ervaringen

Wie had dat ooit gedacht: Ik word blij van gezond doen!


Geplaatst op 23 januari 2018 in categorie ervaringen

Iris Jacobson, 45 jaar

Waarom wilde je afvallen?

Ik merkte aan mezelf dat ik mezelf in de weg zat. Ik trok mezelf terug, ik ging minder snel mee iets leuks doen. Ik vermeed confrontatie met mensen. En dit gedrag was me niet vreemd. Ik ben al 2x eerder veel kilo’s afgevallen. Ik herkende wat ik deed, mezelf verstoppen. Maar het definitieve omslagpunt was de avond dat ik in bed lag en ineens mijn hart oversloeg! Ik lag gewoon stil in bed en zomaar ineens kreeg ik hartkloppingen! Ik was zo geschrokken, ik ging er gewoon van hyperventileren. Toen kwam het keiharde besef: ik moet nu écht iets gaan doen. Maar niet meer alleen. Ik was al 2x eerder veel afgevallen, ik ging dit niet meer alleen doen. Ik heb echt hulp nodig om dit definitief te doorbreken. Dat was in december 2015. En alsof het zo heeft moeten, opende In Shape haar deuren in januari 2016 in Meerhoven.

Welk dieet heb je gevolgd?

Ik heb al meer ervaring in diëten en ik weet van mezelf dat duidelijke kaders voor mij werkt. Een dieet dat teveel ruimte geeft voor vrije invulling, daar maak ik misbruik van. Dat weet ik gewoon van mezelf. Daarnaast is het met mijn drukke kantoorbaan met veel meetings heel lastig om elke 2,5 uur iets te eten. Dus voor mij was de maaltijdvervangers van Proslank een makkelijke keuze. Het is duidelijk, afgebakend met duidelijke grenzen en de maaltijden zijn makkelijk en snel. En tegelijk, kon ik tijdens een weekenduitje en tijdens de wintersport mijn programma op advies van mijn afslankcoach Virginia even onderbreken. Zo fijn! Geen pakjes en zakjes mee op vakantie, maar gewoon mee eten. Uiteraard wel volgens het voedingsadvies van Virginia, maar er ging een wereld voor me open. Ik mocht heel veel eten. Doodeng natuurlijk ook. Maar ze verzekerde mij dat ik op deze manier op gewicht zou blijven. Ik vertrouwde op haar vakkundigheid en helaas moest ik haar teleurstellen: ik was niet op gewicht gebleven, ik was zelfs afgevallen!!! Hahahaha.

Hoe beviel Proslank?

Je leert heel snel creatief omgaan met groente. Met zwarte bonen en de Proslank spaghetti toverde ik een heerlijke chili con carne op tafel. Heerlijk met een frisse salade. Maar ook standaard groente pakketten uit de winkel daar maakte ik met de Proslank gehaktschotel een ware wokschotel van. En ik kreeg er lol in. De variaties zijn eindeloos. Maar ik vond het overdag vooral erg makkelijk te combineren met mijn werk. Er zijn ook veel producten van Proslank die geen of weinig bewerking nodig hebben. Even een reepje eten tussendoor of snel een drankje.

Welke bewegingsprogramma heb je gevolgd?

Virginia adviseerde mij de Powerfit. Ik deed niets in beweging en ik kwam echt met lood in mijn schoenen naar mijn eerste afspraak. Ik kroop in de cabine met de opmerking: ik hoop dat ik er straks nog uitkom! Ik voelde me ook gewoon beschaamd. Met mijn gewicht is het gewoon lastig bewegen zo laag bij de grond. Maar dat is echt alleen die eerste keer geweest. Virginia stelde me zo op mijn gemak en het ging snel goed met de oefeningen. Het is een flinke workout, je voelt echt wel dat je iets gedaan hebt, maar het geeft je ook enorm veel energie. Ik had heel snel resultaat. Ik voelde me zo snel zo veel beter. En mijn energie vloog omhoog! En dat zorgde ervoor dat ik echt plezier kreeg in sporten en bewegen. Er is geen pauze op mijn werk die ik nog oversla om een rondje te gaan lopen buiten. Ik ga met plezier sporten, maar ik voel ook dat ik het nodig heb. Doe ik het een keer niet, voel ik dat meteen in mijn energie. Voor het eerst in mijn leven geniét ik van bewegen. Ik ben op 1ste Kerstdag om half elf ’s avonds nog een uur gaan wandelen!! Na een hele dag binnen zitten met Kerst werd ik gewoon onrustig: ik moet echt even bewegen. Omdat ik het wilde. Omdat ik het nodig had. Omdat ik er plezier uit haal. Heerlijk!

Hoe vond je de begeleiding?

Ja als ik daarover nadenk word ik gewoon emotioneel. Ik had het echt niet zonder Virginia gekund. Dit hele traject is voor mij life changing geweest. Ze heeft mij zoveel geleerd. Voor het eerst in mijn leven zie ik eten niet als een strijd, maar is elke dag een feestje. Ik heb niet levenslang, zoals ik altijd dacht. Virginia zei: Je hoeft niet levenslang een dieet te volgen. Een dieet volg je om af te vallen. En dan ga je de rest van je leven gewoon normaal doen.” Ik ben in balans, ik eet gezond, ik denk gezond en wat vooral belangrijk is: ik geniet! Virginia heeft me laten zien hoe ik kan eten, hoe ik kan genieten van eten en toch op gewicht kan blijven. En daarnaast is Virginia een open persoonlijkheid, waardoor ik me enorm op mijn gemak voel bij haar. Het is ook gewoon heel gezellig haha. Ik ga niet 2x per week naar In Shape, ik ga naar Virginia!

Wat is je mooiste compliment?

Naast alle lieve complimentjes en aanmoedigingen en steun uit mijn omgeving, is dat toch wel de aankoop van mijn jurkje. Ik kan me niet heugen wanneer ik nog een jurk heb gedragen. Dat is zo buiten mijn comfortzone, een jurk! En tijdens een weekendje shoppen met mijn zussen en mijn moeder kwam ik de paskamer uit met een zwart jurkje aan. De tranen stonden in mijn ogen van de complimentjes. Dat had ik zelf nooit meer verwacht en nu liep ik daar gewoon die winkel uit met de aanschaf van een jurk!!

voor en na foto

En nu?

Toen ik startte heb ik mezelf voorgenomen er 2 jaar voor uit te trekken. Ik wil in totaal 50kg afvallen. Ik had 9 maanden Proslank gevolgd, ik was er even klaar mee. Ik heb mezelf een pauze van 3 maanden gegund. En die periode heeft me heel veel vertrouwen gegeven. Ik heb 3 maanden mogen ervaren hoe je het is om op gewicht te blijven. En ik weet nu dat ik het kan. En nu ik weet wat voor feest het is om gezond te eten, kan ik niet wachten tot de laatste 14kg eraf zijn!

Virginia van der Made, afslank- en voedingscoach Meerhoven

Ik kan me dat eerste moment van Iris in de Powerfit ook nog zo goed herinneren. “Virginia dit gaat toch niet!! Hoe moet ik dit doen?” En dan zie ik haar nu en het plezier in sporten spat ervan af. Het is zelfs zover gegaan dat ze elkaar met Kerst hebben uitgedaagd voor een wedstrijdje planking haha. Ik vind het heel krachtig van haar dat ze, ondanks haar onzekerheid in het begin, zo realistisch dit traject is ingestapt. Ze had voor zichzelf een periode van 2 jaar uitgetrokken. Ze heeft zich niet laten verleiden in het moment van snelheid, maar was bereid om een reis te gaan maken. En wat ben ik blij en trots dat ik als gids die reis met haar heb mogen maken. Ik heb haar reis, haar zoektocht, gevuld met kennis over het voeden van je lichaam. Ze durfde ook op mij te vertrouwen om een pauze te nemen. Daar was ze zelf heel bang voor om daaraan toe te geven. Maar achteraf is het haar grootste leermoment geweest. Als je 45 jaar op een bepaalde manier bezig bent met eten, is het ook niet raar dat je in een andere waarheid leeft. Ik ben ontzettend trots op haar. En wat ben ik blij dat ze er 2 jaar voor heeft uitgetrokken, want ik kan haar zelf ook niet missen hoor! Ik vind het veel te gezellig dat ze er is haha ;-))  Reageer op dit bericht

Lees ook

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

45 kilo afvallen

Geplaatst op 21 mei 2024 in categorie ervaringen

Mijn ervaring met In Shape Rosmalen

Geplaatst op 20 februari 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief