ervaringen

Wie had dat ooit gedacht: Ik word blij van gezond doen!


Geplaatst op 23 januari 2018 in categorie ervaringen

Iris Jacobson, 45 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik merkte aan mezelf dat ik mezelf in de weg zat. Ik trok mezelf terug, ik ging minder snel mee iets leuks doen. Ik vermeed confrontatie met mensen. En dit gedrag was me niet vreemd. Ik ben al 2x eerder veel kilo’s afgevallen. Ik herkende wat ik deed, mezelf verstoppen. Maar het definitieve omslagpunt was de avond dat ik in bed lag en ineens mijn hart oversloeg! Ik lag gewoon stil in bed en zomaar ineens kreeg ik hartkloppingen! Ik was zo geschrokken, ik ging er gewoon van hyperventileren. Toen kwam het keiharde besef: ik moet nu écht iets gaan doen. Maar niet meer alleen. Ik was al 2x eerder veel afgevallen, ik ging dit niet meer alleen doen. Ik heb echt hulp nodig om dit definitief te doorbreken. Dat was in december 2015. En alsof het zo heeft moeten, opende In Shape haar deuren in januari 2016 in Meerhoven.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb al meer ervaring in diëten en ik weet van mezelf dat duidelijke kaders voor mij werkt. Een dieet dat teveel ruimte geeft voor vrije invulling, daar maak ik misbruik van. Dat weet ik gewoon van mezelf. Daarnaast is het met mijn drukke kantoorbaan met veel meetings heel lastig om elke 2,5 uur iets te eten. Dus voor mij was de maaltijdvervangers van Proslank een makkelijke keuze. Het is duidelijk, afgebakend met duidelijke grenzen en de maaltijden zijn makkelijk en snel. En tegelijk, kon ik tijdens een weekenduitje en tijdens de wintersport mijn programma op advies van mijn afslankcoach Virginia even onderbreken. Zo fijn! Geen pakjes en zakjes mee op vakantie, maar gewoon mee eten. Uiteraard wel volgens het voedingsadvies van Virginia, maar er ging een wereld voor me open. Ik mocht heel veel eten. Doodeng natuurlijk ook. Maar ze verzekerde mij dat ik op deze manier op gewicht zou blijven. Ik vertrouwde op haar vakkundigheid en helaas moest ik haar teleurstellen: ik was niet op gewicht gebleven, ik was zelfs afgevallen!!! Hahahaha.

Hoe beviel Proslank?

Je leert heel snel creatief omgaan met groente. Met zwarte bonen en de Proslank spaghetti toverde ik een heerlijke chili con carne op tafel. Heerlijk met een frisse salade. Maar ook standaard groente pakketten uit de winkel daar maakte ik met de Proslank gehaktschotel een ware wokschotel van. En ik kreeg er lol in. De variaties zijn eindeloos. Maar ik vond het overdag vooral erg makkelijk te combineren met mijn werk. Er zijn ook veel producten van Proslank die geen of weinig bewerking nodig hebben. Even een reepje eten tussendoor of snel een drankje.

Welke bewegingsprogramma heb je gevolgd?

Virginia adviseerde mij de Powerfit. Ik deed niets in beweging en ik kwam echt met lood in mijn schoenen naar mijn eerste afspraak. Ik kroop in de cabine met de opmerking: ik hoop dat ik er straks nog uitkom! Ik voelde me ook gewoon beschaamd. Met mijn gewicht is het gewoon lastig bewegen zo laag bij de grond. Maar dat is echt alleen die eerste keer geweest. Virginia stelde me zo op mijn gemak en het ging snel goed met de oefeningen. Het is een flinke workout, je voelt echt wel dat je iets gedaan hebt, maar het geeft je ook enorm veel energie. Ik had heel snel resultaat. Ik voelde me zo snel zo veel beter. En mijn energie vloog omhoog! En dat zorgde ervoor dat ik echt plezier kreeg in sporten en bewegen. Er is geen pauze op mijn werk die ik nog oversla om een rondje te gaan lopen buiten. Ik ga met plezier sporten, maar ik voel ook dat ik het nodig heb. Doe ik het een keer niet, voel ik dat meteen in mijn energie. Voor het eerst in mijn leven geniét ik van bewegen. Ik ben op 1ste Kerstdag om half elf ’s avonds nog een uur gaan wandelen!! Na een hele dag binnen zitten met Kerst werd ik gewoon onrustig: ik moet echt even bewegen. Omdat ik het wilde. Omdat ik het nodig had. Omdat ik er plezier uit haal. Heerlijk!

Hoe vond je de begeleiding?

Ja als ik daarover nadenk word ik gewoon emotioneel. Ik had het echt niet zonder Virginia gekund. Dit hele traject is voor mij life changing geweest. Ze heeft mij zoveel geleerd. Voor het eerst in mijn leven zie ik eten niet als een strijd, maar is elke dag een feestje. Ik heb niet levenslang, zoals ik altijd dacht. Virginia zei: Je hoeft niet levenslang een dieet te volgen. Een dieet volg je om af te vallen. En dan ga je de rest van je leven gewoon normaal doen.” Ik ben in balans, ik eet gezond, ik denk gezond en wat vooral belangrijk is: ik geniet! Virginia heeft me laten zien hoe ik kan eten, hoe ik kan genieten van eten en toch op gewicht kan blijven. En daarnaast is Virginia een open persoonlijkheid, waardoor ik me enorm op mijn gemak voel bij haar. Het is ook gewoon heel gezellig haha. Ik ga niet 2x per week naar In Shape, ik ga naar Virginia!

Wat is je mooiste compliment?

Naast alle lieve complimentjes en aanmoedigingen en steun uit mijn omgeving, is dat toch wel de aankoop van mijn jurkje. Ik kan me niet heugen wanneer ik nog een jurk heb gedragen. Dat is zo buiten mijn comfortzone, een jurk! En tijdens een weekendje shoppen met mijn zussen en mijn moeder kwam ik de paskamer uit met een zwart jurkje aan. De tranen stonden in mijn ogen van de complimentjes. Dat had ik zelf nooit meer verwacht en nu liep ik daar gewoon die winkel uit met de aanschaf van een jurk!!

voor en na foto

En nu?

Toen ik startte heb ik mezelf voorgenomen er 2 jaar voor uit te trekken. Ik wil in totaal 50kg afvallen. Ik had 9 maanden Proslank gevolgd, ik was er even klaar mee. Ik heb mezelf een pauze van 3 maanden gegund. En die periode heeft me heel veel vertrouwen gegeven. Ik heb 3 maanden mogen ervaren hoe je het is om op gewicht te blijven. En ik weet nu dat ik het kan. En nu ik weet wat voor feest het is om gezond te eten, kan ik niet wachten tot de laatste 14kg eraf zijn!

Virginia van der Made, afslank- en voedingscoach Meerhoven

Ik kan me dat eerste moment van Iris in de Powerfit ook nog zo goed herinneren. “Virginia dit gaat toch niet!! Hoe moet ik dit doen?” En dan zie ik haar nu en het plezier in sporten spat ervan af. Het is zelfs zover gegaan dat ze elkaar met Kerst hebben uitgedaagd voor een wedstrijdje planking haha. Ik vind het heel krachtig van haar dat ze, ondanks haar onzekerheid in het begin, zo realistisch dit traject is ingestapt. Ze had voor zichzelf een periode van 2 jaar uitgetrokken. Ze heeft zich niet laten verleiden in het moment van snelheid, maar was bereid om een reis te gaan maken. En wat ben ik blij en trots dat ik als gids die reis met haar heb mogen maken. Ik heb haar reis, haar zoektocht, gevuld met kennis over het voeden van je lichaam. Ze durfde ook op mij te vertrouwen om een pauze te nemen. Daar was ze zelf heel bang voor om daaraan toe te geven. Maar achteraf is het haar grootste leermoment geweest. Als je 45 jaar op een bepaalde manier bezig bent met eten, is het ook niet raar dat je in een andere waarheid leeft. Ik ben ontzettend trots op haar. En wat ben ik blij dat ze er 2 jaar voor heeft uitgetrokken, want ik kan haar zelf ook niet missen hoor! Ik vind het veel te gezellig dat ze er is haha ;-))  



Reageer op dit bericht

Lees ook

Ervaring afvallen Slinc.

Geplaatst op 29 juni 2021 in categorie ervaringen

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Een confetti knaller?

Ja, zo startte wij in de ochtend van 23 juni onze dag bij In Shape Blixembosch. Amanda is maar liefst 30 kilo afgevallen. Ja, je leest het goed, 30 kilo. En wil je de sfeer even meekrijgen? Zet dan je geluid aan van het filmpje hieronder.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Deze slanke vrouw Amanda die je hier op de video ziet, startte in november 2020 bij In Shape Afslankstudio haar afslankprogramma van een combinatie van Powerfit en Slinc. Ondanks de lockdown koos ze ervoor om door te gaan met het dieet. En niet zonder succes, want ze viel netjes elke week haar kilo’s af.

‘Zonder jullie hulp was het me niet gelukt’

Amanda: “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het niet zonder jullie wekelijkse telefonische steun had gekund. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Maar nu voor de laatste kilo’s, ben ik toch zeker blij dat ik ook echt weer bij jullie kan sporten, want ik merk zeker dat het dan toch harder gaat.

En vandaag dan precies die 30 kilo lichter. Wat een super prestatie Amanda voorzag vorige week al dat deze magische grens vandaag weleens zou kunnen verschijnen. Amanda: “Ik zei al: ik heb zo de neiging om iets van confetti of serpentine mee te nemen, maar dat geeft ook zo’n rotzooi voor jullie.”

Nou, wij zijn bij In Shape niet vies van een feestje. Dus wij zeggen: knallen maar Amanda ツ

Super trots op jou Amanda van Venrooij,

De meiden van In Shape Blixembosch

Jouw stok achter de deur

Wil jij ook graag afvallen en kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? In Shape Afslankstudio helpt jou. Wij zorgen dat je gemotiveerd blijft, ook als het even tegen zit. Dat kan zijn door een aanpassing te maken in het voedingsprogramma, maar soms ook gewoon even een peptalk. Het is belangrijk dat je je goed blijft voelen, dan haal je het beste resultaat. En dat doen we samen. Wij zijn er voor speciaal voor vrouwen van jong tot oud. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij een van onze 5 studio’s in Rosmalen, Veldhoven, Helmond of Eindhoven. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Lipodeem in vacuum Vacushaper

Geplaatst op 01 juni 2021 in categorie ervaringen

Francesca Schultte, 53 jaar viel 18 kg af met Slinc. en Vacushaper 

Mijn afslanktraject bij In Shape Afslankstudio was er niet eentje volgens het boekje, ik ben namelijk genetisch belast met lipodeem op mijn benen. Dit betekende voor mij dat het er op die plek erg moeilijk van af ging en ik echt vol moest houden. Het vacuüm van de Vacushaper heeft de omvang van mijn benen echt verminderd, daar ben ik echt heel blij mee.

Waarom ben je naar In Shape Afslankstudio gekomen?

Mijn gewicht is al heel mijn leven een strijd. Ik had echt alles al geprobeerd. Het resultaat van al mijn probeersels was dat ik steeds zwaarder werd. Ik kende In Shape al van jaren eerder en wist dat het programma goed werkt. Ik besloot maar weer eens contact op te nemen, dit keer met afslankcoach Barbara van der Meer in Brandevoort.

Waarom sprak Slinc. je aan als dieet?

Een duidelijk, maar vooral ook makkelijk en smakelijk voedingsprogramma. En het geeft snel resultaat! Dat in combinatie met het sporten sprak mij erg aan.

Hoe heb je het programma ervaren?

In het begin was het voor mij moeilijk. Ik had het de laatste tijd een beetje te los gelaten dus de overstap naar Slinc. was even lastig. De eerste week was de zwaarste, mijn maag was er niet mee eens! Maar daarna ging het al snel beter en het geweldige resultaat gaf me de extra motivatie.

Wat vond je opvallend tijdens het afslanktraject?

De centimeters die ik kwijt ben door de Vacushaper, in omvang ben ik echt zo goed afgevallen. Het is daarnaast ook erg fijn dat de weegschaal niet alleen de kilo’s aangeeft, maar ook het vet en vocht. Zo kun je bijvoorbeeld in kilogram niet echt af zijn gevallen, maar als je dan ziet dat dat komt doordat je vocht vasthoudt, is het toch een geruststelling.

Ervaringen Slinc. dieet Francesca

Wat motiveerde jou?

Het wekelijks wegen werkt voor mij erg goed, echt een stok achter de deur. En de steun en praktische tips die ik van afslankcoach Barbara en haar team heb gekregen hebben mij enorm geholpen. Ik ben nu klaar met Slinc. maar blijf 2x in de week bij In Shape sporten om er voor te zorgen dat de doorbloeding in benen goed blijft. De vacuüm heeft echt een goed effect op mijn lipodeem.

Hoe vond je de begeleiding?

Erg prettig. De dames denken mee en helpen graag. Ook zijn ze flexibel en kunnen zich erg goed verplaatsen in andermans problemen en uitdagingen. Ze hebben begrip voor je situatie en weten je altijd weer gemotiveerd de deur uit te laten gaan.

Zou je In Shape Afslankstudio Brandevoort aanbevelen?

Ja zeker! Als jij mentaal zo ver bent zeg ik ‘doen’ en je zult er geen spijt van krijgen. Je kunt heel gemakkelijk een gratis intake gesprek aanvragen bij afslankcoach Barbara van In Shape Afslankstudio in Helmond.

Woon je niet in de buurt van Helmond? In Shape heeft nog 4 andere studio’s in Eindhoven, Veldhoven en Rosmalen.

Afslankcoach Barbara in Helmond

Afslankcoach Barbara van der Meer, In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond

Ik ben echt super trots op Francesca. Door de lipodeem op haar benen was het traject er niet eentje volgens het boekje. We hebben echt samen vol moeten houden. En het is ons toch maar mooi gelukt om zover te komen! Zo zie je maar, geen mens is het zelfde, en dat maakt ons werk ook zo leuk. Geen uitdaging te groot. Bedankt Francesca, dat we je mochten helpen.

Wil jij ook graag afvallen net als Francesca? Ik help je graag samen met mijn team bij In Shape Afslankstudio in Helmond. Vraag een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan via ons contactformulier, whats app of je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

In Shape Afslankstudio ervaring voor en na

Geplaatst op 04 mei 2021 in categorie ervaringen

Mijn avontuur bij In Shape Afslankstudio

Jessica Rave, 33 jaar

Vorig jaar september 2020 was ik ontzettend ongelukkig met hoe ik eruit zag. Ik had al van alles geprobeerd om slanker te worden, niks hielp. Daarbij ken je het vast wel, continue excuses verzinnen waarom je er niet uit ziet zoals je eruit wil zien. Dan was het weer, ik ben opgeblazen door de menstruatie, dan was het door het eten. Ik kon iedere keer weer een excuus verzinnen.

Ik voelde me zwak dat het mij zelf niet lukte

In oktober ben ik toch gaan googelen op ‘diëtiste in Helmond’. Al gauw kwam In Shape Afslankstudio in beeld. Nadat ik gelezen had wat zij deden, heb ik een gratis intake afspraak gemaakt. Wel per mail, want bellen vond ik te confronterend. Ik ga namelijk toch niet naar een afslankcoach?  Ik voelde me eigenlijk te zwak dat het mij zelf niet lukte.

Afijn, in oktober ging ik ‘s avonds naar het intakegesprek bij In Shape in Brandevoort. Daar heeft afslankcoach Barbara haarfijn uitgelegd wat de bedoeling is. Het sprak mij enorm aan, niet te veel uren kwijt in de sportschool en een duidelijk voedingsschema, zodat ik het niet zelf hoefde uit te vogelen. Super fijn.

De weegschaal was confronterend

Aan het einde van het gesprek moest ik alleen nog even wegen. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet fijn, ik heb thuis bewust geen weegschaal.  Ik dacht hup, niet aanstellen ga er gewoon op staan. Toen schrok ik enorm: er stond 77 kg op de weegschaal. Ik ben huilend naar huis gegaan, om vervolgens eind december toch een nieuwe afspraak te maken om in januari te gaan starten met Slinc. Die 77kg was echt onacceptabel voor mij.

Op 4 januari 2021 was het moment daar en ben ik vol goede moed gestart. En hoe! Na 4 maanden ben ik maar liefst 15 kg afgevallen. Zo ontzettend trots op mijzelf en dat ik het volgehouden heb.

Slinc. heeft me veel geleerd

Terugkijkend op die 4 maanden was het eigenlijk een eitje. Het opvallende in Slinc. is dat je echt super gevarieerd eet en dat de avondrecepten echt heerlijk zijn. Daarbij verandert met de week je blik op eten, je wordt bewuster. Het motiverende is voor mij geweest dat ik met Slinc. gemiddeld een kilo per week afviel, gecombineerd met de positiviteit en steun van Barbara. Deze 4 maanden zijn echt voorbij gevlogen.

Voor iedereen die echt wil afvallen,  zou ik 100% In Shape Afslankstudio en Slinc. aanbevelen.

Ik denk niet eens het diëten voor mij het moeilijkste was… Maar nu mijn nieuwe lijf echt gaan accepteren en geloven dat ik echt die kilo’s kwijt ben geraakt.

Lieve Barbara ontzettend bedankt voor jouw steun!

Wil jij ook graag afvallen met onze hulp? Neem contact op met een In Shape Afslankstudio bij jou in de buurt voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief