Het is dubbelop. Ik ben in beweging en verlies plaatselijk vetmassa en tegelijk heb ik baat bij de infrarood voor mijn reuma. Voorheen had ik na het sporten pijn in mijn gewrichten, alsof er schuurpapier tussen mijn gewrichten zit. Elke keer als ik beweeg, de trap op loop of fiets, voel ik die pijn. En dat heb ik echt helemaal niet meer. Door sporten in infrarood warmte, maar natuurlijk ook omdat ik veel gewicht ben verloren!

Hoe vond je de begeleiding?

Super! De meiden bij In Shape zijn echt bereid om alles voor je te doen. Ze steunen je, zijn vol complimenten en ze houden je goed in de gaten. Dat motiveert echt om het goed te doen. Soms heb je er zelf geen erg in, maar ze houden je echt bij de les. ‘Wel je buik aanspannen Carrie’ haha. Ik doe liever een oefening 5x goed dan 10x fout. Omdat ik zo goed afviel, hebben ze mij in de voeding niet veel hoeven bij te sturen of begeleiden. En toch hebben zij mij enorm gemotiveerd. Dan had ik een maandelijkse meting gehad en dan zeiden ze: ‘kom op Carrie, op naar de volgende 25 centimeter!’

Wat was je mooiste compliment?

Toen ik trouwde was ik echt heel slank. Mijn man gooide mij dan weleens voor de grap over zijn schouder en tilde mij zo naar boven. Hij zei laatst: ‘Het is dat wij geen bovenverdieping meer hebben, anders had ik je zo over mijn schouder kunnen gooien.’ Hahaha!

Rachel Hulshof, eigenaresse In Shape Afslankstudio

Carrie heeft het fantastisch gedaan, we hebben haar inderdaad heel weinig advies gegeven, omdat het gewoon niet nodig was. Ze ging als een speer! En het is natuurlijk heerlijk om af te vallen, maar om te zien wat het voor haar gezondheid heeft gedaan. Ze kan traplopen zonder schurende pijnlijke knieën en fietsen zonder pijn in haar gewrichten. Carrie had dagelijks pijn door haar reuma bij alledaagse dingen. En dan verdwijnen de kilo’s en de pijn verminderde, haar energie ging omhoog en ook haar mondhoeken haha Ze is nog nooit zo opgewekt en vrolijk geweest zei ze. Afvallen doet meer met je dan alleen maar een kledingmaat minder. Ze is een prachtige vrouw, maar nu met een lach op haar gezicht straalt ze van binnenuit. En dat vind ik nog veel mooier om te zien dan een ander getal op de weegschaal. Super gedaan Carrie!Reageer op dit bericht

Lees ook

Geplaatst op 01 december 2020 in categorie ervaringen

Michelle van Buuren: “Ik ben 27 jaar en ik vond dat mijn gewicht niet bij me paste voor mijn leeftijd en lengte. In mijn jeugd ben ik eigenlijk altijd heel slank geweest. Ik voetbalde 2 tot 5 keer per week in 2 voetbalteams. Daarnaast werkte ik als bijbaan in de horeca. Altijd druk bezig dus.

Van die bijbaan heb ik mijn beroep gemaakt. Ik run samen met mijn vriend een restaurant in Rosmalen. Ik als gastvrouw en mijn vriend als chef-kok. Mijn leven staat daardoor eigenlijk altijd in teken van lekker eten en drinken. Soms eet je even snel iets makkelijks en dan weer aan het werk en aan het einde van je dienst een lekker wijntje met een hapje. Het afgelopen jaar was ik niet meer tevreden met mijn lichaam omdat ik veel kleding niet meer aankon of me niet meer lekker zat.”

Geplaatst op 24 november 2020 in categorie ervaringen

Diana Mulderij viel 22 kilo af met Slinc. in combinatie met de Vacushaper bij In Shape Afslankstudio in Meerhoven. “Ik ben altijd slank geweest tot mijn tweede zwangerschap. Ik dacht dat ik best gezond at en probeerde nog meer op te letten. Maar het hielp niet, ik viel niet af. Toen Virginia me tijdens de intake vertelde wat Slinc. inhield, was ik eerlijk gezegd best een beetje huiverig. Ik had echt last van ‘cravings’; ik kon goed ‘s avonds net voor het eten nog een boterham met pindakaas eten.” 

Geplaatst op 06 oktober 2020 in categorie ervaringen

Wendy Voorkamp Ik ben sinds jonge leeftijd aan de vollere kant geweest, niet heel dik maar gewoon stevig. Ik wilde liever slank zijn maar had eigenlijk ook niet de motivatie om er heel veel voor te doen en te laten. Totdat ik merkte dat er elk jaar een extra kilootje bij kwam. Stiekem werd ik steeds wat zwaarder. Daarnaast merkte ik dat ik eigenlijk best veel met eten bezig was. Ik volgde Slinc. in combinatie met de Vacushaper bij In Shape in Meerhoven. Ik viel af naar een gewicht dat ik al sinds mijn puberteit niet meer heb gewogen. Nu ga ik mijn 40ste levensjaar slank en gezond in! Wat een verandering.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief