ervaringen

Wie had dat ooit gedacht: Ik word blij van gezond doen!


Geplaatst op 23 januari 2018 in categorie ervaringen

Iris Jacobson, 45 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik merkte aan mezelf dat ik mezelf in de weg zat. Ik trok mezelf terug, ik ging minder snel mee iets leuks doen. Ik vermeed confrontatie met mensen. En dit gedrag was me niet vreemd. Ik ben al 2x eerder veel kilo’s afgevallen. Ik herkende wat ik deed, mezelf verstoppen. Maar het definitieve omslagpunt was de avond dat ik in bed lag en ineens mijn hart oversloeg! Ik lag gewoon stil in bed en zomaar ineens kreeg ik hartkloppingen! Ik was zo geschrokken, ik ging er gewoon van hyperventileren. Toen kwam het keiharde besef: ik moet nu écht iets gaan doen. Maar niet meer alleen. Ik was al 2x eerder veel afgevallen, ik ging dit niet meer alleen doen. Ik heb echt hulp nodig om dit definitief te doorbreken. Dat was in december 2015. En alsof het zo heeft moeten, opende In Shape haar deuren in januari 2016 in Meerhoven.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb al meer ervaring in diëten en ik weet van mezelf dat duidelijke kaders voor mij werkt. Een dieet dat teveel ruimte geeft voor vrije invulling, daar maak ik misbruik van. Dat weet ik gewoon van mezelf. Daarnaast is het met mijn drukke kantoorbaan met veel meetings heel lastig om elke 2,5 uur iets te eten. Dus voor mij was de maaltijdvervangers van Proslank een makkelijke keuze. Het is duidelijk, afgebakend met duidelijke grenzen en de maaltijden zijn makkelijk en snel. En tegelijk, kon ik tijdens een weekenduitje en tijdens de wintersport mijn programma op advies van mijn afslankcoach Virginia even onderbreken. Zo fijn! Geen pakjes en zakjes mee op vakantie, maar gewoon mee eten. Uiteraard wel volgens het voedingsadvies van Virginia, maar er ging een wereld voor me open. Ik mocht heel veel eten. Doodeng natuurlijk ook. Maar ze verzekerde mij dat ik op deze manier op gewicht zou blijven. Ik vertrouwde op haar vakkundigheid en helaas moest ik haar teleurstellen: ik was niet op gewicht gebleven, ik was zelfs afgevallen!!! Hahahaha.

Hoe beviel Proslank?

Je leert heel snel creatief omgaan met groente. Met zwarte bonen en de Proslank spaghetti toverde ik een heerlijke chili con carne op tafel. Heerlijk met een frisse salade. Maar ook standaard groente pakketten uit de winkel daar maakte ik met de Proslank gehaktschotel een ware wokschotel van. En ik kreeg er lol in. De variaties zijn eindeloos. Maar ik vond het overdag vooral erg makkelijk te combineren met mijn werk. Er zijn ook veel producten van Proslank die geen of weinig bewerking nodig hebben. Even een reepje eten tussendoor of snel een drankje.

Welke bewegingsprogramma heb je gevolgd?

Virginia adviseerde mij de Powerfit. Ik deed niets in beweging en ik kwam echt met lood in mijn schoenen naar mijn eerste afspraak. Ik kroop in de cabine met de opmerking: ik hoop dat ik er straks nog uitkom! Ik voelde me ook gewoon beschaamd. Met mijn gewicht is het gewoon lastig bewegen zo laag bij de grond. Maar dat is echt alleen die eerste keer geweest. Virginia stelde me zo op mijn gemak en het ging snel goed met de oefeningen. Het is een flinke workout, je voelt echt wel dat je iets gedaan hebt, maar het geeft je ook enorm veel energie. Ik had heel snel resultaat. Ik voelde me zo snel zo veel beter. En mijn energie vloog omhoog! En dat zorgde ervoor dat ik echt plezier kreeg in sporten en bewegen. Er is geen pauze op mijn werk die ik nog oversla om een rondje te gaan lopen buiten. Ik ga met plezier sporten, maar ik voel ook dat ik het nodig heb. Doe ik het een keer niet, voel ik dat meteen in mijn energie. Voor het eerst in mijn leven geniét ik van bewegen. Ik ben op 1ste Kerstdag om half elf ’s avonds nog een uur gaan wandelen!! Na een hele dag binnen zitten met Kerst werd ik gewoon onrustig: ik moet echt even bewegen. Omdat ik het wilde. Omdat ik het nodig had. Omdat ik er plezier uit haal. Heerlijk!

Hoe vond je de begeleiding?

Ja als ik daarover nadenk word ik gewoon emotioneel. Ik had het echt niet zonder Virginia gekund. Dit hele traject is voor mij life changing geweest. Ze heeft mij zoveel geleerd. Voor het eerst in mijn leven zie ik eten niet als een strijd, maar is elke dag een feestje. Ik heb niet levenslang, zoals ik altijd dacht. Virginia zei: Je hoeft niet levenslang een dieet te volgen. Een dieet volg je om af te vallen. En dan ga je de rest van je leven gewoon normaal doen.” Ik ben in balans, ik eet gezond, ik denk gezond en wat vooral belangrijk is: ik geniet! Virginia heeft me laten zien hoe ik kan eten, hoe ik kan genieten van eten en toch op gewicht kan blijven. En daarnaast is Virginia een open persoonlijkheid, waardoor ik me enorm op mijn gemak voel bij haar. Het is ook gewoon heel gezellig haha. Ik ga niet 2x per week naar In Shape, ik ga naar Virginia!

Wat is je mooiste compliment?

Naast alle lieve complimentjes en aanmoedigingen en steun uit mijn omgeving, is dat toch wel de aankoop van mijn jurkje. Ik kan me niet heugen wanneer ik nog een jurk heb gedragen. Dat is zo buiten mijn comfortzone, een jurk! En tijdens een weekendje shoppen met mijn zussen en mijn moeder kwam ik de paskamer uit met een zwart jurkje aan. De tranen stonden in mijn ogen van de complimentjes. Dat had ik zelf nooit meer verwacht en nu liep ik daar gewoon die winkel uit met de aanschaf van een jurk!!

voor en na foto

En nu?

Toen ik startte heb ik mezelf voorgenomen er 2 jaar voor uit te trekken. Ik wil in totaal 50kg afvallen. Ik had 9 maanden Proslank gevolgd, ik was er even klaar mee. Ik heb mezelf een pauze van 3 maanden gegund. En die periode heeft me heel veel vertrouwen gegeven. Ik heb 3 maanden mogen ervaren hoe je het is om op gewicht te blijven. En ik weet nu dat ik het kan. En nu ik weet wat voor feest het is om gezond te eten, kan ik niet wachten tot de laatste 14kg eraf zijn!

Virginia van der Made, afslank- en voedingscoach Meerhoven

Ik kan me dat eerste moment van Iris in de Powerfit ook nog zo goed herinneren. “Virginia dit gaat toch niet!! Hoe moet ik dit doen?” En dan zie ik haar nu en het plezier in sporten spat ervan af. Het is zelfs zover gegaan dat ze elkaar met Kerst hebben uitgedaagd voor een wedstrijdje planking haha. Ik vind het heel krachtig van haar dat ze, ondanks haar onzekerheid in het begin, zo realistisch dit traject is ingestapt. Ze had voor zichzelf een periode van 2 jaar uitgetrokken. Ze heeft zich niet laten verleiden in het moment van snelheid, maar was bereid om een reis te gaan maken. En wat ben ik blij en trots dat ik als gids die reis met haar heb mogen maken. Ik heb haar reis, haar zoektocht, gevuld met kennis over het voeden van je lichaam. Ze durfde ook op mij te vertrouwen om een pauze te nemen. Daar was ze zelf heel bang voor om daaraan toe te geven. Maar achteraf is het haar grootste leermoment geweest. Als je 45 jaar op een bepaalde manier bezig bent met eten, is het ook niet raar dat je in een andere waarheid leeft. Ik ben ontzettend trots op haar. En wat ben ik blij dat ze er 2 jaar voor heeft uitgetrokken, want ik kan haar zelf ook niet missen hoor! Ik vind het veel te gezellig dat ze er is haha ;-))  



Reageer op dit bericht

Lees ook

Ervaring afvallen

Geplaatst op 17 januari 2022 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met afvallen bij In Shape Afslankstudio

Ik deel mijn ervaring met afvallen graag op deze manier met iedereen, omdat ik echt het gevoel heb dat ik mijn leven terug heb. En dat gevoel gun ik iedereen.

Waarom wilde je afvallen?

Saira Engels, 29 jaar

Ik wilde afvallen omdat ik niet meer blij was met mezelf. Ik was aangekomen in de lockdown en niet sporten is voor mij funest. Ik merkte dat ik steeds meer lichamelijke ongemakken kreeg en voelde me niet meer zo fit als voorheen. Ik ging mezelf steeds meer verschuilen in kleding die groter was en schoof alles op de lange baan.

Hoe ben je bij In Shape Afslankstudio terecht gekomen?

Een collega van mij had op social media een voor- en na foto gepost van haar traject bij In Shape. Ik dacht: ‘wow, dat wil ik ook… nee, dat kan ik ook!’ Ik heb het nog 2 weken aangekeken en toen de druppel voor mij kwam, heb ik via de website het formulier ingevuld en werd de volgende dag al gebeld door Barbara. Een dag later zat ik al bij In Shape voor een intake en die maandag ben ik meteen begonnen.

Hoe vind je de begeleiding bij In Shape?

Mijn ervaring met afvallen bij In Shape is erg positief. Ik kan soms nogal streng zijn voor mezelf en ben ook vol in dit traject gestapt. Barbara heeft me soms zelfs af en toe moeten remmen en daar ben ik haar heel dankbaar voor.

De dames van In Shape Brandevoort hebben me ontzettend fijn begeleid in mijn traject en zijn heel kundig in wat ze doen. Ze helpen je om de oefeningen goed uit te voeren, weten veel over welke spieren er worden aangesproken bij de oefeningen die je uitvoert. Ook kijken ze naar passende oefeningen als je blessures hebt. Er is voor iedereen echt een plan op maat.

Ervaring afvallen koolhydraatarm dieet

Hoe is je ervaring met afvallen met Slinc.?

Ik vond het dieet Slinc. echt heel fijn! Ik voelde me niet meer de hele tijd zo opgeblazen en vol. Ik heb veel structuur gekregen en heb gewoon normaal en vooral lekker kunnen eten. Ik viel gemiddeld 1 kilo per week af. Tijdens mijn traject ben ik ook op vakantie geweest, een bruiloft gehad en gaan uit eten. Barbara heeft met me mee gekeken op menukaarten en tips gegeven hoe ik gezonde keuzes kan maken.

Ook na mijn traject eet ik nog steeds volgens het stabilisatie schema en eet ik nog steeds de gezonde avondrecepten. Ik heb hierdoor weer plezier in koken en eten gekregen.

Wat zou je tegen iemand willen zeggen die graag af wil vallen of worstelt met haar gewicht?

Als je worstelt met je gewicht en je wil ermee aan de slag, dan is mijn advies: ga dit traject ook doen. Ik heb hierdoor hierdoor mijn leven teruggekregen. Ik krijg van mensen te horen dat ik weer mezelf ben. Een ander compliment wat ik heb gekregen is dat ik weer straal. Ik heb veel meer energie en veel meer zelfvertrouwen dan in het begin van het traject. Alles wordt een stuk leuker als je lekker in je vel zit 🙂

Ervaring afvallen

En hoe nu verder?

Ik ben 25,6 kilo afgevallen en voel me echt beter dan ooit. Ik blijf nog een halfjaar sporten bij In Shape Afslankstudio in Helmond. Vooral omdat ik dan een stok achter de deur heb. Maar ook omdat ze weten waar ze het over hebben en het is gewoon heel erg gezellig.

Thanks vooral Barbara en Sophie voor alles

Voedingscoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond

Lieve Saira wat zijn wij trots op jou! Zo veel afgevallen en toch van alles kunnen genieten. Wat ik vooral echt fijn vind om te horen, is dat een life changer voor je is geweest. Weer lekker in je vel door het leven en genieten van lekker en gezond eten. Ik gun het je allemaal. We vinden het super fijn dat je nog even bij ons blijft, gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen.

Ben jij geïnspireerd door Saira en wil je ook graag weten wat In Shape Afslankstudio voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Je bent van harte welkom in een van onze 5 studio’s.

Afslankcoach Barbara in Helmond

Voedingscoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Helmond

Voor en na foto Kim

Geplaatst op 23 november 2021 in categorie ervaringen

Kim is goed op weg met -14kg

Kim Jentzema – Zaan, 40 jaar

Kim startte begin augustus dit jaar bij In Shape Blixembosch in Eindhoven. In 3 maanden viel ze 14 kilo af met Slinc. in combinatie met de Powerfit warmtecabine. “Ik vind de duidelijkheid van Slinc. super fijn! Dat werkt voor mij heel goed. Het snelle resultaat werkt ontzettend motiverend. Ik ben sportief, dus de oefeningen in de Powerfit vind ik heel leuk om te doen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, dus ik hou nog even vol tot mijn einddoel.”

Wij als team van In Shape Blixembosch zijn nu al zo super trots op jou Kim!

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen.

Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Voor en na foto

Geplaatst op 11 oktober 2021 in categorie ervaringen

Voor en na foto: Monique viel 18 kilo af

Monique startte in september 2020 en had in januari 2021 haar streefgewicht met het combinatie programma van voedingsprogramma Slinc., sporten in de Vacushaper en de de begeleiding van afslank- en voedingscoaches van In Shape Afslankstudio Rosmalen. Monique: “In Shape Afslankstudio sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. Ik volgde dieet na dieet, daar wilde ik vanaf. Ik ben niet alleen 18 kilo afgevallen, maar ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven.”

Monique Delfgou, 48 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Mijn kledingkeuze was op een gegeven moment alleen nog maar gebaseerd op: ‘Wat past en waar zie je mijn dikke buik en benen het minst in?’ Met als gevolg dat ik steeds vaker donkere kleding kocht. Uiteindelijk moest ik ook kijken naar een maat groter. Dat was het punt waarop ik dacht: dit wil ik niet. Ik wil alles kunnen dragen wat ik leuk vind, niet wat past bij mijn gewicht.

Daarnaast leek het me beter voor mijn gezondheid omdat ik vooral dik was rond mijn buik. En het dikkere lichaam paste totaal niet bij mij.

Hoe kwam je bij In Shape Afslankstudio terecht?

Ik heb aanleg om dik te worden en ben altijd al bezig met gezond eten en voldoende bewegen. Diverse keren heb ik een dieet gevolgd. Zeker ook met succes, maar na het dieet kwam ik toch weer aan omdat ik niet wist hoe ik gezond moest eten.

In Shape Afslankstudio kwam ik op Facebook tegen. Ik heb de website bekeken en het sprak me meteen aan omdat er naar de lange termijn wordt gekeken. Niet zomaar afvallen, maar er een ‘way of life’ van maken. En dat zonder het idee te hebben altijd op dieet te zijn. Het leek me ook eens goed om niet op eigen houtje zomaar een dieet te proberen maar deze keer juist met goede begeleiding. Dat vond ik bij In Shape Afslankstudio Rosmalen.

Afvallen voor en na foto

Voor foto – Monique in juni 2020

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb Slinc. gevolgd omdat ik geen dieet wilde met maaltijdvervangers maar met normaal eten. Zodat het makkelijk is om vol te houden en je het door kunt voeren in je dagelijkse leven, ook nadat je klaar bent met afvallen. Dus leren om op de juiste manier te eten.

Hoe beviel Slinc.?

Heel erg goed. Totaal geen hongergevoel, duidelijke uitleg, vrij makkelijke en heerlijke recepten en alles in de supermarkt te koop. En geen calorieën tellen met Slinc. Dat geeft een gevoel van rust.

Waarom heb je voor de Vacushaper gekozen?

Omdat mijn probleemzones buik en billen/bovenbenen zijn en de Vacushaper ervoor zorgt dat je precies op die plaatsen afvalt. En dat is ook precies wat het gedaan heeft; ik viel echt op mijn probleemzones af.

Het is 2 keer een half uurtje per week. Omdat het maar zo kort is, kostte het mij geen enkele moeite om ’s avonds 2 x in de week te gaan sporten bij In Shape. Daarbij komt nog dat er een gezellige ontspannen sfeer hangt in de afslankstudio.

Hoe vond je de begeleiding?

Heel erg goed. Ik begon in september 2020. In januari 2021 had ik mijn streefgewicht bereikt (18 kg afgevallen) en ging ik over naar fase 2. Helaas moest In Shape in december dicht vanwege corona. Dus toen kon ik niet sporten.

Door heel veel mailcontact met afslankcoach Marijke ben ik aan fase 2 begonnen en heb ik veel tips maar ook ondersteuning gehad. Dat heeft me er echt doorheen gesleept. Ik had echt wel hulp nodig bij het afbouwen van de voedingssupplementen en daardoor voldoende maar ook gezond eten. En het durven eten. Ook de tips voor als je niet thuis bent (op vakantie of onderweg voor werk) waren zeer waardevol.

Wat is je mooiste compliment?

Toen ik een nieuwe bikini ging kopen en de verkoopster zei: ik had deze nog bij niemand aan gezien maar jij zo zou ons model kunnen zijn!

Voor en na foto's afvallen

Na foto – Monique in augustus 2021

En nu verder?

Ik heb het hele traject gevolgd van Fase 1, 2 en 3 van Slinc. omdat ik af wil van ‘dieet na dieet volgen’. Mijn doelstelling was vooral om op mijn streefgewicht te blijven. Ik heb nu geleerd dat ik alles kan eten en tóch op gewicht kan blijven. Door de juiste producten te eten en wat ongezonder eten in de hand te houden. Het is zeker niet makkelijk om op gewicht te blijven (afvallen is makkelijker) maar door alles wat ik geleerd heb bij In Shape lukt het mij!

Marijke Kokke, afslank- en voedingscoach In Shape Rosmalen

Vrouwen weer lekker in hun vel laten zitten door middel van voeding, beweging en onder persoonlijk begeleiding, dat is waarom ik In Shape Rosmalen ben begonnen en ik ben echt super blij dat wij als team Monique daarbij hebben mogen helpen.

De voor en na foto en het verhaal van Monique geeft aan wat haar doel was en is. Ze heeft het Slinc. dieet volgens het boekje gevolgd en zag er ook echt de lol van in om creatief met haar eetmomenten om te gaan. Het afvallen ging dan ook voorspoedig en uitgerekend het moment dat ze haar streefgewicht bereikt had, lekker in haar vel zat en dit heel graag wilde behouden, moest de studio in verband met Corona dicht.

Omdat wij het belangrijk vinden om in contact te blijven met onze klanten, ook tijdens de lockdown, hebben wij regelmatig gemaild en gebeld met Monique. Fase 2 en 3 heeft ze zonder de Vacushaper doorlopen, maar is wel zelf in beweging gebleven.

Voor en na foto

Voor en na foto – Monique juni 2020 / augustus 2021

Begeleiding tijdens Fase 2 en 3 van Slinc.

Monique mailde regelmatig haar weekschema’s door met wat ze door de dag heen at en dat in combinatie van tussentijds wegen, konden we monitoren hoe het ging. Ging dat allemaal in 1x goed? Nee, en daar is fase 2 ideaal voor. Proberen, bijsturen, adviezen geven en aan het einde van de rit weten waar je grenzen liggen. Weten welke keuzes je het beste voor jezelf kunt maken om zo langdurig op gewicht te blijven.

Monique is een jaar bij ons geweest en heeft binnenkort haar laatste les. Monique is nu ruim een half jaar op gewicht. Ze heeft tijdens haar vakantie genoten en zich daarna weer weten te herpakken. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Monique dit vol gaat houden. Ze gaat nu zelf lekker verder met sporten en haar gezonde levensstijl met echt wel de nodige geniet momentjes 🙂

Meld je aan voor onze nieuwsbrief